Bu meyvəni sıxdıqdan sonra atmayın - Xərçəngdən qoruyur

Bu meyvəni sıxdıqdan sonra atmayın - Xərçəngdən qoruyurMətbəxlərdə gündəlik istifadə olunan limonun çox vaxt suyu sıxıldıqdan sonra atılır.
Milli.Az referans.az-a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatlara görə, israf edilən bu hissə daha faydalıdır. Son araşdırmalar göstərir ki, maksimum faydasını təmin etmək üçün limon bütöv istifadə edilməlidir.
Əsrlər boyu qida həyatımızın bir parçası olan limondan daha çox suyunu sıxaraq və ya dilim şəklində istifadə edilir. Araşdırmalara görə, dondurulmuş limon xərçəng xəstəliyinin müalicəsində effektivdir.
Limonun tərkibində C vitamini, qlikozidlər, pektin daxil olmaqla xərçənglə mübarizə aparan təxminən 25 birləşmə var.
Mütəxəssislərin fikrincə, limon yuyulduqdan sonra soyuducunun dondurucu gözünə qoyulmalı və ertəsi gün qabığı ilə birgə rəndələnməlidir.
Hindistanda və digər xarici ölkələrdə xərçəng xəstələrinin müalicəsində bu üsuldan istifadə olunur.
Eyni zamanda limon qabığının insan orqanizmindən bütün zəhərli tullantıları çıxarmaq potensialına malik olduğu müəyyən edilib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 889   Tarix: 09 sentyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ata nə qədər optimist olsa, erkən doğuş riski o qədər azalırmış

Ata nə qədər optimist olsa, erkən doğuş riskini azaldır. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin alimləri 217 cütlük üzərində müşahidə apararaq bu qənaətə gəliblər. Tədqiqat "Biopsychosocial Science and Medicine"

.

Bu yeməkləri folqaya bükmək olmaz - Tərkibinə alminium qarışır

"Folqada kələm və kartof bişirmək məsləhət görülmür, çünki bu zaman yemək içəridə buxarlanır və çiy qalır". xəbər verir ki, rusiyalı qida mütəxəssisi Dmitri Bıstrovun sözlərinə görə bəzi qidalar folqa ilə reaksiyay

.

Gündə nə qədər zeytun yemək lazımdır? – faydaları

Zeytun həm qədim dövrlərdən bəri "sağlamlığın simvolu" sayılır, həm də Azərbaycan süfrələrinin ayrılmaz hissəsidir. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, bu məhsulun faydaları çox olsa da, gündəlik qəbul miqdarı düzgü

.

Səhər yeməyində bu qidanı yeyin - İnfarkt riskini kəskin azaldır

Səhər yeməyində tam taxıl lifinin müntəzəm qəbulu ürək və damar sağlamlığını əhəmiyyətli dərəcədə qoruyur. xəbər verir ki, Kolumbiya Universitetinin Mailman İctimai Səhiyyə Məktəbində aparılan tədqiqatda müəyyən edilib ki

.

Saat 18:00-dan sonra yemək orqanizm üçün vacib imiş

Axşam saat 18:00-dan sonra yemək sağlamlığa zərər verir fikri elmi baxımdan əsaslı deyil. Mütəxəssislərin fikrincə, əsas diqqət yeməyin vaxtına deyil, yatmazdan təxminən üç saat əvvəl qidalanmağı başa çatdırmağa yönəlməlidir

.

"Nə qədər sayta girirsinizsə, hamısını bir-bir izləyirlər" - Ekspert

"Nə qədər sayta girirsinizsə, hamısını bir-bir izləyirlər" . xəbər verir ki, bunu, texnologiya eksperti, Rusiya Texnoloji Universitetinin süni intellekt laboratoriyasının rəhbəri Yuri Silaev deyib. "Bir ço

.

Ürək üçün faydalıdır deyə ovuc-ovuc yeyilir- qaraciyəri məhv edirmiş

Bu gün ürək sağlamlığı üçün tez-tez tövsiyə olunan bir qida əslində qaraciyərə zərər verir. Ürək sağlamlığına faydaları ilə tanınan bu qida, həddindən artıq istehlak edildikdə yağlı qaraciyər xəstəliyinə səbəb ola bilər

.

Mədə yanmasına səbəb ola biləcək qidalar

Mədə yanması döş qəfəsində və boğaz nahiyəsində hiss olunan yanğı və ağrılı hisslərlə müşahidə olunur. xəbər verir ki, bu vəziyyət adətən mədə şirəsinin tərkibindəki duz turşusu və fermentlərin mədədən yuxarıda yerləşən qid

.

Yaşı 50-dən yuxarı kişilər mütləq bu müayinədən keçməlidir

Yaşı 50-dən yuxarı kişilər mütləq bu müayinədən keçməlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim Samir Sanqvi deyib. "50 yaşdan yuxarı kişilər sağlamlıqlarını qorumaq üçün mütləq qan analizindən keçməlidirlər. Bir ço

turlar.az

geyim necə seçməli kosmetoloq qaşların formalari xınayaxdı sözləri mətbəx praktik məsləhətlər vetene aid bayatilar kosmetika qiz evi baldiza aid novruz bayrami zencefil google