Bu meyvəni sıxdıqdan sonra atmayın - Xərçəngdən qoruyur
Mətbəxlərdə gündəlik istifadə olunan limonun çox vaxt suyu sıxıldıqdan sonra atılır.
Milli.Az referans.az-a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatlara görə, israf edilən bu hissə daha faydalıdır. Son araşdırmalar göstərir ki, maksimum faydasını təmin etmək üçün limon bütöv istifadə edilməlidir.
Əsrlər boyu qida həyatımızın bir parçası olan limondan daha çox suyunu sıxaraq və ya dilim şəklində istifadə edilir. Araşdırmalara görə, dondurulmuş limon xərçəng xəstəliyinin müalicəsində effektivdir.
Limonun tərkibində C vitamini, qlikozidlər, pektin daxil olmaqla xərçənglə mübarizə aparan təxminən 25 birləşmə var.
Mütəxəssislərin fikrincə, limon yuyulduqdan sonra soyuducunun dondurucu gözünə qoyulmalı və ertəsi gün qabığı ilə birgə rəndələnməlidir.
Hindistanda və digər xarici ölkələrdə xərçəng xəstələrinin müalicəsində bu üsuldan istifadə olunur.
Eyni zamanda limon qabığının insan orqanizmindən bütün zəhərli tullantıları çıxarmaq potensialına malik olduğu müəyyən edilib.
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır
Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq
Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş
Netflix' 'Warner Bros'u 82,7 milyarda aldı
Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir
Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab
Məlahət Abbasova Türkiyədə "Əməyə hörmət" mükafatına layiq görülüb