Bu meyvəni sıxdıqdan sonra atmayın - Xərçəngdən qoruyur
Mətbəxlərdə gündəlik istifadə olunan limonun çox vaxt suyu sıxıldıqdan sonra atılır.
Milli.Az referans.az-a istinadən xəbər verir ki, tədqiqatlara görə, israf edilən bu hissə daha faydalıdır. Son araşdırmalar göstərir ki, maksimum faydasını təmin etmək üçün limon bütöv istifadə edilməlidir.
Əsrlər boyu qida həyatımızın bir parçası olan limondan daha çox suyunu sıxaraq və ya dilim şəklində istifadə edilir. Araşdırmalara görə, dondurulmuş limon xərçəng xəstəliyinin müalicəsində effektivdir.
Limonun tərkibində C vitamini, qlikozidlər, pektin daxil olmaqla xərçənglə mübarizə aparan təxminən 25 birləşmə var.
Mütəxəssislərin fikrincə, limon yuyulduqdan sonra soyuducunun dondurucu gözünə qoyulmalı və ertəsi gün qabığı ilə birgə rəndələnməlidir.
Hindistanda və digər xarici ölkələrdə xərçəng xəstələrinin müalicəsində bu üsuldan istifadə olunur.
Eyni zamanda limon qabığının insan orqanizmindən bütün zəhərli tullantıları çıxarmaq potensialına malik olduğu müəyyən edilib.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Peskov həyat yoldaşının premyerasında - FOTOLAR
Röya və Elçinin 'Can'ı təqdim olundu - AUDİO
Son zamanlar mənə qarşı negativ rəylər çoxalıb' - Nəfəs
Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu
Mövsümi qripdən qorunmağın 5 yolu - Mütəxəssisdən tövsiyə
Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış
Leps toy icazəsi üçün Putinə məktub yazacaq