Bu qidadan çox yedikdə baş ağrısı yaradır - Diqqət

Bu qidadan çox yedikdə baş ağrısı yaradır - DiqqətTuna ( ton ) balığı çox sevilən və ən çox züllaldı qidadır. İdmançıların sürətli əzələ inkişafı üçün tez-tez qəbul etdiyi tuna balığı bəzən baş ağrısı yaradır.
Bəs niyə tuna balığı yeyəndə baş ağrısı yaranır?
Milli.Az bununla bağlı kiçik araşdırma edib:
Tuna balığının tərkibində tiramin adlı bir maddə var. Tiramin miqreni olan insanlarda baş ağrısını artıra bilər. Xüsusilə konservləşdirilmiş və ya qurudulmuş tuna balığında tiramin miqdarı yüksək ola bilər.
Tuna balığında civə səviyyəsi nisbətən yüksək ola bilər.  Müntəzəm olaraq yüksək miqdarda civə qəbul etmək baş ağrısı və sinir sistemi problemlərinə səbəb ola bilər.
Tuna balığı, düzgün saxlanılmadıqda, onda histamin adlanan bir maddəyaranır. Bu, bəzi insanlarda histamin həssaslığına səbəb ola bilər və nəticədə allergik reaksiyadan baş ağrısı yarana bilər.
Əgər baş ağrılarınız təkrarlanırsa, qida seçimlərinizi izləyərək və ya həkimə müraciət edərək səbəbləri daha dəqiq müəyyən edə bilərsiniz.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 594   Tarix: 19 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Allergiya nəyə səbəb olur və sonradan yarana bilərmi?

Allergiya anadangəlmə və ya qazanılmış ola bilən mürəkkəb bir vəziyyətdir. Onun inkişafı həm genetik, həm də ətraf mühitin təsiri ilə bağlıdır. Genlər insanın həyat boyu fəaliyyətini dəyişdirərək, allergiyaya qarşı həssaslığınd

.

Məşhur dubay şokoladı bu xəstəliklərə səbəb ola bilər - XƏBƏRDARLIQ

Dubay şokoladı ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola bilər. -ə istinadən bildirir ki, bu barədə həkim-endokrinoloq Veronika Savenko bildirib. Ekspert qeyd edib ki, Dubay şokoladında çoxlu miqdarda yağ və şəkər var. Buna gör

.

Hər gün qoz yeməyin faydası

Qoz qida dəyəri, qidalandırıcı xüsusiyyətləri və ləzzətli dadı ilə insan sağlamlığına çox faydalıdır. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu çərəzin tərkibində sağlam yağlar, liflər, vitaminlər və minerallar var. Qo

.

Payızın əsl neməti - Qaragilənin faydaları nələrdir?

Qaragilə (Vaccinium myrtillus), həm dadlı bir meyvədir, həm də sağlamlıq üçün çox faydalıdır. Onun tərkibində bol miqdarda vitaminlər, minerallar və antioksidantlar var. -a istinadən bildirir ki, qaragilənin əsas faydalarında

.

Əsl zeytun yağını saxtasından necə ayırmaq olar?

"Həqiqi zeytun yağının "təzə" qoxusu olur. Dadı isə neytral, acıtəhər və ya kəskin ola bilər". -a istinadən bildirir ki, bu barədə İtaliyanın "Perugia" Universitetinin biokimyaçısı Mauritsi

.

Sakitləşməyə kömək edən vasitələr - Psixoloq açıqladı

"Kvadrat nəfəsalma kimi tanınan effektiv bir texnika var ki, bu, sürətli və effektiv şəkildə sakitləşməyə kömək edə bilər". -a istinadən bildirir ki, bu barədə "Izvestiya"ya psixoloq Nikolay Baranov danışıb

.

Şəkər xəstələrinin süfrəsində olması lazım olan 5 qida

Şəkərli diabet və qan şəkərinin səviyyəsi ilə bağlı digər xəstəliklərdən əziyyət çəkən insanlar müəyyən pəhrizə riayət etməlidirlər. -a istinadən xəbər verir ki, insanlar şəkər səviyyələrini idarə etmək qabiliyyətinə mali

.

Bir insanın ömrü boyu ürəyi neçə dəfə döyünür?

Bir ömür boyu insan ürəyi 2,85 milyard dəfə döyünür. -a istinadən bildirir ki, bu barədə "Live Science" məlumat yayıb. Mütəxəssislər qeyd edirlər ki, gündəlik ürək döyüntüsü insandan insana çox fərqlidir. Bu, fizik

.

Çips və kolbasa ölümə aparır - 77 aylıq araşdırma

Anhoy Elm və Texnologiya Universitetinin Birinci Filial Xəstəxanasından (Çin) olan alimlər müəyyən ediblər ki, fastfud, yarımhazır ət məhsulları və təmizlənmiş karbohidratlar ürək işemik xəstəliyi olan şəxslərdə ölüm riskin

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri maskalar geymler 2024 2024 donlari sizanaga qarsi maskalar hicab baglamaq ilk tibbi yardim kosmetika novruza aid hakışta birlik rus dilini öyrənək novruz novruza aid