Bu qidalar qan laxtalanmasına səbəb olur

Bu qidalar qan laxtalanmasına səbəb olurDietoloq qan damarlarında laxtalanma riskini artıran qanın qatılaşmasına səbəb olan qida və içkiləri açıqlayıb.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiya mediasına istinadən xəbər verir.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, qidalarla diqqətli olmaq vacibdir, çünki bəzən qidalar qan damarlarının tıxanmasına (tromboz) səbəb ola bilər. Bu da məlum olduğu kimi ani ölümlə nəticələnə bilər. 
Qan laxtalanma sistemi qan itkisinin qarşısını almaq üçün zəruri hallarda bədən üçün vacibdir, lakin bəzi hallarda qan damarlarda divarlarının deformasiyası olmadan qalınlaşır.
Şirin qazlı içkilər, mağazadan alınmış şirələr və alkoqol və duzlu sular (şoraba) qan qatılaşmasında bilavasitə rol oynayır.
Bir insanın yüksək təzyiqi varsa, paxlalı bitkilərin (lobya və noxud) istehlakını məhdudlaşdırmalıdır. Bu məhsullarda olan bitki zülalları qanın viskozitesini artırır.
Qanda qlükoza səviyyəsini artırdığı və bununla da tromboza səbəb ola biləcək lipid birləşmələrinin istehsalını sürətləndirdiyi bilinən şəkərin tez-tez istehlakı ilə tromboz riski artır.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 837   Tarix: 18 noyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Diqqət! Bu yeməklərə duz qatmayın

Mütəxəssislər tomat pastası olan yeməklərə duz əlavə edilməməsi barədə xəbərdarlıq edirlər. -a istinadən xəbər verir ki, tomat pastası yeməklərin əvəzolunmaz hissəsidir. Həm rəng, həm də dad verən tomat pastası növləri bi

.

Həkim məsləhəti olmadan antibiotikləri istifadə etmək olar?

Həkim antibiotikləri yazmalı və onların dozasını təyin etməlidir. Çünki dərmanların nəzarətsiz istifadəsi təhlükəli nəticələrə səbəb ola bilər.   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, bir çox insan viru

.

Payız depressiyasından xilas olun

İsti yay günlərinin soyuq hava ilə əvəz olunduğu bu dönəmdə əksər insanlarda halsızlıq, yorğunluq müşahidə edilir.  axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, psixoloji olaraq hər kəsə mənfi təsir edən yağışlı havalarla yanaşı

.

İş yerində bu qidaları yeməyin - SİYAHI

Alimlər iş yerində insanların niyə bəzən yorğunluq hiss etdiyini və tapşırıqları yerinə yetirməkdə çətinlik çəkdiklərini aşkar ediblər. Göründüyü kimi, bunda pəhriz mühüm rol oynayır.   -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislə

.

Görün tomat pastası adı ilə vətəndaşlara nə yedizdirdilər

Görün tomat pastası adı ilə vətəndaşlara nə yedizdirdilərKənd Təsərrüfatı və Meşə Təsərrüfatı Nazirliyi təqlid və saxtakarlıq edənlərə izahat verməkdə davam edir. -a istinadən xəbər verir ki, Türkiyədə Nazirlik son sınaqlarınd

.

Evinizdə bu yerlər viruslarla zəngindir - Alimlərdən ARAŞDIRMA

İllinoys ştatının Şimal-Qərb Universitetinin amerikalı alimləri duş başlıqları və diş fırçalarında elmə məlum olmayan son dərəcə müxtəlif viruslar aşkar ediblər. -a istinadla xəbər verir ki, tədqiqat Frontiers in Microbiome

.

Pəhrizdə şorbadan imtina etsəniz nə olar? – Həkim danışdı

Çoxları şorbaların yaxşı həzm və daxili orqanların işləməsi üçün lazımlı olduğuna inanır. Amma bu doğrudurmu?. -a istinadən bildirir ki, bir çox insanlar şorbaların balanslaşdırılmış pəhrizin tərkib hissəsi olduğuna inanırlar

.

Diş çəkdirəndən sonra nə etmək olar, nə olmaz?

Diş çəkdirdikdən sonra sağalma prosesini sürətləndirmək üçün müəyyən qaydalara riayət etmək vacibdir:. Aşağıdakıları etmək olar:. Diş çəkilən yerdə qanaxmanın dayanması üçün diş həkiminin verdiyi pambığı 30-45 dəqiqə möhkə

.

Üzün bu hissəsi daha tez qocalır - Dermatoloq

Stress və digər amillər dərinin sürətlə qocalmasına səbəb olur. Ancaq bu proseslə mübarizə aparmaq olar. -a istinadən xəbər verir ki, göz qapaqlarının dərisi üzün digər nahiyələri ilə müqayisədə daha tez qocalır və buna müəyyə

turlar.az

sonxeber.az hamiləlik reseptler kosmetoloq qadin ehtirasi artiran dermanlar sobada toyuq qizartmasi pirojna reseptləri şəbəkə sənəti kosmetika qardasa aid haxistalar qz eviyçun hakışta uşaq şeirləri ginekoloq hakista sozler