Bu qidalar qan laxtalanmasına səbəb olur
Dietoloq qan damarlarında laxtalanma riskini artıran qanın qatılaşmasına səbəb olan qida və içkiləri açıqlayıb.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiya mediasına istinadən xəbər verir.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, qidalarla diqqətli olmaq vacibdir, çünki bəzən qidalar qan damarlarının tıxanmasına (tromboz) səbəb ola bilər. Bu da məlum olduğu kimi ani ölümlə nəticələnə bilər.
Qan laxtalanma sistemi qan itkisinin qarşısını almaq üçün zəruri hallarda bədən üçün vacibdir, lakin bəzi hallarda qan damarlarda divarlarının deformasiyası olmadan qalınlaşır.
Şirin qazlı içkilər, mağazadan alınmış şirələr və alkoqol və duzlu sular (şoraba) qan qatılaşmasında bilavasitə rol oynayır.
Bir insanın yüksək təzyiqi varsa, paxlalı bitkilərin (lobya və noxud) istehlakını məhdudlaşdırmalıdır. Bu məhsullarda olan bitki zülalları qanın viskozitesini artırır.
Qanda qlükoza səviyyəsini artırdığı və bununla da tromboza səbəb ola biləcək lipid birləşmələrinin istehsalını sürətləndirdiyi bilinən şəkərin tez-tez istehlakı ilə tromboz riski artır.
Milli.Az









Hakışta
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO
Okan Karacan da saxlanıldı
Allahım, onları sənə həvalə edirəm' - Foto
Güllünün mal varlığı açıqlandı
Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur
Çox adam arıqlamaq üçün belə edir, amma kökəldir
Elektron siqaretlər niyə qadağan olunur? - Deputat açıqladı
Zamiq qayğıya möhtac uşaqları sevindirdi - FOTOLAR
İnfarkt keçirənlərin ortaq vərdişi
Bu vaxta qədər yoluxucu olduğu bilinmirdi - Qadınlardan kişilərə keçirmiş