Bu qidalar qan laxtalanmasına səbəb olur
Dietoloq qan damarlarında laxtalanma riskini artıran qanın qatılaşmasına səbəb olan qida və içkiləri açıqlayıb.
Milli.Az baku.ws-ə istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiya mediasına istinadən xəbər verir.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, qidalarla diqqətli olmaq vacibdir, çünki bəzən qidalar qan damarlarının tıxanmasına (tromboz) səbəb ola bilər. Bu da məlum olduğu kimi ani ölümlə nəticələnə bilər.
Qan laxtalanma sistemi qan itkisinin qarşısını almaq üçün zəruri hallarda bədən üçün vacibdir, lakin bəzi hallarda qan damarlarda divarlarının deformasiyası olmadan qalınlaşır.
Şirin qazlı içkilər, mağazadan alınmış şirələr və alkoqol və duzlu sular (şoraba) qan qatılaşmasında bilavasitə rol oynayır.
Bir insanın yüksək təzyiqi varsa, paxlalı bitkilərin (lobya və noxud) istehlakını məhdudlaşdırmalıdır. Bu məhsullarda olan bitki zülalları qanın viskozitesini artırır.
Qanda qlükoza səviyyəsini artırdığı və bununla da tromboza səbəb ola biləcək lipid birləşmələrinin istehsalını sürətləndirdiyi bilinən şəkərin tez-tez istehlakı ilə tromboz riski artır.
Milli.Az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Üzünüzün daha gənc görünməsi üçün dodaq boyası necə seçilməlidir?
"Vegetarian qadınların uşaqları əqli cəhətdən zəif ola bilər"
Madonna 29 yaşlı nişanlısına ərə gedir
Fahriye məşhur brendin tədbirində
"Game of Thrones" Ukraynada qadağan olunur
Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI
Brilliant Dadaşova ilə Afaq küsülüdür
Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti
3 həftədən çox davam edən öskürək bu ölümcül xəstəliyin xəbərçisidir
Efirləri sponsorları olanlar ələ keçirib' - Əməkdar artist