Bu qidalar uşaqlarda miqren yaradır - DİQQƏT!

Bu qidalar uşaqlarda miqren yaradır - DİQQƏT!Uşaqların çoxunda müşahidə edilən miqrenin səbəbi yedikləri qidadan ola bilər.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, türkiyəli uzman həkim Yasemin.T həmin qidalar və uşaqlarda miqren haqqında məlumat yayıb. Onun sözlərinə görə, pendir, şokolad, portağal, naringi və s. digər qidalar miqren təhlükəsini çoxladır.
Belə ki, ət, qatıq, qızartma və monosodyum qlutamat tərkibli hazır qidalar baş ağrısına səbəb olur. Xəstə uşaqların valideynləri bu qidaların onlarda baş ağrısı yaradıb-yaratmadığını test etməli və həmin qidalardan uşaqları uzaq tutmalıdırlar.
Həkimin sözlərinə görə, qrip kimi infeksiyon xəstəliklərə uşaqlarda adətən imtahan ərəfəsi yorğunluq, gurultulu səsli yerlər, görmə pozğunluğu, iqlim dəyişiklikləri, uzun müddət televizora baxmaq , kompüter istifadə etmək və s. kimi amillər də səbəb ola bilər.
Miqren olanuşaqlar digər uşaqlara nisbətən məktəbə getməyə həvəssiz olur. Ona görə də, uşaqlarda kəskin baş ağrıları zamanı həkimə müraciət etməli və gözünü də müayinə etdirmək lazımdır. Əgər görmə ilə bağlı şikayətləri davamlı hal alırsa o zaman yaxşı olar ki, uşaq nevroloqu tərəfindən də müayinə olunsun.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1488   Tarix: 19 dekabr 2019
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Niyə səhərlər acqarına ilıq su içməliyik?

Son illər sağlam həyat tərzi ilə bağlı tövsiyələr arasında acqarına ilıq su içmək geniş yayılıb. xəbər verir ki, aparılan müşahidələr və elmi məlumatlar bu vərdişin həzm sistemi və ümumi orqanizm fəaliyyəti üçün müsbət təsirlə

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Möcüzəvi pəhriz - qaraciyərdəki yağı yox edir

Qaraciyərdə piy yığılmasını azaldan pəhriz müəyyən edilib. xəbər verir ki, İsveçin Uppsala Universitetinin alimləri skandinaviya (nordik) pəhrizinin həm qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa, həm də qaraciyərdə piy yığılmasın

.

Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?

Ayaq göbələyi geniş yayılmış dəri problemlərindən biridir və ayaq dərisində müəyyən göbələk növlərinin çoxalması nəticəsində yaranır. Ən çox barmaqların arasında müşahidə olunsa da, növündən asılı olaraq ayağın üst hissəsində

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

turlar.az

reseptler toy makiyaji sekilleri gelinlikler kabablar usaq oyuncaqlari aliment almaq qəbizlik kosmetika maraqli hakistalar badambura laylalar novruz baldiza aid