Bu qidalar xərçəng riski yaradır - Hər gün yeyirik

Bu qidalar xərçəng riski yaradır - Hər gün yeyirikEndokrinoloq və dietoloq Tatyana Filippova bildirib ki, rəfinə edilmiş ətdən hazırlanan məhsullar xərçəngə səbəb olur.
Milli.Az publika.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə həkim "Beşinci Kanal"a müsahibəsində danışıb. Onun sözlərinə görə, xəstəliyin səbəblərindən biri orqanizmdə təmizlənmiş karbohidratların çox olmasıdır. O, emal edilmiş ətdən hazırlanan məhsulları rasiondan çıxarmağı tövsiyə edib.
"Kolbasa, sosiska, servlat, konserv kimi məhsulların saxlanma müddətini artırmaq üçün kimyəvi qatqılar əlavə olunur. Yağlı və sadə karbohidratlarla zəngin qidalar artıq çəkiyə səbəb ola bilər ki, bu da öz növbəsində xərçəng riskini artırır.
Təbii qidalar, o cümlədən toyuq, mal əti və ya balıq yeməyi tövsiyə edirik. Ətin zərərsizliyinə əmin olmaq üçün onun mənşəyini bilmək vacibdir" , - ekspert bildirib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1028   Tarix: 24 iyul 2022
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

.

Uşaqlar üçün qida məhsullarına yeni tələb müəyyənləşdi

Uşaqlar üçün qida məhsullarına dair yeni tələb müəyyənləşib.   -a istinadən bildirir ki, bu, Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin Kollegiyasının təsdiqlədiyi "Qida əlavələrinə dair sanitariya norma və qaydaları"nd

.

Kartofun kişilərə faydası - Cinsi aktivlik

Yediyimiz tərəvəzlər bizi tox saxlamaqla yanaşı, bir çox xəstəliklərə də məlhəm olur. axşam.az-a istinadən kartof haqqında bilmədiyiniz yeni məlumatlar təqdim edirik:. 1. Gün işığı və istilik kartofun tərkibində solanin maddəsini

.

Cücərmiş kartofu atmayın – Qızıl dəyərində

Adətən payız aylarında kisələrlə alınan kartof müəyyən müddət ərzində istehlak edilmədikdə cücərməyə başlayır. Təəssüf ki, cücərməyə başlayan bu kartoflar zibilliyə atılır. Mİlli.Az " "a istinadən xəbər verir ki

.

Müxtəlif yemək çeşidlərinin verdiyi fəsadlardan necə qorunaq? - AÇIQLAMA

"50 yaşdan yuxarı insanlar balıq yeməlidirlər, çünki bu yaşda bədənin əzələ kütləsini və gücünü saxlamaq üçün daha çox proteinə ehtiyacı var". Bu barədə -a Tibet təbabəti üzrə menecer Günay Seyfullayeva Novruz Bayram

.

Qara zirənin inanılmaz faydaları - Hər gün səhər acqarına

Təbii dərman kimi istifadə olunan qara zirə(çörəkotu) əsrlər boyu alternativ təbabətdə istifadə olunur. Hazırda da qara zirə həm müalicə məqsədi, həm də ləzzətli dadına görə tez-tez yediyimiz yeməklərdə istifadə olunur. Anca

.

Təbii üsulla göz xəstəliklərini necə müalicə etmək olar?

Bütün xəstəliklərin dərmanı təbiətdə gizlidir. Məsələn, aloe bitkisi faydalı xüsusiyyətləri sayəsində bir çox xəstəliklərin, o cümlədən göz zəifliyinin dərmanıdır. axşam.az-a istinadən bildirir ki, hər gün kompüterdən v

.

İçdiyimiz sudakı bu maddə xərçəng yaradır - Şok araşdırma

Böyük Britaniyanın Şeffild Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, dünyada milyonlarla insan tərkibində yüksək miqdarda arsen maddəsi olan su içir. -a istinadən xəbər verir ki, tədqiqat "Science of The Total Environment"

.

Elektron siqaret çəkənlərə ciddi XƏBƏRDARLIQ

25 yaşlı Cozef Lourens illərlə siqaret çəkməyin sağlamlığa ciddi fəsadları haqqında öz hekayəsini paylaşıb.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Mirror" portalı məlumat yayıb. . Məlum olub ki, uzun müddət elektro

turlar.az

sonxeber.az geyim şəkilləri gözəllik məhsulları qadin dunyasi mətbəx əli əmirli 2024 yaz yay kolleksiyasi qış xəstəlikləri kosmetika xanım az google yumurta qizlar dostluq