Bu qidaları bişirmədən yeməyin - ÖLÜMƏ aparır

Bu qidaları bişirmədən yeməyin - ÖLÜMƏ aparırSon illərdə sosial şəbəkələrdə diqqəti cəlb etmək üçün çox sayda yalan məlumatlardan ibarət video və məlumatlar yayılır. Xüsusilə bəzi qidaları çiy istehlak etmək tövsiyə olunur. Ancaq bəzi yeməkləri bişirmədən qəbul etmək az qala ölümə aparır.
Milli.Az musavat.com-a istinadən çiy istehlak edilməsi qətiyyən məsləhət görülməyən qidaları təqdim edir:
Karides: Karides təsərrüfatda yetişdirilən dəniz məhsullarıdır. Karideslərə parazit və bakteriyaların yayılmasının qarşısını almaq üçün antibiotiklər əlavə edilir. Suları pestisidlər və funqisidlərlə dolu olan karideslərin tərkibində xlor xam şəkildə olur. Tərkibində bir çox kimyəvi maddələr olan karidesləri bişirmədən istehlak etmək, laboratoriya borusundan kimyəvi maddələr içmək qədər təhlükəlidir.
Lobya: Çiy lobyanın tərkibində xoşagəlməz bir toksin var ki, onu bişirməklə çıxarmaq lazımdır. Lobya bişmədikdə içində qalan bu toksini çıxarmağın yeganə yolu onu qaynatmaqdır. Çiy istehlak edilən lobya zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Kolbasa: Çiy kolbasa listeria bakteriyasını daşıyır. Listeria bakteriyaları orqanizmə daxil olarsa, həzm sistemində pozulmalara və qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Bu risk yarımbişmiş kolbasalarda da olduğu üçün kolbasa tam bişməmiş istehlak edilməməlidir.
Göbələklər: Göbələklər radioaktiv maddələri udduğu üçün çiy istehlakı ciddi nəticələrə səbəb ola bilər. Bu riskə getmək əvəzinə bişmiş göbələk istehlak etmək daha yaxşı olardı.
Kartof: Kartof, ümumiyyətlə, sağlam tərəvəzdir. Lakin uzun müddət günəş işığında saxlanılan kartofda cücərmə başlayır. Beləliklə, cücərtilərdə əmələ gələn bakteriyalar kartofa köçürülür. Ondan sonra cücərən hissələr kəsilsə belə, kartofda yığılan bakteriyalar yaşamağa davam edəcək. Ona görə də kartofu bişirmədən istehlak etmək tövsiyə olunmur. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 755   Tarix: 03 dekabr 2023
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Bu şəxslər üçün gün eynəyi taxmaq TƏHLÜKƏLİDİR

Gün eynəkləri təkcə dəbli aksesuar deyil, həm də gözləri zərərli ultrabənövşəyi (UV) şüalardan qorumaqda vacib rol oynayır. Amma alimlərin fikrincə, bəzi hallarda onları taxmamaq daha faydalı ola bilər. Alimlər nə deyirlər?

.

Şirin yemişi necə seçək?

Yay mövsümünün ən çox istehlak edilən meyvələrindən biri olan yemişi düzgün seçmək bir çox insan üçün çətinlik yaradır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, şirin və keyfiyyətli yemişi ayırd etmək üçün bir neçə sadə üsul var. Əvvəlc

.

"Yemiş alarkən də diqqət edilməli bir çox məqam var"

Bu sözləri qida məsələləri üzrə ekspert İlkin Şirinov -a açıqlamasında deyib. O, yemiş alarkən nələrə diqqət edilməli olduğundan bəhs edib:. "İlk növbədə, bütün meyvə və giləmeyvələrdə olduğu kimi yemişi də mövsümünd

.

Hər gün yeyirik, ancaq ömrü 10 il qısaldır

Gündəlik yeməklərimizdə çox vaxt fərqinə varmadan istifadə etdiyimiz duz, əslində bədənimiz üçün gizli və ciddi bir təhlükə ola bilər. xəbər verir ki, duz dad qatmaq üçün çox istifadə edilir, amma onun çox miqdarda qəbul

.

Arıqlama dərmanları ilə bağlı yeni təhlükə üzə çıxdı

GLP-1 tipli dərmanlar ( bədəndəki GLP-1 hormonunun funksiyasını təqlid edən, əsasən diabet və arıqlama müalicəsində istifadə olunan dərmanlardır), xüsusilə də Ozempic, arıqlama sahəsində inqilabi irəliləyişlərə səbəb ols

.

Cəfəri bu xəstəliklərin dərmanıdır

Cəfəri antioksidantdır. O, orqanizmdə sərbəst radikalları məhv edən və karbohidrat mübadiləsini yaxşılaşdıran luteolinlə zəngindir. Luteolinin başqa bir faydası onun iltihab əleyhinə təsiridir. Gündə kiçik bir hissə cəfər

.

Hamamda edilən bu səhv ölümə aparır

Yay aylarında edilən bu xəta ölümə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, havanın isti keçdiyi günlərdə çoxları sərinlənmək üçün buz kimi su ilə duş qəbul edir, lakin mütəxəssislər bu üsulun düşündüyümüz qədər təhlükəsiz olmadığın

.

Qara kişmişin faydaları

Qara kişmiş tərkibindəki vitamin və minerallar sayəsində insan orqanizminə bir çox fayda verir. Onun gündəlik rasiona əlavə olunması immuniteti gücləndirir, qan dövranını yaxşılaşdırır və orqanizmi zərərli toksinlərdən təmizləyir

.

Bu əlamətləri nəzərə almadı, 15 ay sonra bağırsaq xərçəngindən öldü

İngiltərədə yaşayan 44 yaşlı Laura Dawson bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulduqdan 15 ay sonra vəfat edib. xəbər verir ki, iki uşaq anası olan qadın yaşadığı şişkinlik və yorğunluğu menopozla əlaqələndirərək həkimə getməyib

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az geyim seçimi yaz geyimleri 2025 makiyaj etmek qaydalari qara noqteler ucun uz maskalari göz xəstəlikləri bayatilar intim hekayələr maskalar janrlar novruza aid novruz bayramına aid bakışta dovsan