Bu qidaları bişirmədən yeməyin - ÖLÜMƏ aparır

Bu qidaları bişirmədən yeməyin - ÖLÜMƏ aparırSon illərdə sosial şəbəkələrdə diqqəti cəlb etmək üçün çox sayda yalan məlumatlardan ibarət video və məlumatlar yayılır. Xüsusilə bəzi qidaları çiy istehlak etmək tövsiyə olunur. Ancaq bəzi yeməkləri bişirmədən qəbul etmək az qala ölümə aparır.
Milli.Az musavat.com-a istinadən çiy istehlak edilməsi qətiyyən məsləhət görülməyən qidaları təqdim edir:
Karides: Karides təsərrüfatda yetişdirilən dəniz məhsullarıdır. Karideslərə parazit və bakteriyaların yayılmasının qarşısını almaq üçün antibiotiklər əlavə edilir. Suları pestisidlər və funqisidlərlə dolu olan karideslərin tərkibində xlor xam şəkildə olur. Tərkibində bir çox kimyəvi maddələr olan karidesləri bişirmədən istehlak etmək, laboratoriya borusundan kimyəvi maddələr içmək qədər təhlükəlidir.
Lobya: Çiy lobyanın tərkibində xoşagəlməz bir toksin var ki, onu bişirməklə çıxarmaq lazımdır. Lobya bişmədikdə içində qalan bu toksini çıxarmağın yeganə yolu onu qaynatmaqdır. Çiy istehlak edilən lobya zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Kolbasa: Çiy kolbasa listeria bakteriyasını daşıyır. Listeria bakteriyaları orqanizmə daxil olarsa, həzm sistemində pozulmalara və qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Bu risk yarımbişmiş kolbasalarda da olduğu üçün kolbasa tam bişməmiş istehlak edilməməlidir.
Göbələklər: Göbələklər radioaktiv maddələri udduğu üçün çiy istehlakı ciddi nəticələrə səbəb ola bilər. Bu riskə getmək əvəzinə bişmiş göbələk istehlak etmək daha yaxşı olardı.
Kartof: Kartof, ümumiyyətlə, sağlam tərəvəzdir. Lakin uzun müddət günəş işığında saxlanılan kartofda cücərmə başlayır. Beləliklə, cücərtilərdə əmələ gələn bakteriyalar kartofa köçürülür. Ondan sonra cücərən hissələr kəsilsə belə, kartofda yığılan bakteriyalar yaşamağa davam edəcək. Ona görə də kartofu bişirmədən istehlak etmək tövsiyə olunmur. 
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 777   Tarix: 03 dekabr 2023
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Dietoloq stressi azaldan 5 təbii içkini açıqladı

Stress və gərginlik həm bədənə, həm də beyinə mənfi təsir göstərir. Lakin bəzi təbii içkilər bu halı yüngülləşdirməyə və orqanizmin sakitləşməsinə kömək edə bilər. Mütəxəssislər qeyd edir ki, bu içkilər sağlamlıq üçün təhlükəsizdi

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Alimlər xərçəngin ən ölümcül növlərindən birinə səbəb olan vərdişi açıqlayıb

Mayamidən olan alimlərin apardığı yeni araşdırma müntəzəm spirtli içki qəbulunun mədəaltı vəzi xərçənginin yaranma riskini artırdığını göstərib. xəbər verir ki, Britaniyanın "Daily Mail" nəşrində dərc olunan məlumat

.

Damarları tıxayır, oksigen çatmır - Xeyli insan bu səbəbdən ölür: Açıqlama

İnfarkt və insult adətən qəfil baş vermir. Bu xəstəliklərin formalaşması illərlə davam edən risk faktorlarının toplanması nəticəsində baş verir. xəbər verir ki, bunu kardioloq, Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Tibb və Profilaktik

.

Mədə yanmasına səbəb ola biləcək qidalar

Mədə yanması döş qəfəsində və boğaz nahiyəsində hiss olunan yanğı və ağrılı hisslərlə müşahidə olunur. xəbər verir ki, bu vəziyyət adətən mədə şirəsinin tərkibindəki duz turşusu və fermentlərin mədədən yuxarıda yerləşən qid

.

Dikdaban geyinən qadınların nəzərinə! - Həkimdən xəbərdarlıq

Ayaqda yaranan "şiş" adətən zərərsiz görünsə də, zamanla ciddi ağrılar və hərəkət çətinliyi yarada bilər. xəbər verir ki, bunu travmatoloq-ortoped Elişer Zoxirov bildirib. Həkimin sözlərinə görə bu hal adətən ba

.

Gündə 5 saat yatmaq kifayət edir? - Alimlər açıqladı

Əgər siz saat 23:00-00:00 arası yatıb səhər 04:00-05:00-da özünüzdən asılı olmadan oyanırsınızsa, bu, sadəcə vərdiş deyil, nadir genetik xüsusiyyətin göstəricisi ola bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, bəzi insanlard

.

Baş və boyun xərçənginə niyə gec diaqnoz qoyulur?

Baş və boyun nahiyəsində yaranan xərçənglər çox zaman gec mərhələdə və ya səhv diaqnozla müəyyən edilir. Mütəxəssislərin fikrincə, bunun əsas səbəbləri arasında simptomların düzgün qiymətləndirilməməsi, biopsiyadan çəkinmə

.

Bu hissin zəifləməsi qocalığın əsas əlamətidir

Yaşlı insanlarda qoxu hissinin zəifləməsi ürəyin işemik xəstəliyi riskini yüksəldə bilər. xəbər verir ki, bu nəticəyə ABŞ-ın Miçiqan Dövlət Universitetinin alimləri gəlib. Araşdırmanın nəticələri "JAMA Otolaryngology"

turlar.az

geyim və ayaqqabılar sade makiyaj sekilleri toy makiyajlari cennet almasi öd daşı şəxsi təcrübə cinsi münasibət kosmetika bayatılar xanim.az oxu az qizlar qardasa aid haxistalar