Bu qidaları əsla mikrodalğalı sobada isitməyin - SİYAHI

Bu qidaları əsla mikrodalğalı sobada isitməyin - SİYAHIİstifadəsi olduqca rahat olan mikrodalğalı soba bir çox qidaların keyfiyyətini aşağı salır.
Milli.Az mikrodalğalı sobada isidilməsi tövsiyə olunmayan qidaların siyahısını təqdim edir.
Üzüm
Bir üzüm giləsini belə mikrodalğalı sobaya qoyanda o kiçik cismə gedən enerji və elektrik miqdarı kifayət qədər yüksək olacaq. Bu vəziyyət partlayışla nəticələnə bilər.
Qabıqlı yumurta
Mikrodalğalı sobada yumurta bişirə bilərsiniz. Amma qabıqlı yumurtanı əsla mikrodalğalı sobaya qoymayın. Çünki sürətlə isinəcək və partlayacaq.
Qabıqlı kartof
Kartof da mikrodalğalı sobaya qabıqla qoyularsa, partlayacaq. Çünki yumurtada olduğu kimi, kartofun da daxilindəki buxar xaricə çıxmalıdır. Qabıq soymağa vaxt sərf etmək istəmirsinizsə, bıçaqla üzərinə bir neçə cızıq ata bilərsiniz.
Ət
Bir çox insan ətin buzunu tez açmaq üçün mikrodalğalı sobaya qoyur. Bunu etmək bəzi bakteriyaların yaranmasının qarşısını alsa da, ətin B12 vitamin kompleksini məhv edir. Bir gün əvvəl bişmiş əti mikrodalğalı sobaya qoymaqla onun protein miqdarını azaltmış olacaqsınız.
Düyü
Yüksək istiliyə məruz qalan düyü qida dəyərini itirir.
Brokkoli
Mikrodalğalı sobada isidilən brokkoli tərkibindəki antioksidantların 97-ni itirir. Dadı və toxumaları da dəyişir.
Kərə yağı
Bir çox insan kərə yağını əritmək üçün mikrodalğalı sobaya qoyur. Lakin bu metod qidanın dəyərinin itirilməsinə gətirib çıxarır.
Sarımsaq
Sarımsaq yüksək temperaturda isidiləndə vitamin və mineral miqdarının 95%-ni itirir. Mikrodalğalı sobanın içində keçirilən hər dəqiqə sarımsaqdakı allisin tərkibini yox edir. Bu təbii maddə isə sarımsağa antioksidant və acılıq xüsusiyyəti verir.
Süd
Süd də digər qidalar kimi yüksək temperatura məruz qaldıqda qida dəyərinin çoxunu itirir. Süd məhsulları da buraya daxildir. B12 vitamini ölür və əsas mineral dəyərləri yox olur.
Göbələk
Göbələk mövsuzunda hələ də araşdırmalar davam etməkdədir. Lakin göbələyin yükəsk temperaturda proteinini itirdiyi elmə məlumdur.
Plastik saxlama qabı və polietilen torbalar
Bəzi saxlama qabları mikrodalğalı sobaya uyğun istehsal edilir. Lakin adi plastik qabları mikrodalğalı sobaya qoyanda tərkibindəki kimyəvi maddələr yeməyə qarışar. Bu da təhlükəlidir. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1282   Tarix: 11 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

turlar.az

adlarin menasi toy makiyajlari geyim və ayaqqabılar kesmikli koke süfrə bəzədilməsi asan sulu yeməklər kosmetika vətənə aid atalar sözləri usaq seirleri bayati gözəllik hesaplama