Bu qidaların qabıqları da xeyirlidi
Bəzi qidalar qaynadılan zaman tərkibindəki vitaminləri itirir. Onların qabıqlarından isə ümumiyyətlə istifadə olunmur. Ancaq, bəzi qidalar vardır ki, onların qabıqlarını atmamağınız məsləhət görülür. Bizimyol.info xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, qabığını atmamalı olduğunuz ilkin məhsullar soğan və sarımsaqdır.
1. Soğan və sarımsaq qabığı - Bəzi ərzaqlar bişirilən zaman qida dəyərlərini itirir. Həmin ərzaqlardan olan ət, tərəvəz - sarımsaq və soğan qabıqlarıyla bişirilən zaman öz qida dəyərini qoruyub saxlayır.
2. Qurudulmuş alma qabığı - çay dəmləyən zaman qurudulmuş alma qabığından istifadə etməyiniz məsləhət görülür. Həmçinin, bu qabıqlardan alminium tava və qazanlardakı ləkələri təmizləmək üçün istifadə oluna bilər. Qurudulmuş alma qabığı həm də göz ətrafında yaranan tünd ləkələri yox eləməyə köməklik edir.
3. Yer kökü qabığı – Evdə çörək bişirən zaman yer kökü qabığından istifad etsəniz çörək daha dadlı olacaq. Həmçinin, sup hazırlarkən də yer kökü qabığından istifadə edə bilərsiniz.
4. Yumurta qabığı - Əgər bağ işləri ilə məşğul olursunuzsa, yumurta qabıqlarından kalsium gübrəsi hazırlaya bilərsiniz. Ev heyvanlarının yeməyinə əlavə olunduğu zaman da heyvanın bədənindəki kalsium miqdarının artmasına köməklik edə bilər.
5. Banan qabığı – Banan qabığının içərisinə şəkər tozu əlavə edərək üz üçün təbii vasitə edə bilərsiniz. Bundan əlavə, həşərat dişləməsi, allergiya kimi faktorlardan yaranan qaşıntıların qarşısı alına bilər. Ayaqqabı təmizliyində də banan qabığından istifadə edə bilərsiniz.
6. Portağal qabığı - Ümumiyyətlə sitrus meyvələri qabıqları, pis qoxulardan xilas olma, dəridə sərinləşdirici hiss yaratmada istifadə oluna bilər. Böcəklər adətən sitrus meyvələrinin qoxusundan nifrət edir. Bu səbəbdən ağcaqanadlardan qurtulmaq üçün ən yaxşı vasitə hesab olunur.
8. Qreyfrut qabığı - Qreyfrut bir çox insan tərəfindən sevilmir. Ancaq, onun qabığı rəndələnib müxtəlif ədviyyatlarla qarışdırılan zaman çox dadlı qarışıq əldə edilə bilər. Qreyfrut qabığından dərinizi təmizləmək üçün də istifadə edə bilərsiniz.
9. Kartof qabığı – Göz altında yaranan torbalardan qurtulmaq üçün kartof qabığından istifadə edə bilərsiniz. Bundan başqa kartof qabıqlarını yuyub sonra yağ və limon suyu əlavə etməklə evdə cipsi hazırlaya bilərsiniz.
7. Limon qabığı - Qəhvə və ya çayı dəmlədiyiniz çaydandakı ləkələri təmizləmək üçün limon qabığından istifadə etməyiniz məsləhət görülür. Limon qabığı doğranmış bibərlə qarışdırılan zaman yeməklərə ləzzətli dad verir.
10. Nar qabığı – Bu meyvənin qabıqları təbii rəng hesab olunur. İstədiyiniz hər hansı bir əşyanı nar qabığından istifadə edərək rəngləyə bilərsiniz.
f Paylaş