Bu qidalarla xərçəng riskini azaltmaq olar - SİYAHI
Müəyyən qidaların müntəzəm qəbulu kolorektal xərçəngə tutulma riskini təxminən 30% artıra bilər.
Milli.Az xəbər verir ki, kişilərdə xərçəng riskini azaltmağa kömək edən qidalar arasında əsasən aşağıdakılar tövsiyə olunur:
Antioksidantlarla zəngin qidalar
Yaşıl çay: Tərkibindəki katexinlər xərçəng hüceyrələrinin inkişafını yavaşladır.
Qarağat və yabanı meyvələr: Antioksidantlarla zəngin olması səbəbilə hüceyrələri qoruyur.
Zülal mənbələri
Yağsız ət və quş əti: Toyuq və hinduşka kimi yağsız proteinlər qırmızı və işlənmiş ətin daha sağlam alternativləridir.
Dəniz məhsulları: Omega-3 yağ turşuları iltihabı azaldır və bəzi xərçəng növlərinin qarşısını ala bilər.
Bitki əsaslı qidalar
Qoz-fındıq və toxumlar: Lif və sağlam yağlarla zəngin olan bu qidalar xərçəng riskini azaldır.
Yaşıl yarpaqlı tərəvəzlər: İspanaq və kələm hüceyrə sağlamlığını dəstəkləyir.
Süd məhsulları
Az yağlı süd və kəsmik: Kolon xərçəngi riskini azalda bilən kalsium tərkiblidir.
Zəncəfil və sarımsaq
Hər iki bitki iltihabı azaldır və hüceyrə zədələrinə qarşı qoruyucu təsir göstərir
Milli.Az









Hülya Avşar ekranlara qayıdır
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
Eurovision' iştirakçıları olan əkiz bacılar evdə ölü tapıldı - FOTO
Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin
Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı
Zamiq bu ifaçını 'vicdansız' adlandırdı
Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq
Deniel Redkliff Dominik Maklaflinə məktub yazıb
Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış
Rəqsanə ev dustaqlığına buraxıldı
Kartof dilimini ayağın altına qoymaq soyuqdəyməni müalicə edir? - Mütəxəssisdən açıqlama
Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır