Bu qidanı yesəniz, iflic ola bilərsiniz
Prof. Dr. Canan Karatay ağ çörəklə bağlı xəbərdarlıq edib.
Milli.Az Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ağ çörəyin beyni uyuşdurduğunu ifadə edən Karatay, bədəndəki trigliserid səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb olaraq damar divarlarının qalınlaşa biləcəyi barədə xəbərdarlıq edib
Prof. Dr. Canan Karatay ağ çörək istehlakının insan sağlamlığına bilindiyindən qat-qat çox zərər verdiyi barədə xəbərdarlıq edib. Karatay, dünyada milyonlarla insanın istehlakdan əl çəkə bilmədiyi ağ çörəyin beyni uyuşdurduğunu və bədəndəki trigliseridləri artırdığını açıqlayıb.
Yüksək trigliserid səviyyələri damarların sərtləşməsinə və damar divarlarının qalınlaşmasına səbəb ola bilər, ürək xəstəliyi riskini artırır. Bu vəziyyət; İnfarkt, insult və müxtəlif ürək-damar xəstəlikləri riskini artırsa da, pankreatit, şəkərli diabet və hipertoniyaya da meylli ola bilər.
Fidan
Milli.Az









Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Bir qutu enerji içkisinin fəsadları
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA
Meray Keri illərdir birinciliyini qoruyur
"Avroviziya 2026"da 35 ölkə çıxış edəcək
Hər daş atana fikir verməyin' - Mənsum İbrahimov
Protein tozları həqiqətən lazımlıdır? - Mütəxəssisdən açıqlama
İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar