Bu şirniyyatlar sağlamlığı zədələyir
Oksford Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, çərəzlər, kruvasanlar, tortlar və doymuş yağları yüksək olan digər qidalar müntəzəm olaraq istehlak edildikdə bir neçə həftə ərzində orqanizmdə mənfi dəyişikliklərə səbəb ola bilər.
Milli.Az məlumat verir ki, belə qidalanma "pis" xolesterinin səviyyəsini artırır və qaraciyərdə yağlanmanın faizini artırır.
"Ən mühüm tapıntı təhlükəli dəyişikliklərin nə qədər tez baş verməsidir", - aparıcı tədqiqatçı Nikola Srnik deyib.
Alimlərin qənaətləri 24 könüllünün iştirak etdiyi eksperimentə əsaslanır. İnsanlar iki qrupa bölünüblər: birincilər doymuş yağlarla zəngin qidalar (kolbasa, kərə yağı, bişmiş məmulatlar, şokolad) yeyiblər, ikincilər isə balıq, zeytun yağı və qoz-fındıqdan yağlar qəbul ediblər.
Bir neçə həftədən sonra birinci qrupda ürək-damar və metabolik xəstəliklər, eləcə də 2-ci tip diabet təhlükəsi riski artıb. İkinci qrupun göstəriciləri, əksinə, yaxşılaşıb və "pis" xolesterolun göstəriciləri 10% azalıb. //Lent.az
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
"Eyni evdə yaşayıb, fərqli dünyalarda yaşayan cütlüklər çoxalıb" - Mütəxəssisdən XƏBƏRDARLIQ
Səhər yeməyində bu qidanı yeyin - İnfarkt riskini kəskin azaldır
Satış rekordları qıran "qara" diş məcunları - Həqiqətən xeyri var?
"Nə qədər sayta girirsinizsə, hamısını bir-bir izləyirlər" - Ekspert
Bel ağrısını azaldan təbii üsullar
15 yaşımda pul qazanıb anama və onun başqa kişidən olan oğluna baxmışam - Səidə
Bu vərdiş beyni 8 il gəncləşdirir – alimlərdən maraqlı açıqlama
Bred Pitt dəymiş ziyana görə 20,5 milyon dollar ödəyib
Son Yemək' filminin çəkilişləri başa çatıb
Kimlərə süd içmək olmaz? - Açıqlama