Bu şirniyyatlar sağlamlığı zədələyir
Oksford Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, çərəzlər, kruvasanlar, tortlar və doymuş yağları yüksək olan digər qidalar müntəzəm olaraq istehlak edildikdə bir neçə həftə ərzində orqanizmdə mənfi dəyişikliklərə səbəb ola bilər.
Milli.Az məlumat verir ki, belə qidalanma "pis" xolesterinin səviyyəsini artırır və qaraciyərdə yağlanmanın faizini artırır.
"Ən mühüm tapıntı təhlükəli dəyişikliklərin nə qədər tez baş verməsidir", - aparıcı tədqiqatçı Nikola Srnik deyib.
Alimlərin qənaətləri 24 könüllünün iştirak etdiyi eksperimentə əsaslanır. İnsanlar iki qrupa bölünüblər: birincilər doymuş yağlarla zəngin qidalar (kolbasa, kərə yağı, bişmiş məmulatlar, şokolad) yeyiblər, ikincilər isə balıq, zeytun yağı və qoz-fındıqdan yağlar qəbul ediblər.
Bir neçə həftədən sonra birinci qrupda ürək-damar və metabolik xəstəliklər, eləcə də 2-ci tip diabet təhlükəsi riski artıb. İkinci qrupun göstəriciləri, əksinə, yaxşılaşıb və "pis" xolesterolun göstəriciləri 10% azalıb. //Lent.az
Milli.Az









Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?
32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı
Adi görünən gündəlik vərdiş təhlükənin xəbərçisi ola bilər
Güllünün Ahmet Minquzzi üçün bəstələdiyi mahnını bu sənətçi oxuyacaq
Əlikram Bayramovun evində toy olacaq
Burak Özçivit Bakıya gəlir
Bahalısı da, 2 manatlığı da eyni işi görür, aldanmayın - Həkim
Orqanlara bənzəyən qidalar
Hamiləlik testinin səhv göstərdiyi saatlar açıqlandı
Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz
Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı
Xalq artisti Simarə İmanova nənə oldu
Meqanın atası ölüm ayağındadır
Şəbnəm özünə təmtəraqlı ad günü edəcək