Bu tərəvəz bir çox xəstəliklərdən xilas edir – Həkimlər

Bu tərəvəz bir çox xəstəliklərdən xilas edir – HəkimlərSoğan tez-tez müxtəlif yeməklərə əlavə olunan ümumi bir tərəvəzdir. Ancaq onun faydalı xüsusiyyətləri haqqında çox adam bilmir. 
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, vitaminlər, minerallar və qida maddələri ilə zəngindir.
C vitamini
C vitamini adətən sitrus meyvələri ilə əlaqələndirilir, lakin soğan bu vitaminin əla mənbəyidir. Vitamin C bədənin bərpasına kömək edir və qan damarlarını gücləndirir. Bir soğan gündəlik C vitamini ehtiyacınızın 18%-ni təmin edə bilər.
Soğanda lif
Orta boyda olan soğanda 21-38 qram lif var. Lif uzun müddət toxluq hissi keçirməyə kömək edir və piylənmə riskini azaldır. Bağırsaq mikroflorasına da faydalı təsir göstərir.
Çiy soğanın faydaları
Çiy soğan çox faydalıdır. Salatlara və ya sendviçlərə əlavə edilə bilər. Qızardılmış soğana üstünlük verirsinizsə, onlar hələ də bəzi faydaları ehtiva edir. Ancaq daha az vitamin və antioksidantlara sahib olacaqlar.
Soğan sadə bir tərəvəz olsa da, sağlamlığınıza yaxşı təsir göstərə biləcək bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir. 
Milli.Az
​Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 968   Tarix: 22 oktyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Gözlə görünmür, iyi də yoxdur - Amma, öldürür - Evində kombi olanlar, diqqət

"Heçnə hiss etmirsən, ruhun da incimir, amma. xəbər verir ki, kombi düzgün quraşdırılmadıqda və qazı normal yanmadıqda karbon monoksid adlı qaz ətrafa yayılır. Hansı ki, bu qazın nə iyi var, nə rəngi. O, qapalı məkand

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

İdeal Yeni il yeməyi necə olmalıdır?

Rusiyalı həkim ideal bayram yeməyini tövsiyə edib.   -a istinadən xəbər verir ki, qırmızı kürü və kərə yağı ilə sendviç ideal yemək hesab edilə bilər. Bunun səbəbi onun yüksək qida dəyərinə malik olmasıdır. Dövlət Təhsi

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır

Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılan araşdırma çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini yüksəltdiyini göstərib. xəbər verir ki, 12 il müddətində 328 mindən çox insanın sağlamlı

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Normal çaydan 137 qat daha güclü: İmmunitet üçün ən yaxşı içki

Qışın gəlişi ilə boğaz ağrısı, keçməyən öskürək və sonsuz yorğunluq hissi geri dönür. Lakin mütəxəssislər bununla mübarizə aparmağın ən effektiv yolunu açıqlayıblar. Soyuq havalarda bizi viruslardan qoruyan ən güclü içk

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Bu meyvə-tərəvəzləri bir yerdə saxlamayın: Tez xarab olur

Bir çox insan meyvə və tərəvəzləri eyni qabda saxlayır, lakin bu vərdiş məhsulların daha tez xarab olmasına səbəb ola bilər. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bunun əsas səbəbi bəzi meyvələrin yetişmə zamanı buraxdığı etile

turlar.az

qaşların formalari sac duzumleri gelinlikler düzgün makiyaj maraqli el islerinin hazirlanmasi qadın müdafiəsi sirniyyatlar kosmetika rus dili 2ci ders bürcler toyuq salati sevda englishdilində qulaq