Bu vitaminin çox qəbulu xərçəng yaradır? - Bir də Yelena Malışevanı oxuyun

Bu vitaminin çox qəbulu xərçəng yaradır? - Bir də Yelena Malışevanı oxuyunRusiyalı həkim və televiziya aparıcısı Yelena Malışeva instaqram hesabında A vitamini çatışmazlığından danışıb.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssis A vitamininin icazə verilən maksimum dozaları olduğunu izah edib.
"Gündəlik doza bütün cins və yaşlar üçün 1300 mikroqramdan çox olmamalıdır. Gündəlik dəyər kişilər üçün 900 mikroqram, qadınlar üçün 700 mikroqram, uşaqlar və yeniyetmələr üçünsə 300-600 mikroqramdır.
İlk 3 ayda hamilə qadınlara A vitamini ilə zəngin olan qidalar tövsiyə edilmir. Hamiləlik dövründə A vitamini özbaşına istifadə edilməməlidir. Həkim tərəfindən ciddi şəkildə izlənməlidir".
Y.Malışeva qeyd edib ki, A vitamininin həddindən artıq qəbulu həyati təhlükə daşıyır: "Ümumiyyətlə, hər cür pəhriz əlavəsi və ya dərman şəklində A vitamini qəbulu onun həddindən artıq dozası deməkdir. Həddindən artıq dozada A vitamini hamıda xərçəng riskini artırır, xüsusilə, ağciyər xərçəngi siqaret çəkənlərdə daha da güclənir. Siqaret çəkirsinizsə, A vitamini qəbul edə bilməzsiniz".
Mütəxəssis A vitamininin dərinin yenilənməsindən və görmə qabiliyyətindən məsul olduğunu əlavə edib.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1402   Tarix: 27 fevral 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI

ABŞ-də müəyyən növ daşlardan hazırlanmış mətbəx mebeli istehsalı ilə əlaqəli təhlükəli ağciyər xəstəliyi aşkar edilib. -a istinadən xəbər verir ki, xəstəlik mətbəx mebeli üçün iş masası istehsalında getdikcə daha çox populyarlaşa

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Qlobal qripdən özümüzü necə qoruyaq?

Hazırda həkim-infeksionistlər dünyada ötən illərlə müqayisədə daha sərt qrip mövsümünün yaşandığını iddia edirlər. Onlar bunun qismən virusun yeni mutasiyaya uğrayan növündən qaynaqlandığını bildirirlər. Yaponiya və Böyü

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma

Kanadalı alimlərin araşdırmasına görə, kondisioner istifadə edən yaşlı insanlar isti havalarda daha uzun yaşayır. Tədqiqat 2010-2023-cü illər arasında qocalar evlərində 74.00 ölüm hadisəsini analiz edib. xəbər verir ki, nəticələ

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı

Kardioloq ürək sağlamlığı üçün sobada bişmiş qızılbalıq, noxud və tərəvəzləri tövsiyə edib. xəbər verir ki, Kardioloq Kunal Lal bildirib ki, düzgün qidalanma ürək sağlamlığını möhkəmləndirə bilər. O, "Infobae" nəşrin

turlar.az

geyim necə seçməli hamilelikde qidalanma gozel gorunmek badimcandan qisa hazirliq maraqlıdır vetenperverlik kətə reseptləri kosmetika sevgi qiz adlari arxadan olmag zəhmət hakista