Bu xəstəlikləri olanlar hər gün SARIMSAQ yeməlidir

Bu xəstəlikləri olanlar hər gün SARIMSAQ yeməlidirSarımsaq çox faydalı tərəvəzdir. Sarımsaq ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır, bəzi xərçəng növlərinin, metabolik sindromunun riskini azaldır.
Mütəxəssislərin fikrinə görə, bəzi xəstəliklər zamanı sarımsaq müalicəvi təsir edir və bu xəstəlikləri və pozulmaları olanlar sarımsağı müntəzəm olaraq yeməlidir. Təbii ki, söhbət 1-2 diş sarşmsaqdan gedir. Çoxlu miqdarda bu tərəvəzi yemək olmaz.  
Beləliklə, hansı xəstəliklər zamanı sarımsaq təbii dərman kimi təsir edir?
Milli.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, yüksək xolesterin və hipertoniyadan əziyyət çəkənlər üçün sarımsaq çox faydalıdır. Sarımsaq xolesterini aşağı salır, qan dövranını yaxşılaşdırır və damarları genişləndirir.
Diabet xəstəliyi olanlar da tez-tez sarımsaq yeməlidir. ABŞ alimləri aşkar ediblər ki, sarımsağın tərkibində olan allisin qanda şəkəri tənzimləməyə yardım edir.
İnsan yaşlaşdıqca onun sümük toxuması tədricən azalmağa (əriməyə) başlayır. Bunun nəticəsində osteoporoz xəstəliyi inkişaf edir. Osteoporoz gizli inkişaf edən təhlükəli xəstəlikdir. Osteoporozdan əziyyət çəkən insanlarda hətta yüngül travma və ya yıxılma nəticəsində  sümüklər sına bilər. Araşdırmalar göstərib ki, sarımsağı müntəzəm olaraq yeyən yaşlı insanlarda osteoporoz daha ləng inkişaf edir.
Alimlər aşkar ediblər ki, sarımsaq vaxtından tez doğuşun riskini azaldır.
Araşdırmalar göstərib ki, sarımsaq qaraciyər üçün çox faydalıdır və hətta spirtli içkilərin qaraciyərə olan mənfi təsirini azaldır, qaraciyərin hüceyrələri olan hepatositləri müxtəlif ziyanlı maddələrdən qoruyur.
Son elmi araşdırmalar göstərib ki, orqanizmdə iltihabın səviyyəsi yüksək olduqda xərçəngin riski də artır. Bu səbəbdən istənilən növ xərçəngin riskini azaltmaq üçün qidalanmaya sarımsağı əlavə etmək lazımdır.
Yaşlı insanlarda ən tez-tez inkişaf edən görmə problemlərindən biri makulodistrofiyadır. Bu xəstəlik müalicə olunmur və əksər hallarda korluqla nəticələnir. Harvard Universiteti alimləri aşkar ediblər ki, sarımsağın müntəzəm istehlakı bu ağır xəstəliyinin riskini azaldır və həmçinin inkişafını ləngidir.
Bağırsaqların mikroflorasının pozulması zamanı da sarımsaq yaxşı kömək edir.
Mütəxəssislər sarımsağı xırda doğrayıb və ya əzib salatlara və yeməklərə əlavə etməyi tövsiyə edirlər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1458   Tarix: 28 noyabr 2019
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Dərmansız boğaz ağrısının qarşısını almağın 5 yolu

Mütəxəssislər bildirirlər ki, boğaz ağrısı hər zaman dərman istifadəsi tələb etmir. Xüsusilə mövsüm dəyişiklikləri zamanı sadə və təbii üsullarla boğazı qorumaq mümkündür. . həmin yolları sizə təqdim edir:. İlıq duzlu s

.

Ayaq göbələyi necə keçir? Ayaq göbələyinə nə kömək edir?

Ayaq göbələyi geniş yayılmış dəri problemlərindən biridir və ayaq dərisində müəyyən göbələk növlərinin çoxalması nəticəsində yaranır. Ən çox barmaqların arasında müşahidə olunsa da, növündən asılı olaraq ayağın üst hissəsində

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Terapevtdən elektron siqaretlə bağlı XƏBƏRDARLIQ

"Elektron siqaretə münasibətdə cəmiyyətdə yanlış bir təsəvvür formalaşıb. Bir çox insan düşünür ki, adi siqaret daha zərərlidir və elektron siqaretə keçməklə zamanla siqareti tamamilə tərgitmək mümkün olacaq. Bu yanaşm

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

turlar.az

gözəllik məhsulları geyim dəbləri gozel gorunmek badam sarimsaqla qurdun mualicesi evdarlıq kitabı hamilə qala bilmək kosmetika cantalar ekizler haxışda rəksanə qaynana