Bu yağlar xəstəlik yaradır - Alimlərdən xəbərdarlıq
Yediyimiz qidaların bədənimizə həm müsbət, həm də mənfi təsirləri var.
Milli.Az sfera.az-a istinadən xəbər verir ki, aparılan tədqiqatlar təkrar istifadə edilən yağda bişirilən qidaların beyinə zərərli olduğunu ortaya çıxarıb.
Sağlamlığa zərərli olan qızardılmış qida deyil, istifadə olunan yağdır. Yağ bir dəfədən çox istifadə edilərsə, kanserogen mənbəyinə çevrilir. Riski ən çox olan qidalar isə kartof qızartması və qızardılmış toyuqdur.
Bununla bağlı Amerika Biokimya və Molekulyar Biologiya Cəmiyyətinin alimləri tərəfindən siçanlar üzərində tədqiqat aparılıb. Təkrar istifadə olunan qızardılmış yağda bişən qidaları yeyən siçanların orqanizmində mənfiyə doğru dəyişikliklər baş verib. Hətta siçanların balalarında da oxşar problemlər müşahidə olunub.
Tədqiqatçılar bir neçə dəfədən artıq istifadə edilən yağların qaraciyər, bağırsaq və beyin arasındakı iki tərəfli əlaqələrə mənfi təsir göstərdiyini, hətta nevroloji problemlərin yaranmasına səbəb olduğunu bildiriblər.
Milli.Az









Əməliyyat olunan Afaq Bəşirqızıdan səhhəti ilə bağlı AÇIQLAMA
32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı
Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?
Heç bir müğənnini oğlunun toyuna çağırmadı
Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq
Röya Qarabağda xalq konserti verəcək
Əməkdar artist plastik əməliyyat etdirəcək
Rekor qıran mahnının ifaçısı bu məşhurun qızı imiş - FOTO
Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı
Məşhur aktyorun həyat yoldaşı vəfat etdi
Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın
İrem Derici ana olmağa qərar verib
İdman edənlər xərçəngə daha az tutulur - Araşdırma
Manaf Taciri tənqid etdi: 'Sən şahsansa, Məmmədbağır kimdir?