Bu yağlar xəstəlik yaradır - Alimlərdən xəbərdarlıq
Yediyimiz qidaların bədənimizə həm müsbət, həm də mənfi təsirləri var.
Milli.Az sfera.az-a istinadən xəbər verir ki, aparılan tədqiqatlar təkrar istifadə edilən yağda bişirilən qidaların beyinə zərərli olduğunu ortaya çıxarıb.
Sağlamlığa zərərli olan qızardılmış qida deyil, istifadə olunan yağdır. Yağ bir dəfədən çox istifadə edilərsə, kanserogen mənbəyinə çevrilir. Riski ən çox olan qidalar isə kartof qızartması və qızardılmış toyuqdur.
Bununla bağlı Amerika Biokimya və Molekulyar Biologiya Cəmiyyətinin alimləri tərəfindən siçanlar üzərində tədqiqat aparılıb. Təkrar istifadə olunan qızardılmış yağda bişən qidaları yeyən siçanların orqanizmində mənfiyə doğru dəyişikliklər baş verib. Hətta siçanların balalarında da oxşar problemlər müşahidə olunub.
Tədqiqatçılar bir neçə dəfədən artıq istifadə edilən yağların qaraciyər, bağırsaq və beyin arasındakı iki tərəfli əlaqələrə mənfi təsir göstərdiyini, hətta nevroloji problemlərin yaranmasına səbəb olduğunu bildiriblər.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Keçmiş xanımı Mustafanı məhkəməyə verdi - Aliment ödəmir
Orxan Lökbatanlı xanımına biznes qurdu
Blok 3 konsertlərini ləğv etdi
Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var
Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə
Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu
Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa
Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş
Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı
Mirasını dövlətə bağışlayacaq