Bu yağlar xəstəlik yaradır - Alimlərdən xəbərdarlıq

Bu yağlar xəstəlik yaradır - Alimlərdən xəbərdarlıqYediyimiz qidaların bədənimizə həm müsbət, həm də mənfi təsirləri var.
Milli.Az sfera.az-a istinadən xəbər verir ki, aparılan tədqiqatlar təkrar istifadə edilən yağda bişirilən qidaların beyinə zərərli olduğunu ortaya çıxarıb.
Sağlamlığa zərərli olan qızardılmış qida deyil, istifadə olunan yağdır. Yağ bir dəfədən çox istifadə edilərsə, kanserogen mənbəyinə çevrilir. Riski ən çox olan qidalar isə kartof qızartması və qızardılmış toyuqdur.
Bununla bağlı Amerika Biokimya və Molekulyar Biologiya Cəmiyyətinin alimləri tərəfindən siçanlar üzərində tədqiqat aparılıb. Təkrar istifadə olunan qızardılmış yağda bişən qidaları yeyən siçanların orqanizmində mənfiyə doğru dəyişikliklər baş verib. Hətta siçanların balalarında da oxşar problemlər müşahidə olunub.
Tədqiqatçılar bir neçə dəfədən artıq istifadə edilən yağların qaraciyər, bağırsaq və beyin arasındakı iki tərəfli əlaqələrə mənfi təsir göstərdiyini, hətta nevroloji problemlərin yaranmasına səbəb olduğunu bildiriblər.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 679   Tarix: 26 sentyabr 2024
f Paylaş

Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Lazer korreksiyası insan bədəni üçün zərərlidir? - Nazirlik rəsmisi DANIŞDI

"Lazer korreksiyası üsulunun bədənin reproduktiv funksiyasına təsir göstərməsinə dair məşhur mif öz təsdiqini tapmayıb". -a istinadən bildirir ki, bu fikirləri Səhiyyə Nazirliyinin rəsmi "Instagram" səhifəsind

.

İnfarkt necə baş verir? – Əlamətlər

Aşağıda sadalanan simptomlardan biri və ya bir neçəsi baş verdikdə, gecikmədən təcili tibbi yardım çağırmaq lazımdır. Əks halda, nəticələr zərərli ola bilər.   -a istinadən bildirir ki, infarkt simptomları ürək əzələsini

.

Yarasalarda yeni və ağır viruslar aşkarlandı: Epidemiyaya səbəb ola bilər

Yaponiyanın Yamaquçi bölgəsində aparılan yeni araşdırma zamanı yarasalarda müxtəlif DNT və RNT səviyyəli viruslar aşkarlanıb. -a istinadən bildirir ki, məlumata görə, 130-dan çox yarasa üzərində aparılan tədqiqatlar nəticəsind

.

Diyetoloqlar su içməyin yeganə düzgün yolu haqqında mifi dağıtdı

Çox zamanlar insanlar yeməklə birlikdə mədəyə daxil olan suyun mədə şirəsini sulandırdığına və beləliklə də, həzm prosesinə təsir etdiyini düşünürlər. -ə istinadən xəbər verir ki, diyetoloqlar bunun yanlış düşüncə olduğun

.

Hazır qəhvə orqanizm üçün nə qədər FAYDALIDIR?

Hazır qəhvənin əsas üstünlüyü onun hazırlanma sürətidir. Cəmi bir neçə dəqiqə ərzində siz bir fincan ətirli içkidən həzz ala bilərsiniz və bu, vaxtı dəyərləndirənlər üçün əlverişli seçimdir. Amma hazır qəhvə təbii qəhvə qədə

.

Botoks effekti verən yağlar

Dəriyə qulluqda ən vacib məsələlərdən biri qocalma əlamətlərinin qarşısını almaqdır. Dəri yaşlandıqca ortaya çıxan qırışlar, incə xəttlər və tünd ləkələr bir çox insanın ümumi problemlərindəndir. Ancaq təbii yağlarla edilə

.

Marketlərdə satılan təhlükə: Paket çaylar, vaxtı keçmiş konservalar…

bildirir ki, Qida təhlükəsizliyi Hərəkatının rəhbəri, sağlam qidalanma üzrə mütəxəssis Məhsəti Hüseynova  -a müsahibəsi:. - Havalar getdikcə soyumağa başlayır. Bu zaman nələrə diqqət etmək lazımdır? Hansı qidalara üstünlü

.

DİQQƏT! Bu şirniyyat sağlamlığa yaxşı təsir edir

Araşdırmalara görə, marmelad tərkibindəki maddələrə görə sağlam hesab edilən şirniyyatdır. . -a istinadən xəbər verir ki, marmelad istehsal prosesində jelatin, pektin kimi əlavələrdən də istifadə edilir. Marmeladın müasi

.

Hər gün avokado yeməyin xeyri

Avokado sağlamlıq üçün xeyirli qidalardan biridir. Çalışın qida rasionunuza həftədə bir dəfə də olsa avokado daxil edin. . axşam.az-a istinadən bu tropik meyvənin yararlarını təqdim edir:. Tərkibində 20-yə yaxın vitamin v

turlar.az

sonxeber.az yemek reseptleri sac duzumleri adlarin menasi maraqli hind filmleri bürclər və illər kliniki ölüm hamilelikden qorunmaq ucun samlar kosmetika toy gecesi vicdan əfsanələr şirin qoğal vətən