Bu yeməklər insanı aqressivləşdirir

Bu yeməklər insanı aqressivləşdirir"Fast-food" insanda aqressiyanı artırır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu news.ru-ya qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova deyib.
O bildirib ki, çox "fast-food" yeyən insanlar daha aqressiv olurlar.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, monosodium qlutamat tərkibli məhsulları sevənlər vitamin və digər faydalı mikroelementlərin çatışmazlığını yaşayırlar:
"Bu əlavə insan sinir sisteminə təsir edərək iştahı artırır. Böyük miqdarda lazımsız qida stress və depressiyaya səbəb ola bilər".
Onun sözlərinə görə, digər təhlükələr arasında bulyonlar, emal olunmuş hər cür qida, qənnadı məmulatları və s. var.
O, tərkibində trans yağlar olan bütün məhsulların həddindən artıq əsəbilik və aqressiyaya səbəb olduğunu qeyd edib.
"Gündə üç qramdan çox trans yağ qəbul etsəniz, bütün dünyaya qarşı qəzəbli olacaqsınız. Yeri gəlmişkən, qızartma kartofun standart porsiyasında bu maddələr olduqca çoxdur", - mütəxəssis diqqətə çatdırıb.
Həkim "fast food" sevərlərə pəhrizlərini yenidən nəzərdən keçirməyi; xüsusən də tam taxıllara, yağlı balıqlara, çərəzlərə, dəniz məhsullarına, quş ətinə və paxlalılara menyuda daha çox yer verməyi tövsiyə edib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1042   Tarix: 03 avqust 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

turlar.az

toy gecesi yay kolleksiyasi həkim məsləhəti düşüncə dərsi çolkalı saç modelleri geyimlər süni mayalanma kosmetika faydalı məsləhətlər englishdilində qulaq gözellik qaynana hakista rus dili 2ci ders