Bu yeməklər insanı aqressivləşdirir

Bu yeməklər insanı aqressivləşdirir"Fast-food" insanda aqressiyanı artırır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, bunu news.ru-ya qastroenteroloq Lyudmila Suxorukova deyib.
O bildirib ki, çox "fast-food" yeyən insanlar daha aqressiv olurlar.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, monosodium qlutamat tərkibli məhsulları sevənlər vitamin və digər faydalı mikroelementlərin çatışmazlığını yaşayırlar:
"Bu əlavə insan sinir sisteminə təsir edərək iştahı artırır. Böyük miqdarda lazımsız qida stress və depressiyaya səbəb ola bilər".
Onun sözlərinə görə, digər təhlükələr arasında bulyonlar, emal olunmuş hər cür qida, qənnadı məmulatları və s. var.
O, tərkibində trans yağlar olan bütün məhsulların həddindən artıq əsəbilik və aqressiyaya səbəb olduğunu qeyd edib.
"Gündə üç qramdan çox trans yağ qəbul etsəniz, bütün dünyaya qarşı qəzəbli olacaqsınız. Yeri gəlmişkən, qızartma kartofun standart porsiyasında bu maddələr olduqca çoxdur", - mütəxəssis diqqətə çatdırıb.
Həkim "fast food" sevərlərə pəhrizlərini yenidən nəzərdən keçirməyi; xüsusən də tam taxıllara, yağlı balıqlara, çərəzlərə, dəniz məhsullarına, quş ətinə və paxlalılara menyuda daha çox yer verməyi tövsiyə edib.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1047   Tarix: 03 avqust 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

turlar.az

yaz geyimleri 2025 qadın geyimi hamilelikde qidalanma masin sou suni mayalanma ziyani dil haqqinda atalar sözləri hamiləlik və analıq kosmetika webnem tovuzlu kokelmek qadin.az hakışta sekisler