Bunu heç kim bilmir! Sarımsağı belə yeyin, dəyişikliyi anında hiss edin
Gündəlik pəhrizinizə sarımsaq əlavə etməyin bütün mövsümi sağlamlıq problemləriniz üçün ən yaxşı vasitə ola biləcəyini bilirdinizmi?
Milli.Az oxu24.com-a istinadən sarımsağın faydaları haqda məlumatı təqdim edir:
Əsrlər boyu müxtəlif xəstəliklərin müalicəsində istifadə edilən sarımsağın faydaları saymaqla bitmir. Bəs əvvəllər bişmiş sarımsaq yedikdən sonra bədəninizdə baş verən dəyişikliklərdən xəbəriniz var idimi?
Sarımsaq yemək sağlamlığınızı gücləndirmək üçün əla bir yoldur. Sarımsağın qidalı olması ilə yanaşı, ürək-damar xəstəlikləri və bəzi xərçəng növləri kimi xroniki vəziyyətlərin riskini azaltdığı sübut edilmişdir. Ən böyük sağlamlıq faydaları təzə, çiy sarımsaqdan gəlir.
Ancaq düzgün hazırlasanız, sarımsağın bir çox faydasını bişmiş formada əldə edə bilərsiniz.
Sarımsaq, bədəndə sərbəst radikalların olması nəticəsində yaranan hüceyrə zədələnməsini bərpa etməyə kömək edən oksidləşdirici stressi azaltmağa kömək edən antioksidantların qarışığı ilə doludur.
Bundan əlavə, sarımsaq fosfor, kalsium, kalium, dəmir və mis kimi böyük bir mineral mənbəyidir. O, həmçinin C vitamini və B6 vitamininin (piridoksin) yaxşı mənbəyidir.
Sarımsağın tərkibində olan C vitamini və dəmir təbii olaraq immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir və bədənə bol güc verir və mövsümi infeksiyalara qarşı müqavimətin qurulmasına kömək edir.
Buna görə də gündəlik qida rasionunuza sarımsaq əlavə etmək qış aylarında bədəninizi isti saxlamağa kömək edə bilər. Beləliklə, özünüzü qış soyuqluğuna hazırlayın və bədəninizə çox ehtiyac duyduğu qidanı vermək üçün qış pəhrizinizə sarımsaq əlavə etməyin asan yollarını axtarın.
Bəs bu qədər faydası olan sarımsaq orqanizmə daxil olduğu ilk 24 saat ərzində nə edir?
XOLESTEROLU tənzimləyir: Xolesterol səviyyəsini tənzimləyir, damarları təmizləyərək ürək xəstəliklərindən qoruyur.
DAMARLAR TƏMİZLƏNİR: Bədən ürək-damar xəstəliklərinə qarşı daha çox qorunur.
TƏBİİ ANTİBİOTİK MƏNBƏYİ: Təbii antibiotik mənbəyidir. İmmunitet sistemini gücləndirir və qripin qarşısını alır.
QAN TƏZYİQİNİ TƏNZİMLƏYİR: Qan təzyiqi və buna uyğun olaraq qan təzyiqi tarazlanır.
YIĞILAN AĞIR METALLARA FAYDALIDIR: Orqanizmdə yığılmış ağır metalların çıxarılmasına kömək edir.
HÜCƏRƏLƏRİ TƏMİZLƏR: Yüksək qida tərkibi sayəsində yorğunluğu aradan qaldırır. Hüceyrələri təmizləyir və bu hüceyrələrin daha uzun yaşamasına kömək edir.
Milli.Az / news.milli.az









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
Həkim 3-3 üsulu ilə 1 həftəyə arıqlamağın sirrini açdı
Evdə qadını yaşlandıran 5 amil: Bunları etməyin
Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil
Bu xəstəliklər kişiləri gücdən salır
Ceki Çanın ölüm xəbəri ilə bağlı AÇIQLAMA
"Şou-biznes yiyəsiz qalıb" - Manaf Ağayev
"Labubu" filmi çəkiləcək
Qadınlar niyə kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirir?
Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır
Şakira və övladlarından yeni - FOTOLAR