Buxarda yemək bişirməyin inanılmaz faydaları

Buxarda yemək bişirməyin inanılmaz faydalarıSağlam qidalanmaq istəyənlər və qidalanma  şəklini dəyişdirmək istəyənlər haradan və nədən başlamalıdır?
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, buxarda bişirmə üsulu sayəsində orqanizminiz daha yaxşı hiss etməyə başlayacaq.
Buxarda bişmə üsulu digərlərinə nisbətən ucuz başa gəlir. Ehtiyacınız olan şeylər su və duzdan ibarətdir. Çox tez bişdiyinə görə, elektrikə və qaza qənaət etmiş olursunuz.
Buxarda bişirmə üsulunda  qidalar rahat və tez həzm olunur. Tərəvəzləri buxarda bişirərkən, içərisinə yağ və yağlı  məhsullar əlavə etməyinizə ehtiyac yoxdur. Bundan başqa, bişirdiyiniz qidalar daha az kalorili olar.
Qidalar su ilə təmasda olmadığı üçün öz vitaminlərini qoruyub saxlayırlar. Beləliklə, ehtiyacınız olan vitaminləri  almış olursunuz və həzm sisteminiz  güclənmiş olur.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 960   Tarix: 06 avqust 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Zoğalın möcüzəvi faydaları

Son illərdə təbii qidalara maraq artdıqca unudulmuş bitkilər və meyvələr yenidən gündəmə gəlir. Onlardan biri də zoğaldır. Xalq təbabətində qədimdən istifadə olunan bu meyvə həm müalicəvi xüsusiyyətləri, həm də güclü antioksidan

.

Daimi ağız quruluğu bu xəstəliyin əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Daimi ağız quruluğu kserostomiyanın simptomu ola bilər". xəbər verir ki, rusiyalı terapevt Senislava Çeşulina ağızda davamlı quruluğun səbəbinin kserostomiya ( tüpürcək ifrazının azalması və ya dayanması ) olduğun

.

Ağciyəri qoruyan qidalar

Sərbəst radikalların ağciyər toxumasına verdiyi zərərin qarşısını ağciyərlərə faydalı qidalarla almaq mümkündür. Sitrus meyvələri, kivi, çiyələk və brokoli kimi C vitamini ilə zəngin meyvə və tərəvəzlər xüsusilə ağciyər üçü

.

Qarnın tez-tez quruldaması xəstəlik əlaməti ola bilər - Açıqlama

"Əgər qarın qurultusu ilə yanaşı şişkinlik, ağrı, ürəkbulanma, qusma, ishal, qəbizlik, nəcisdə qan və ya rəng dəyişikliyi müşahidə olunarsa, bu, mədə-bağırsaq xəstəliklərinin əlaməti ola bilər". -ın məlumatına gör

.

Az yeyirəm, ancaq arıqlamıram. Niyə? - Dietoloq sirri açıqladı

Təkcə porsiyaları kiçiltməklə arıqlamaq mümkün deyil. xəbər verir ki, bunu Dietoloq-endokrinoloq Alena Barredo bildirib. Bir çox insan porsiyalarını azaltsa və şirniyyatdan uzaq durmağa çalışsa da, çəkisi eyni qalır və y

.

Kolbasa yeməyin, bu xəstəlikləri yaradır - Ekspertdən açıqlama

Daimi olaraq kolbasa və digər emal olunmuş ət məhsullarını yemək bir sıra ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər, çünki bu məhsulların tərkibində yüksək miqdarda duz, doymuş yağlar, konservantlar və kanserogen maddələ

.

Səhər bunları yemək zərərlidir

Səhər yeməyində kərə yağı yemək zərərlidir. xəbər verir ki, bunu həkim Manuel Viso "El Economista"ya açıqlamasında bildirib. Həkimin siyahısında peçenye, şirin taxıllar, kərə yağı və ya mürəbbə ilə ağ çörək, həmçini

.

Cəmi 3 ədəd yemək orqanizmi başdan-ayağa gücləndirir

Mütəxəssislərin fikrincə, ən faydalı qoz illərdir bildiyimiz adi qoz deyil, Braziliya qozudur. Selenium, omeqa-3 yağ turşuları, vitamin və minerallarla zəngin olan bu qida immuniteti gücləndirir, dərini cavan saxlayır v

.

Bu qida və içkilər sonsuzluq yaradır - Açıqlama

Son tədqiqatlar göstərir ki, mikro və nanoplastik hissəciklər insan bədəninə daxil olmaqla, kişilərin spermasına qədər çata bilir. xəbər verir ki, bu barədə -ya açıqlamasında biologiya üzrə fəlsəfə doktoru, embrioloq İly

turlar.az

geyim necə seçməli hamilelikde qidalanma qadin dunyasi ana ve usaq qizliq perdesinin berpasi saç həkimi sperma kosmetika novruz hakışdaları vetene aid atalar sozu novruz hakistasi layla gözellik