Çay barədə bunları bilirdinizmi?

Çay barədə bunları bilirdinizmi?1. Yaşıl və qara çay eyni bitkinin yarpaqlarından alınır. Onları müxtəlif şərtlərlə qurudulması birini diğərindən fərqləndirir.
2. İngiltərənin ən məhşur sayılan "5 cayı" ilk dəfə 1800-cü illərdə meydana çıxmışdır. Bu çayı ilk dəfə Anna adlı bir qadın günorta və axşam yeməyi arasında  aclığı aradan qaldırmaq üçün müxtəlif bitkilərdən hazırlamışdır. Sonralar bu çay İngiltərə qarışıq bütün dünyaya yayılmışdır.
3. Bir ingilis gün ərzində orta hesabla 3 stəkan çay içir. İngiltərə əhalisinin 70%-i çay içir. Çay sudan sonra dünyada ən çox içilən içkidir.
4. 1 çay qaşığı bibəriyyə çayı insanın gündəlik ehtiyacı olan C vitaminini 3%-ini, dəmir ehtiyacının 2%-ni, marqanes ehtiyacının 3%-ini ödəyir.
5. Yaponiyadakı Tohaku Universitetinin 70 yaşından yuxarı 1000 adamın üzərində apardığı araşdırmalar düzənli olaraq yaşıl çay içməyin, yaddaşın möhkəmlənməsində rolu olduğunu sübut etmişdir. Mütəxəssislərin hesablamaları yaşıl çayın hafizəni qüvvətləndirməklə yanaşı beyin hüceyrələrinə də yaxşı təsir etdiyini təsdiqləmişlər.
6. Gicirtkən çayının tarixi  qədim dövrlərə gedib çıxır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1092   Tarix: 12 iyul 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

turlar.az

yemek reseptleri toy makiyaji sekilleri hamilelikde qidalanma keyks portagalin faydasi elm biliye aid atalar sözləri dondurma reseptləri kosmetika suni mayalanma novruz novruz haqistalari həmidə lakonizim