Çaytikanı haqqında bilmədikləriniz

Çaytikanı haqqında bilmədiklərinizÇaytikanı bitkisindən insanlar əsrlər boyu müalicə məqsədilə istifadə etmişlər. Onun həm daxilə qəbulu, həm də dəri və saçlara faydası böükdür. Çaytikanı yara sağaltmaq, hüceyrələri yeniləşdirmək qabiliyyətinə malik olan bir bitkidir. Onun yağı mədə yarasını sağaldır, dəridə olan yanıqların sağalmasını sürətləndirir.
Çaytikanı meyvəsinin şirəsi mədə-bağırsaq ağrılarında, areresklerozda, angina xəstəliklərində ağrıkəsici təsirə malikdir. Çaytikanı yağının tərkibində çoxlu bioloji aktiv maddələr - tokoferol, təbii turşular, fosfolipidlər, fitosterollar, vitaminlər, faydalı minerallar və amin turşular var. Bundan başqa çaytikanının tərkibi yağ turşrları, A, E, C vitaminləri ilə zəngindir. Çaytikanı yağı bir çox xəstəliklərin müalicəsində istifadə edilir:
- frunkulların, sızaqların müalicəsi
- mədə-bağırsaq yaralarının müalicəsi
- dəridə çatlar
- dəridəki iltihabi proseslər
- zülal mübadiləsi
- qara ciyərin piylənməsi.
Çaytikanı yağı orqanizmdən ağır metal duzlarını xaric edir, zərərverici mikrobları öldürür, qara ciyər fəaliyyətini yaxşılaşdırır. Xərçəng xəstəliyinin müalicəsində istifadə olunan şüa terapiyasından sonra 2-3 həftə gündə bir-neçə qaşıq çaytikanı yağı qəbul etmək şüanın mənfi təsirlərinin orqanizmdən xaric olunmasına yardımçı olur.
Çaytikanı yağı kosmetalogiya sahəsində də ən çox istifadə olunan yağlardan biridir. Onu saçlara sürtdükdə canlandırır, parlaqlıq verir, başın dərisinə sürtdükdə isə dəridə olan göbələk xəstəliyini aradan qaldırır. Çaytikanı yağı kəpək əleyhinə ən gözəl dərman vasitəsidir. O saçları uzadır, saç dibini möhkəmləndirir, dəridəki qıcıqlanmanı aradan qaldırır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1285   Tarix: 20 fevral 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yağlı mətbəx dolabların parladacaq üsul

Mətbəxlərdəki dolabı yemək bişirərkən ən çox çirklənən yerlər sırasındadır.   -a istinadən xəbər verir ki, yağ sıçramalarını təmizləmək gecikdirildikdə daha çətinləşə bilər. Mətbəx dolabını parıldadacaq üsulu izah edirik:

.

Sarımsaq qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Sarımsaq mətbəximizin əsas məhsuludur. Demək olar ki, hər gün qabığını soyub doğrayıb bişiririk. .   -a istinadən bildirir ki, əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün ən çox tövsiyə edilən məhsullardan biri də paslanmaya

.

Soğan doğrayanda gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün 3 SADƏ ÜSUL

Soğan doğramaq əksər hallarda göz yaşı ilə nəticələnir.   -a istinadən xəbər verir ki, soğan doğrayarkən gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün onu dondurucuda 30 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Soyuq temperatur fermentləri

.

Kimlərə portağal yemək olmaz?

Portağal son dərəcə sağlam qidadır, lakin bəzi insanlar bu meyvəni yeməməlidir. -a istinadən xəbər verir ki, endokrinoloq Elena Syuraşkinanın fikrincə, mədə və bağırsaq xəstəlikləri olan şəxslər portağal istehlak etməməlidir

.

Bayramlarda salat hazırlayanların nəzərinə - Soyuducuda saxlamağın təhlükələri açıqlandı

"Yeni il tətilləri ərəfəsində xanımlar bayram süfrəsinin təmtəraqlı görünməsi üçün əlindən gələni edir. Nəticədə bir gündə yeyilə bilməyən çoxlu çeşiddə salatlar hazırlanır. Onları soyuducuya qoyarkən istifadə müddət

.

Unutqanlığın əsas simptomları: Beynimiz qocalır?

Yəqin ki, çoxumuz "görəsən, nə edəcəkdim, "mətbəxə nə üçün gəlmişdim, "açarlarımı haraya qoymuşam?" kimi sualları tez-tez eşidir, hətta çox zaman özümüz də veririk. Bəzən hətta hansısa bir əşya əlimizd

.

Baş gicəllənməsinə bunlar səbəb olur

Baş gicəllənməsinə 83 müxtəlif vəziyyət səbəb ola bilər ki, bunların da əksəriyyəti qulaq xəstəlikləri ilə bağlıdır. -a istinadən xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, xroniki başgicəllənmə hallarının 65-70%-i qulaq xəstəliklər

.

Bu balıq növü xərçəngə səbəb olur

Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. . Balıq sağlamlığı qorumaq üçü

.

Kartofu mükəmməl qızartmaq üçün bunları bilmək lazımdır

Kartof hər evdə bişirilən yemək növlərindən biridir. Bu yemək həm çox asan, həm də çox dadlıdır. Hər kəs kartofu fərqli üsullarla qızardır. Bəs, kartofu necə mükəmməl şəkildə qızartmaq olar? .   -a istinadən xəbər verir ki

turlar.az

sonxeber.az hamilelikde qidalanma geyim dəbləri geyim şəkilləri meyvələr boyurtken kompotu məmməd ismayıl bürclər iyun 2024 kosmetika salam muellim seiri efsaneler narin faydasi qızlıq pərdəsi