Cənnət xurmasının heç kimin bilmədiyi zərəri məlum oldu

Cənnət xurmasının heç kimin bilmədiyi zərəri məlum olduXurma, A vitamini, lif, zülal və minerallarla zəngin olan şirin və ətirli meyvədir. Tərkibindəki faydalı maddələr sayəsində bədən üçün çox faydalı olan bu meyvə, xüsusilə qış mövsümündə sevərək istehlak edilir. Lakin həddindən artıq istehlak sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Milli.Az e-saglam.az-a istinadən xəbər verir ki, xurma həm çiy, həm də qurudulmuş şəkildə yeyilə bilən çox yönlü bir meyvədir. Antioksidant xüsusiyyətləri bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur. Bu meyvə xüsusilə həzm sisteminin işini yaxşılaşdırmaqda və bağırsaq sağlamlığını dəstəkləməkdə təsirlidir.
Zərəri nədən ibarətdir?
Xüsusilə yetişməmiş xurma həddindən artıq istehlak edildikdə həzm sistemində tıxanıqlığa səbəb ola bilər. Tərkibindəki tanin və şibuol maddələri, bədəndə həll olunmayan kütlələr əmələ gətirərək mədə və bağırsaqlarda yad cisim kimi davranır. Bu maddələr həzm olunmadıqda bağırsaq obstruksiyası və ya mədə çıxışında tıxanıqlıq yarada bilər.
Kimlər diqqətli olmalıdır?
Mədə əməliyyatı keçirmiş, mədə turşusunun az olduğu, yaxud diabetdən əziyyət çəkən şəxslər üçün xurmanın həddindən artıq istehlakı daha çox risk daşıyır. Bu şəxslər xurmanı daha ehtiyatla yeməli və mümkün qədər yaxşı yetişmiş xurmalara üstünlük verməlidirlər.
Necə istehlak etməli?
Xurmanı istehlak edərkən aşırıya qaçmamaq vacibdir. Təzə və tam yetişmiş xurmaları seçmək, eyni zamanda gündəlik istehlakı məhdudlaşdırmaq sağlamlıq problemlərinin qarşısını almağa kömək edəcəkdir.
Son nəticə
Xurma faydalı bir meyvədir, lakin düzgün istehlak edilmədikdə sağlamlıq üçün təhlükələr yarada bilər. Ona görə də, balanslı və ehtiyatlı şəkildə yeyilməsi məsləhətdir. Əgər hər hansı sağlamlıq probleminiz varsa, həkim məsləhəti almaq faydalı olar.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 855   Tarix: 04 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

Soyuqdəyməyə qarşı təbii dərman - Bir stəkan için

Mütəxəssislər soyuqdəymə və qrip mövsümündə itburnu çayının faydalı olduğunu bildirir. xəbər verir ki, itburnu tərkibində yüksək miqdarda C vitamini, antioksidantlar və iltihab əleyhinə maddələr ehtiva edir. Həkimlər deyi

.

"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq

"Alkoqolsuz" içkilər də zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim-fizioloq Aleksandr Kalyujin deyib. "Alkoqolsuz içkilər heç də tam "təhlükəsiz" deyil. Onlarda spirt səviyyəsi 0,5%-ə qədər ol

.

89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey

89 yaşlı, hələ də aktiv işləyən və qida sənayesinə qarşı apardığı mübarizə ilə tanınan məşhur qidalanma professoru Marion Nestle uzun ömrünün sirrini paylaşıb.  xəbər verir ki, Nestle günə süd və şəkərsiz bir neçə finca

.

Yanğında zərər görən uşaqlarda psixoloji problemlər: Nələrə diqqət etmək lazımdır?

Yanğın hadisələri yalnız fiziki təhlükə yaratmır, həm də uşaqların psixoloji dünyasında uzunmüddətli izlər buraxır. Xüsusilə binada böyüklərlə birlikdə olan uşaqlar bu cür fəlakətlər zamanı qorxu, çaşqınlıq və travma yaşay

.

Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir

Çoxları mətbəxdə istifadə etdiyi silikon şirniyyat bişirmə formalarının təhlükəli ola biləcəyindən xəbərsizdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı kimyaçı Aleksandr Mixalev deyib. "Belə məhsulların rəsmi sertifikasiyası yoxdur

turlar.az

həkim məsləhəti makiyaj etmek qaydalari geyim seçimi cinsi isteksizlik dil haqqında aforizmlər mektebli sac duzumleri uşağın cinsiyyəti kosmetika qardasa aid haxistalar vusale elizade masturbasiya pehriz maraqli hakistalar