Cənnət xurmasının heç kimin bilmədiyi zərəri məlum oldu

Cənnət xurmasının heç kimin bilmədiyi zərəri məlum olduXurma, A vitamini, lif, zülal və minerallarla zəngin olan şirin və ətirli meyvədir. Tərkibindəki faydalı maddələr sayəsində bədən üçün çox faydalı olan bu meyvə, xüsusilə qış mövsümündə sevərək istehlak edilir. Lakin həddindən artıq istehlak sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər.
Milli.Az e-saglam.az-a istinadən xəbər verir ki, xurma həm çiy, həm də qurudulmuş şəkildə yeyilə bilən çox yönlü bir meyvədir. Antioksidant xüsusiyyətləri bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qoruyur. Bu meyvə xüsusilə həzm sisteminin işini yaxşılaşdırmaqda və bağırsaq sağlamlığını dəstəkləməkdə təsirlidir.
Zərəri nədən ibarətdir?
Xüsusilə yetişməmiş xurma həddindən artıq istehlak edildikdə həzm sistemində tıxanıqlığa səbəb ola bilər. Tərkibindəki tanin və şibuol maddələri, bədəndə həll olunmayan kütlələr əmələ gətirərək mədə və bağırsaqlarda yad cisim kimi davranır. Bu maddələr həzm olunmadıqda bağırsaq obstruksiyası və ya mədə çıxışında tıxanıqlıq yarada bilər.
Kimlər diqqətli olmalıdır?
Mədə əməliyyatı keçirmiş, mədə turşusunun az olduğu, yaxud diabetdən əziyyət çəkən şəxslər üçün xurmanın həddindən artıq istehlakı daha çox risk daşıyır. Bu şəxslər xurmanı daha ehtiyatla yeməli və mümkün qədər yaxşı yetişmiş xurmalara üstünlük verməlidirlər.
Necə istehlak etməli?
Xurmanı istehlak edərkən aşırıya qaçmamaq vacibdir. Təzə və tam yetişmiş xurmaları seçmək, eyni zamanda gündəlik istehlakı məhdudlaşdırmaq sağlamlıq problemlərinin qarşısını almağa kömək edəcəkdir.
Son nəticə
Xurma faydalı bir meyvədir, lakin düzgün istehlak edilmədikdə sağlamlıq üçün təhlükələr yarada bilər. Ona görə də, balanslı və ehtiyatlı şəkildə yeyilməsi məsləhətdir. Əgər hər hansı sağlamlıq probleminiz varsa, həkim məsləhəti almaq faydalı olar.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 890   Tarix: 04 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Libido artıran qida əlavəsi ilə bağlı xəbərdarlıq - İlk dəfə qeydə alındı: Sağlam qadında belə

Türkiyədə geniş istifadə olunan jenşen qida əlavəsi bağlı diqqətçəkən tibbi hadisə qeydə alınıb. xəbər verir ki, kardio­loq Dr. Sabri Onur Çağlar sağlam qadında yüksək doza jenşen qida əlavəsindən sonra yaranan ciddi rit

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Diabet və diş sağlamlığı arasında kritik əlaqə üzə çıxdı

Alimlər şəkər diabetinin ağız və diş sağlamlığına birbaşa təsir etdiyini müəyyən ediblər. Araşdırmalara əsasən, diabetli şəxslərdə ağız quruluğu, diş çürüməsi, diş əti iltihabı, göbələk infeksiyaları və diş itkisi daha ço

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Kabuslar sadəcə yuxu deyil - beyninizdən kömək siqnalıdır

Hər birimiz ən azı bir dəfə kabusdan sonra soyuq tər içində oyanmışıq. Bəziləri uçurumdan düşdüyünü görür, bəziləri ayaqlarını hiss etmədən qaçır, bəziləri isə keçmişdə yaşadığı ağrını yenidən yaşayır. Kabuslar uşaqlard

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

turlar.az

reseptler qis geyimləri 2025 aksessuarlar salatlar sepkilere qarsi mualice payiz geyimleri qripdən qorunmaq kosmetika burclər sirniyatlar namiq qaraçuxurlu oglaq rus dili 2ci ders