Dağıstanda xəstəliklərin dərmanı olan qarışım - Dağ adamlarının resepti
Dağıstanın dağlıq ərazilərində qədimdən bəri səhər yeməyində ərikdən sıyıq yeyilir. Tərkibi çox sadədir: ərik şirəsi və un.
Sıyığı mütləq ənənəvi pastaları - Urbeçlə yeyirlər.
Belə ki, əriyin suyu, şirəsini halva kimi una əlavə edib çalır, qarışdırır və sıyıq hazırlayırlar.
Milli.Az bildirir ki, Urbeç isə kətan toxumu üyüdülmüşü və ərik çəyirdəyinin bal və ya doşaba qatılması ilə hazırlanan məcundur.
Urbeçə kərə yağı, şəkər də qatmaq olar.
Bu sıyıq və urbeç uşaqların inkişafını təmin edir, immuniteti möhkəmlədir, orqanizmin gücünü artırır, xəstəlikdən sonra bərpa edir.
Cəmi 3 qaşıq urbeç orqanizmi enerji və vitamin, mineralla təmin edir.
Onun tərkibində kalsium, maqniy, kaliy, B, C vitaminləri, protein var.
Kərə yağı qarışımlı urbeç bronxit, pnevmoniya, laringit, faringitdə kömək edir.
Həzmi yaxşılaşdırır, qəbizliyə qarşıdır. /medicina.az
Milli.Az









İnnabın faydası və zərərləri
Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?
Zibilə atılan bu meyvə qabığı qırmızı ətdən 100 dəfə daha faydalıdır
Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb
Nadir xanımı və yeni doğulan nəvəsi ilə - Foto
Masterşef'in iştirakçısı qəza törətdi
ABŞ-də mətbəx mebeli ilə əlaqəli təhlükəli xəstəlik AŞKARLANDI
Baş ağrısını tez aradan qaldırmaq üçün sadə ÜSUL
Bir qutu enerji içkisinin fəsadları
Ən faydalı ət
Kənan İmirzalıoğlu deputat olmaq istəyir - İDDİA
Meray Keri illərdir birinciliyini qoruyur
"Avroviziya 2026"da 35 ölkə çıxış edəcək
Hər daş atana fikir verməyin' - Mənsum İbrahimov