Dar şalvar geyinməyin inanılmaz fəsadları

Dar şalvar geyinməyin inanılmaz fəsadları"İndiki gənclərin çoxu, orta nəslin də bəzi nümayəndələri dar şalvar geyinir. Amma unutmayaq ki, dar şalvar geyinməyin fəsadları çoxdur". 
Milli.Az xəbər verir ki, bunu Bizim.Media-ya açıqlamasında həkim-ginekoloq Təranə Həsənova deyib. O bildirib ki, hər zaman mən öz pasiyentlərinə dar şalvardan uzaq durmağı tövsiyə edib:
"Dar şalvar kiçik çanaq orqanlarının qan təchizatında və sinirlərdə problem yarada bilər. Dar şalvarın bir neçə saat bədəndə qalması hesabına orqanlar sıxılır. Nəticədə sıxılan qan damarlarında və sinir sistemlərdə ciddi fəsadlar üzə çıxır. 
Kiçik çanaq orqanlarındakı damarların sıxılması damarların divarlarında problemlər yaradır. Bundan başqa dar şalvar bu çanaq orqanlarının özündə də ciddi fəsadlar yarada bilər. Çünki digər orqanlar kimi kiçik çanaq da davamlı olaraq qanla qidalanır. Xüsusən, menstrual problemləri olan qadınlar və qızlar dar şalvardan uzaq durmalıdırlar".
Həkim-ginekoloq onu da əlavə edib ki, dar şalvar geyinən insanlarda bir qayda olaraq sinirlər sıxılı vəziyyətdə olur:
"Bu da bir sıra xəstəliklərə aparıb çıxarır. Sinir xəstəliklərinin isə bəzən müalicəsi mümkün olmur. Belə xəstələr müayinə olunarkən onlarda genetik olaraq heç bir xəstəlik aşkar olunmur. Bununla belə həmin şəxslər davamlı olaraq ağrılardan şikayətlənirlər. Bundan əlavə bu sıxılmalar iltihablı xəstəliklərə də yol açır. Dar şalvar geyinən qadınların uşaqlıq borusu normal havalanmır. Bu səbəbdən də uşaqlıq borusunda iltihablar əmələ gəlir. Bunu isə çox az qadın anlaya bilir. 
Dəfələrlə bizə müraciət edən qadınlar olub ki, iltihabdan şikayətlənirlər. Baxmayaraq ki, onlar davamlı şəkildə müalicə aldıqlarını deyirlər. Son vaxtlar belə bir hala da rast gəlirik ki, sintetik və dar alt paltarı geyinən qadınlarda allergik xəstəliklər meydana çıxır. Ona görə də dar şalvardan çox istifadə etmək olmaz".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 837   Tarix: 31 mart 2024
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

Bu müddətdə insanlar daha tez qocalır – iki əsas yaş dövrü

Mütəxəssislər insan orqanizmində qocalma prosesinin bütün yaşlarda eyni templə getmədiyini bildirir. Son elmi araşdırmalar göstərir ki, bədənin qocalma sürəti iki müəyyən dövrdə kəskin şəkildə artır və bu mərhələlərdə sağlamlı

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari sac duzumleri geyim dəbləri hakıştalar goyemin faydalari sudun terkibi düzgün makiyaj kosmetika yuxuda qara ilan gormek əfsanələr sevda sağlamlıq ariqlamaq