Dəfnə yarpağını yeməyə nə zaman əlavə etmək lazımdır?

Dəfnə yarpağını yeməyə nə zaman əlavə etmək lazımdır?Dəfnə yarpağı tez-tez müxtəlif yeməklərə, xüsusən şorbalara əlavə olunan məşhur ədviyyatdır. Yeməyin sonradan xarab olmasının qarşısını almaq üçün şorbanıza nə vaxt dəfnə yarpağı əlavə edəcəyinizi və onları nə qədər saxlamağınızı bilmək çox vacibdir. 
Milli.Az-ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, ən yaxşı nəticə əldə etmək üçün təcrübəli aşpazlar əlinizdə dəfnə yarpağını yüngülcə əzməyi və yalnız bundan sonra şorbaya əlavə etməyi məsləhət görürlər. 
Beləliklə, ədviyyat öz yağını daha yaxşı buraxacaq, bu da yeməyin dadını zənginləşdirməyə kömək edəcəkdir.
Dəfnə yarpağı şorbaya nə vaxt qoyulmalı və orada nə qədər saxlanılmalıdır?
Xörəyin tam hazır olmasına 5 dəqiqə qalmış ədviyyat əlavə etmək daha yaxşıdır. Dəfnə yarpağını təkcə şorbalara deyil, digər yeməklərə də əlavə etməyi sevirsinizsə, o zaman onu bişməyə 10 dəqiqə qalmış əlavə etmək məsləhət görülür. Bu vaxtı qısaltmamalısınız, yoxsa ədviyyat öz ətrini "verməyə" vaxt tapmayacaq.
Bir çox insanlar dəfnə yarpağı bişirildikdən sonra qazanda qoymağa qərar verirlər. Amma bunu etməməlisiniz. Əslində, şorba hazır olduqdan dərhal sonra ədviyyatı çıxarmaq daha yaxşıdır. Əks halda, yemək çox acı və xarab ola bilər. Söhbət acı dadı olan efir yağlarından gedir.
Dəfnə yarpağının bəzi hallarda təhlükəli ola biləcəyini hamı bilmir. Əslində, bu ədviyyat hamilə qadınlar üçün zəhərlidir, çünki bəzən uşağın düşməsinə səbəb ola bilər. Ev heyvanı saxlayırsınızsa, bu halda da çox  diqqətli olmalısınız. Onlar üçün dəfnə yarpağı əsl zəhərdir. Ədviyyatı yüksək dozalarda istehlak etmək tövsiyə edilmir./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 960   Tarix: 11 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Çox adam elə bilir ki, eyni xəstəlikdir, amma.. - Həkim fərqi açıqladı

Həkim soyuqdəymə və qrip simptomları arasındakı fərqləri açıqlayıb. xəbər verir ki, soyuqdəymə və qrip arasında əsas fərqlərdən biri simptomların inkişaf sürətidir. Bu barədə Puerto-del-Sur, Monteprinsipe və Torrelodone

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

turlar.az

yemek reseptleri yay geyimləri 2025 kosmetika mehsullari spermanin qadina faydasi tutun faydalari hamiləlikdə uşağın cinsinin təyini arıqlama vasitələri kosmetika azerbaycan həsən bəy zərdabi rəksanə novruza aid hakista zəhmət