Dəfnə yarpağını yeməyə nə zaman əlavə etmək lazımdır?

Dəfnə yarpağını yeməyə nə zaman əlavə etmək lazımdır?Dəfnə yarpağı tez-tez müxtəlif yeməklərə, xüsusən şorbalara əlavə olunan məşhur ədviyyatdır. Yeməyin sonradan xarab olmasının qarşısını almaq üçün şorbanıza nə vaxt dəfnə yarpağı əlavə edəcəyinizi və onları nə qədər saxlamağınızı bilmək çox vacibdir. 
Milli.Az-ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, ən yaxşı nəticə əldə etmək üçün təcrübəli aşpazlar əlinizdə dəfnə yarpağını yüngülcə əzməyi və yalnız bundan sonra şorbaya əlavə etməyi məsləhət görürlər. 
Beləliklə, ədviyyat öz yağını daha yaxşı buraxacaq, bu da yeməyin dadını zənginləşdirməyə kömək edəcəkdir.
Dəfnə yarpağı şorbaya nə vaxt qoyulmalı və orada nə qədər saxlanılmalıdır?
Xörəyin tam hazır olmasına 5 dəqiqə qalmış ədviyyat əlavə etmək daha yaxşıdır. Dəfnə yarpağını təkcə şorbalara deyil, digər yeməklərə də əlavə etməyi sevirsinizsə, o zaman onu bişməyə 10 dəqiqə qalmış əlavə etmək məsləhət görülür. Bu vaxtı qısaltmamalısınız, yoxsa ədviyyat öz ətrini "verməyə" vaxt tapmayacaq.
Bir çox insanlar dəfnə yarpağı bişirildikdən sonra qazanda qoymağa qərar verirlər. Amma bunu etməməlisiniz. Əslində, şorba hazır olduqdan dərhal sonra ədviyyatı çıxarmaq daha yaxşıdır. Əks halda, yemək çox acı və xarab ola bilər. Söhbət acı dadı olan efir yağlarından gedir.
Dəfnə yarpağının bəzi hallarda təhlükəli ola biləcəyini hamı bilmir. Əslində, bu ədviyyat hamilə qadınlar üçün zəhərlidir, çünki bəzən uşağın düşməsinə səbəb ola bilər. Ev heyvanı saxlayırsınızsa, bu halda da çox  diqqətli olmalısınız. Onlar üçün dəfnə yarpağı əsl zəhərdir. Ədviyyatı yüksək dozalarda istehlak etmək tövsiyə edilmir./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 958   Tarix: 11 fevral 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI

Miqren dünya üzrə milyonlarla insanın həyat keyfiyyətinə təsir edən, kəskin və dözülməz baş ağrıları ilə müşayiət olunan nevroloji problem sayılır. -ın məlumatına görə, mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi sadə üsullar miqre

.

Gərginsinizsə bu vitamininiz çatışmır

Vitamin D, B12, B6, maqnezium, sink və omeqa-3 yağ turşuları çatışmazlığını erkən mərhələdə müəyyən etmək çətindir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq, tibb elmləri namizədi Nataliya Tananakina deyib. "Bu qid

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Qarsız qış sağlamlığımıza zərər vurur - Psixiatr

Tutqun hava və qar örtüyünün olmaması insanın psixi sağlamlığı üçün zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı psixiatr Aleksandr Semçenkov deyib. O bildirib ki, bu hallar səbəbindən səhərlər oyanmaq çətinləşir, apatiya v

.

Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz

Elm adamları üz nahiyəsinə dolğu etdirən şəxsləri ciddi fəsadlar barədə xəbərdar edib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, dolğu maddəsinin damarları tutması nəticəsində toxuma itkisi, hətta korluq kimi ağır nəticələr ortaya çıx

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

turlar.az

sade makiyaj sekilleri yay kolleksiyasi adlarin menasi parket döşəmələr içi doldurulmuş badımcan turşusu viruslar firni hazirlanmasi kosmetika sekisler aybawi xərçəng bürcü toyuq salati haxisda