Dərini erkən qırışlardan necə qorumalı?Gözəlliyinizə gözəllik qatan bitkilər

Dərini erkən qırışlardan necə qorumalı?Gözəlliyinizə gözəllik qatan bitkilərQadınlar 25, kişilər isə əsasən 30 yaşdan sonra dəri ilə bağlı problemlər yaşayırlar. Xüsusən də bu yaşlardan sonra dəridə ilkin qırışlar yaranır, fərdə görə isə rəng solğunluğu və bu kimi problemlər yaşanmağa başlayır.
Dərini erkən qırışlardan qorumaq və dəriyə daxildən qulluq üçün istehlak olunan məhsulların siyahısını təqdim edirik.
NAR
Nar polifenol antioksidant baxımından zəngindir, dəridəki qan axınını tənzimləyir, qan dövranını yüksəldir. Gündə 1 stəkan nar suyu içmək və ya 1 ədəd nar yemək qırışları azaltdığı kimi, onların yaranmasının da qarşısını alır.
QARAGİLƏ
İçərisində kiçik dənələri olan çiyələk, böyürtkən, moruq, qaragilə kimi meyvələr C vitamini ilə zəngindir. Bu meyvələr dərinin quruluşunu inkişaf etdirir və dəri altında olan iltihablanmanın qarşısını alır.
QƏHVƏYİ DÜYÜ
Yüksək nisbətdə zülal və B vitamininə malikdir. Dərinin yaşlanmasına mane olur, hüceyrələrin yenilənməsinə və həzm sisteminin müntəzəm işləməsinə kömək edir.
QOZ
Omeqa 3 ilə zəngindir. Gündə təxminən 3-4 ədəd qoz yeyildiyi təqdirdə dərinin elastik olmasına və qırışların yaranmasını azaltmağa səbəb olur.
Qoz saçların gözəlliyi baxımından da 1 nömrəli ərzaq sayılır. Təzə qozun yaşıl qabıqlarından təxminən 10 ədəd qaynar suda məcun halına gətirib saçlarınız üçün istifadə edə bilərsiniz. Nəticədə parlaq saçlara sahib olduğunuzu görəcəksiz.
KAKAO
Kakao dərinizi olduqca nəm saxlayır. Xüsusilə də tünd şokolad mükəmməl antioksidant xüsusiyyəti olan flavanoid baxımından zəngindir. Dermotoloqların fikrincə 70% kakao ehtiva edən şokoladlar dəridəki şişkinliyə mane olur.
SU
Bədənimizin böyük bir qismini əhatə edən su orqanların gündəlik normal işləməsi və toksinlərin bədəndən atılması üçün çox önəmlidir. Dərini nəmləndirməklə yanaşı elastikliyini qoruyur, erkən qırışların yaranmasının qarşısını alır və yaşlanmanın təsirini gecikdirir. Sağlam bir fərd üçün ortalama tövsiyyə olunan su istehlakı qadınlarda təxminən 2,5 l, kişilərdə isə 3 l ətrafındadır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1183   Tarix: 24 mart 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu tərəvəz qış xəstəliklərindən qoruyur

Qışda salatları bəzəyən turp tərkibindəki vitaminlər, minerallar və liflə tam sağlamlıq qaynağıdır. xəbər verir ki, çoxsaylı araşdırmalar nəticəsində turp yeməyin immuniteti gücləndirdiyini sübut edib. O sizi qış xəstəliklərində

.

Bu insanlara kəsmik yemək tövsiyə olunmur - Təhlükəlidir

Kəsmik faydalı və zülal, kalsium kimi qidalandırıcı maddələrlə zəngindir. Lakin bəzi insanlar üçün bu qidanın istehlakı məhdudlaşdırılmalı və ya tamamilə dayandırılmalıdır. kəsmik yeməməsi tövsiyə olunan insanları təqdi

.

Sağlamlığa faydalıdır, amma dişlərə ziyan vurur

Bəzi "faydalı" hesab edilən içkilər dişlər üçün müəyyən mənfi təsirlər göstərə bilər. Bu təsirlər adətən həmin içkilərin tərkibindəki turşuluq, şəkər və ya rəngləyici maddələrdən qaynaqlanır. xəbər verir ki, dişlər

.

Ağciyəriniz pambıq kimi yumşalacaq, öskürəyiniz dayanacaq

İmmunitet sistemini güclü saxlamaq ümumi sağlamlığınızı qorumaq üçün vacibdir. Qoxusu və dadı ilə ləzzətlə istehlak edilən mixək qış aylarında orqanizmi xəstəliklərdən qoruyur. . -a istinadən xəbər verir ki, mixəyin gücl

.

"1 qaşığı şəfa mənbəyidir, bütün xəstəlikləri yox edir

Sağlam həyata addım atmaq istəyənlərə təkliflər təqdim edən Prof. Dr. Canan Karatay min illik şəfa mənbəyi adlandırılan yeməyin hər zaman nizamlı istehlak edilməsinin lazım olduğunu vurğulayıb. Hər kəsin evində olan və adətə

.

Xurma barədə bilmədiklərimiz - Sirləri AÇIQLANDI

İstənilən növ xurma alarkən hamar, parlaq narıncı qabığı olan və kəsikləri və yumşaq ləkələri olmayan meyvələri seçin. -a istinadən bildirir ki, xurma ən məşhur payız meyvələrindən biridir. Bununla belə, çox uzun müddət qalmı

.

Qan qrupuna görə xəstəlik riskləri açıqlandı

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxıb və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landsteyner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. -a istinadən xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tib

.

Xərçəngdən qoruyan 5 qida

Həkimlər xərçəng riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldan qidaların adlarını açıqlayıb. xəbər verir ki, elmi araşdırmalar göstərir ki, pəhriz və müəyyən yemək vərdişlərində dəyişikliklər xərçəngin inkişafının qarşısını effekti

.

Qəfil ölüm bu qan qrupundan yan keçir

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxır və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landtheiner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. -a istinadla xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tib

turlar.az

sonxeber.az yaz geyimleri 2024 sac duzumleri geyim seçimi soz ehtiyati artirmaq 2024 qonaq otagi düz qarın xinayaxdi haxista burclər qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə sanamalar nagillar pehriz