Dərini gənc saxlayır, qocalmanı gecikdirir

Dərini gənc saxlayır, qocalmanı gecikdirirBalqabaq tumunun tərkibi lif, E vitamini, fosfor, sink, dəmir, kalsium, maqnezium və natrium kimi minerallarla zəngindir.
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, balqabaq tumu tərkibindəki sink mineralı sayəsində immunitet sisteminin güclənməsinə kömək edir. İmmunitet hüceyrələrinin funksiyasını dəstəkləyərək bədəni infeksiyalara qarşı qoruyur.
Balqabaq tumu bədəninizi xəstəliklərə səbəb olan sərbəst radikallardan qoruyur və antioksidantlarla zəngindir. Beləliklə, bədəndəki iltihabı azaltmağa kömək edir.
Balqabaq tumlarında maqnezium yüksəkdir. Bu da qan şəkərinizi tənzimləməyə kömək edərək diabet riskini azalda bilər.
Balqabaq tumu xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir. Aparılan tədqiqatlara görə, balqabaq tumunun istehlakı prostat xərçəngi, qadınlarda isə süd vəzi xərçəngi riskini azaldır və müalicəsində mühüm rol oynayır.
Həmçinin balqabaq tumu yuxu üçün də faydalıdır. Maqneziumla zəngin olduğundan yuxu keyfiyyətini yaxşılaşdırmağa kömək edir.
Sümük formalaşması üçün vacib bir qidadır. Bundan əlavə, sümük sağlamlığını qoruyan xüsusiyyətlərə malikdir.
Tədqiqatlara görə, balqabaq tumu saç üçün də faydalıdır. Saçları gücləndirir, ipək kimi yumşaq və parlaq edir. Baş dərisinin sağlamlığını qoruyur və saç uzanmasını dəstəkləyir.
Balqabaq toxumu tərkibindəki E vitamini sayəsində dəri sağlamlığını dəstəkləyir. Dərinizi sızanaqlardan təmizləyir, yumşaq və gənc qalmasına töhfə verir.  Antioksidantlarla zəngin quruluşu dərini sərbəst radikallardan qorumağa kömək edə bilər. Yaşlanmanın təsirlərini gecikdirir.
Balqabaq tumları liflə zəngin olduğu üçün həzm sisteminin sağlamlığı üçün də faydalıdır. Tərkibindəki lif sayəsində qəbizlik kimi həzm problemlərini aradan qaldırır.
Balqabaq tumu tərkibindəki sağlam yağlar, antioksidantlar və maqnezium sayəsində ürək sağlamlığını dəstəkləyir. Xolesterol səviyyələrini tarazlaşdırmağa və damar sağlamlığını qorumağa kömək edir.
Balqabaq tumunun tərkibindəki yağlar maddələr mübadiləsinin düzgün işləməsini və hormon balansının saxlanmasını təmin edir, eyni zamanda uzun müddət tox saxlayır. Bundan əlavə, digər çərəzlərə  nisbətən daha az kalori ehtiva etsə də, qədərindən çox istehlak edildikdə, həddindən artıq kalori qəbuluna səbəb ola bilər.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 932   Tarix: 17 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yayda ayaq barmaqları üşüyürsə - bu xəstəliyiniz var

Yay fəslində ayaq barmaqlarının buz kimi soyuması sağlamlıq xəbərdarlığı ola bilər. bildirir ki, həkimlər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıblar. Mütəxəssislərə görə, barmaqların tez soyuması damar problemləri, periferi

.

Qovun ödemi azaldır və bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırır

Diyetoloq Tatyana Jarovskaya bildirib ki, qovun tərkibindəki lif və minerallar orqanizm üçün faydalı olmaqla yanaşı, ödemin (şişkinliyin) azalmasına da kömək edir. Onun sözlərinə görə, hüceyrələrarası boşluqlarda toplana

.

Stratus COVID-19 ştammı dünyada sürətlə yayılır

Yeni COVID-19 ştammı Stratus (XFG) sürətlə yayılır. Bu, Omikron variantının alt növüdür. xəbər verir ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatına görə, Stratus xüsusilə Cənub-Şərqi Asiya ölkələrində aktiv şəkildə yayılır

.

Uşaq beyin xərçənginin təkrarlanmasının səbəbi aşkarlandı

Sanford Burnham Prebys Tədqiqat Mərkəzinin alimləri müəyyən ediblər ki, uşaqlarda aqressiv beyin xərçəngi növlərindən biri olan neyroblastomanın yenidən yaranmasının səbəblərindən biri xromosomlardan kənar yerləşən dairəv

.

Alimlər qaraciyərin özünü bərpa etmə qabiliyyətini artıran yeni üsul kəşf etdilər

Birmingem Universitetinin tədqiqatçıları təbii şəkərlər hialuron turşusu və alginatdan istifadə edərək, qaraciyərin regenerasiya qabiliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə gücləndiriblər. xəbər verir ki, bu yenilikçi yanaşmanın detallar

.

Yumurtaların rəf ömrü açıqlandı - Bu müddətdən artıq saxlamaq olmaz

Dietoloq Vanessa Giglio təzə yumurtaların maksimum saxlanma müddətinin bir ay olduğunu bildirib. xəbər verir ki, dietoloqun sözlərinə görə yumurtalar düzgün saxlanıldıqda soyuducuda 21-30 gün ərzində istifadəyə yararlı qalır

.

Xiyarın acı dadının səbəbi nədir?

Xiyarın bəzən ağızda qıcıqlandırıcı və acı dad buraxmasının əsas səbəbi nədir? . xarici mətbauat istinadən xəbər verir ki, bu sualın cavabını 35 illik təcrübəyə malik bağban İrina Alekseeva verib. Onun sözlərinə görə, acılığ

.

Bu qidalar depressiyadan çıxarır

Mütəxəssislərin fikrincə, düzgün qidalanma psixi sağlamlıq üçün böyük rol oynayır. xəbər verir ki, bəzi qidalar beyində "xoşbəxtlik hormonları"nın istehsalını artıraraq depressiya əlamətlərini yüngülləşdirə bilər

.

İnsan münasibətlərində sərhədlər: "Yox" deməyi öyrənmək

Həyatımızdakı münasibətlərdə öz sərhədlərimizi müəyyən etmək və "yox" deməyi bacarmaq ruh sağlamlığımız üçün çox önəmlidir. Münasibətlərdə qarşılıqlı hörmət və anlayışın əsası da məhz sərhədlərin düzgün qoyulmasında

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetik vasiteler kosmetika mehsullari gozel gorunmek pehriz salatlar arıqlamaq qaydaları stil və moda sepsis xesteliyi balıq novruz bayramına aid bakışta veten haqqinda atalar sozu hakıştalar xanim az