Dietoloq zəncəfilin düzgün istifadə yollarını izah etdi
Dietoloq Mariya Çernyayeva zəncəfilin düzgün istifadə yollarından bəhs edib.
Publika.az-ın xəbərinə görə, o, "Sputnik" radiosuna müsahibəsində bildirib ki, bu məhsul istənilən formada istifadə edilə bilər.
Quru zəncəfilin faydalı xüsusiyyətlərindən danışan dietoloq onun antibakterial və antiparazitar təsir göstərdiyini izah edib. Həkim əlavə edib ki, zəncəfil hətta şirniyyat və şəkərli meyvələr şəklində də sağaldıcı gücünü qoruya bilir.
Eyni zamanda mütəxəssis bir dəfəyə 80-100 qramdan çox zəncəfil istifadə etməməyi məsləhət görüb. Bu məhsulun qandurulaşdırıcı təsir göstərdiyini, odur ki, öd kisəsi xəstəliklərində mənfi təsir göstərə biləcəyini qeyd edib. Dietoloq qandurulaşdırıcı dərmanları qəbul edərkən zəncəfildən imtina etməyi tövsiyə edib.
Xatırladaq ki, amerikalı alimlər zəncəfil çayının xolesterin səviyyəsini aşağı saldığını, xərçəng riski daxil olmaqla müalicəvi xüsusiyyətlərə malik olduğunu bildirib. Bundan əlavə, içki oynaq ağrılarını aradan qaldırmağa qadirdir. Çoxsaylı tədqiqatların nəticələrinə görə, zəncəfil bitkinin kökündə olan ginqerol maddəsi sayəsində xərçəng əleyhinə xüsusiyyətlərə malikdir.
Aytən Məftun









Vətən haqqında bayatılar
Ehtiraslı öpüşmək üçün bunlara mütləq əməl edin
Qaravəllilər
Arzuolunmaz hamiləlik
"Labubu" filmi çəkiləcək
Qadınlar niyə kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirir?
Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq
Kiflənmiş məhsulları yemək xərçəng yaradır
Şakira və övladlarından yeni - FOTOLAR
Nura Suri şou-biznes haqda kitab yazacaq
"Gündüz gülüb-danışmışdıq..." - Yaşar Nurinin həyat yoldaşı
Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"
Tolik:' Xalq üçün nə etmisən ki, fəxri ad istəyirsən?
Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?
Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki