Dietoloqdan XƏBƏRDARLIQ: Bu şokoladları YEMƏYİN

Dietoloqdan XƏBƏRDARLIQ: Bu şokoladları YEMƏYİNŞokolad kimi bəzi şirniyyatlar əhvalımızı yüksəldir, ancaq hamısının faydalı xüsusiyyətləri yoxdur.
Milli.Az xəbər verir ki, rusiyalı dietoloq Yelena Solomatina hansı konfetlərin sağlamlıq üçün təhlükəli ola biləcəyini izah edib.
Mütəxəssisin fikrincə, şokolad bədəndəki metabolik prosesləri tənzimləyən və hüceyrə membranını gücləndirən "super qida" dır. Tərkibində çoxlu antioksidant var, eyni zamanda antibakterial xüsusiyyətlərə malikdir. Bundan əlavə, şokolad dopamin, endorfin və serotonin kimi xoşbəxtlik hormonlarını istehsal edir. Ancaq ona kakao yağı əvəzini əlavə etsəniz, "kimyəvi bomba" olacaq.
"Bu məhsula xüsusilə trans yağlar əlavə olunur. Bunlardan biri bədənimiz tərəfindən az mənimsənilən palma yağıdır. Bu cür tərkibli şokolad damar xəstəliklərinin, aterosklerozun və qan laxtalarının meydana gəlməsinə səbəb ola bilər. Bədəndə xolesterolu artıran trans yağlar həm də oynaqlarda duzların çökməsinə səbəb olacaq", - həkim müsahibəsində bildirib.
O, tərkibində palma yağı olan şokoladların uşaqlara qətiyyən tövsiyə edilmədiyini vurğulayıb. Odur ki, yüksək keyfiyyətli şokoladlar almağa diqqət göstərin, tərkibinə nəzər salın və təbii maddələr olan məhsullara üstünlük verin.
Solomatina tərkibində daha çox qida və daha az şəkər olduğu üçün tünd şokoladlar almanızı məsləhət görüb. Ancaq unutmayın ki, yetkin bir insan üçün gündəlik şokolad qəbulu gündə 10 qramdan çox olmamalıdır. Bir uşaq üçün norma iki-üç dəfə azdır. Bu vəziyyətdə uşaqlara tünd şokolad verməməlisiniz, çünki tərkibində sinir sistemini stimullaşdıran bir çox kofein var. (publika.az)
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 802   Tarix: 28 noyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Diş ətində yaranan problemlər orqanizmdəki anormallıqların siqnalıdır"

Stomatoloq, estetik və funksional stomatologiya üzrə rusiyalı mütəxəssis Bağır Mehtiyev dişlərdə müşahidə olunan bəzi dəyişikliklərin ciddi problemlərdən xəbər verə biləcəyini bildirib. bildirir ki, onun sözlərinə görə dişləri

.

Hər 40 saniyədən bir kimsə infarkt keçirir – Qarşısını almaq mümkündür?

Ürək bədənimizin mühərrikidir - qanı pompalayaraq oksigeni və əsas qidaları bütün orqanlara çatdırır. Buna görə də onun sağlam qalması həyatımız üçün həlledicidir. xəbər verir ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatın

.

Evinizdə bu əşya varsa, dərhal atın

Mütəxəssislər odun sobalarının siqaret tüstüsünə bənzər şəkildə ağciyər sağlamlığına ciddi zərər verdiyini açıqlayıb. xəbər verir ki, Amsterdamda keçirilən Avropa Tənəffüs Cəmiyyəti Konqresində təqdim edilən yeni araşdırm

.

Faydalı bilib yeyirdik, ən zərərli çərəz imiş

Qoz-fındıq sağlam qidalanmanın ayrılmaz hissəsi kimi tez-tez tövsiyə olunur. Tərkibindəki maqnezium, kalium, E vitamini və sağlam yağlar sayəsində ürək-damar sağlamlığını dəstəkləyir, enerji verir və uzun müddət toxluq hiss

.

Gənclərdə infarkt nədən yaranır?

Son illərdə ürək-damar xəstəlikləri daha gənc yaşlarda görünməyə başlayıb. xəbər verir ki, əgər əvvəllər infarkt əsasən 60 yaşdan yuxarı insanlarda rast gəlinirdisə, indi 40-50 yaş arası şəxslər də risk qrupuna daxil olur

.

Stressdən qurtulmağın QEYRİ-ADİ YOLU tapıldı - ARAŞDIRMA

Narahatlıq və əsəbilik hissi hər zaman "beyni məşğul edən" problemlərlə bağlı olmur. Bəzən bunun səbəbi sadəcə su çatışmazlığıdır. bizim.media-ya istinadən xəbər verir ki, alimlər apardıqları təcrübədə könüllülər

.

İbrahim Saraçoğlu: Qandakı iltihabı aradan qaldıran 25 günlük təbii resept

Professor İbrahim Saraçoğlu tərəfindən tövsiyə olunan ağ dut kurusu kürü, kandakı iltihabı azaltmaq və bağışıklığı gücləndirmək üçün təbii bir dəstəkdir. xəbər verir ki, bu kür 25 gün boyunca, səhər və axşam aç qarına qəbu

.

Öskürək və boğaz problemlərinə təbii həll - 1 stəkan için

Soyuq havalarda boğaz ağrısı, öskürək və bəlğəm gündəlik həyat keyfiyyətini aşağı sala bilər. xəbər verir ki, hazırlanan dəvədabanı çayı bu problemləri yumşaldır, öskürəyi sakitləşdirir və boğazdakı mikrobların fəaliyyətin

.

Bu qidalar qadınlarda yaddaşı zəiflədir - XƏBƏRDARLIQ

Orta yaş dövründə tez-tez ultraemal olunmuş qidalar istehlak edən qadınlar yaşlananda yaddaş və düşünmə problemləri ilə daha çox qarşılaşırlar. xəbər verir ki, bu nəticəyə Nyu-York Universitetinin alimləri gəliblər. Tədqiqatı

turlar.az

reseptler yemek reseptleri gozel gorunmek cinsi əlaqə ilk tibbi yardim müalicəvi bitkilər geyim kombinləri kosmetika badambura eqreb geyim namiq qaraçuxurlu novruz hakistasi