Dietoloqlar çörək haqqında BİLMƏDİKLƏRİMİZ məqamları açıqladı
Qidalanma mütəxəssisi Mariya Sitell çörək haqqında beş ümumi əsas məqamı açıqlayıb.
Publika.az xəbər verir ki, mütəxəssis "Expressen" agentliyinə qara çörəyin ağdan daha sağlam olduğunu bildirib. Onun sözlərinə görə, çörəyin faydası taxılın miqdarı ilə müəyyən edilir, odur ki, qara və ya ağ ola bilən tam taxıl çörəyi ən yaxşısıdır.
Bir çoxları çörəkdən yağ aldığına inanır. Ancaq Sitell qeyd edib ki, çəki yediklərinizdən və hərəkət etməyinizdən asılıdır. Bundan əlavə, o bildirib ki, mədə həmişə çörək üzündən şişmir. Qazlar stress, oturaq həyat tərzi və qeyri-kafi maye qəbulu səbəbindən meydana gələ bilər.
Həkim əlavə edib ki, çörəkdə "pis karbohidratlar" olması iddiaları da rəvayətdir:
"Bütün taxıl çörəyi qanda şəkər səviyyəsinin dalğalanmasını azaltmağa kömək edir, daha uzun müddət tox qalmağınıza və əlavə kalori istifadə etməməyinizə imkan verir".
Aytən Məftun









Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
İsti su ilə çimənlərə pis xəbər
Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq
Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış
Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd
Aramızda yaşananlar bizə böyük dərs oldu' - Aygün Röya ilə barışmasından danışdı
Xəzər Süleymanlı Gəncədə konsert verəcək
Böyük sənətkarlar özündən aşağı müğənnilərdən pul dilənir' - Taleh Yahyayev
İlqarə yeni mahnı təqdim etdi - Audio
Son vaxtlar məni tanımırdı' - Ağamirzə
Meyxana dünyası sütunlarından birini itirdi' - Mehman Əhmədli
Kərim böyük bir məktəb idi' - Namiq Məna