Diqqət: Bu qida ömrü qısaldır
ABŞ-dan olan alimlər ətin orqanizmə təsiri ilə bağlı araşdırma aparıblar.
Milli.Az e-tibb.az-a xəbər verir ki, alimlər araşdırma zamanı ətin sağlamlığa mənfi təsirini sübut ediblər. Mütəxəssislərin fikrincə, həftədə iki dəfə qırmızı və ya emal olunmuş ət yemək ürək-damar xəstəlikləri riskini 3-7 faiz, vaxtından əvvəl ölüm riskini isə 3 faiz artırır. Ətlə xərçəngə tutulma ehtimalının artması arasında da əlaqə olduğu bildirilir.
Tədqiqat zamanı təxminən 300 min nəfərin məlumatları, insanların on illik yemək vərdişləri təhlil edilərək bu qənaətə gəlinib.
Mütəxəssislər hesab edir ki, ətin digər məhsullarla əvəzlənməsi daha yaxşıdır. Alternativ isə hər zaman olduğu kimi balıq, dəniz məhsulları, qoz-fındıq və paxlalılar göstərilir. Hesab olunur ki, bitki mənşəli qidalar ətdən daha yaxşı protein mənbəyidir.
Milli.Az /news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Dünyanın ən bahalı modellərindən Anok Yai xəstəxanaya yerləşdirilib
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Keçmiş xanımı Anarı məhkəməyə verdi
Peskov həyat yoldaşının premyerasında - FOTOLAR
Röya və Elçinin 'Can'ı təqdim olundu - AUDİO
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Son zamanlar mənə qarşı negativ rəylər çoxalıb' - Nəfəs
Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu