Dişlərimizi necə qoruya bilərik?

Dişlərimizi necə qoruya bilərik?Dişlər bədənimizdə ən çox qulluq tələb edən orqandır. Baxımsızlıq, diqqətsizlik vacib bədən üzvümüzlə erkən vidalaşmağımıza səbəb ola bilər.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən dişlərə qulluqla bağlı bəzi tövsiyyələri təqdim edir.
1. Şirniyyat yemək dişlərə ən çox ziyan vuran vərdişdir. Vazkeçə bilmədiyimiz bu yeməkləri yedikdən sonra dişlər mütləq şəkildə fırçalanmalıdır.
2. Süd, pendir, qatıq və s. kimi kalsiumla zəngin qidalar yeyilməlidir.
3. Şəkərsiz saqqız çeynəmək dişləri qidaların zərərli təsirindən qismən də olsa, qoruyur. Çünki, onun tərkibində ksilitol adlı maddə var və o bakteriyaları məhv edir.
4.Diş fırçalarınızın təmizliyinə diqqət edin və 2 aydan bir dəyişdirin.
5.Gündə ən az 2 dəfə dişlərinizi fırçalayın.
6.İldə 2 dəfə diş həkiminin qəbulunda olun. Çünki, bəzən sizin görə bilmədiyiniz problem müəlicə edilməzsə, irəlidə ciddi problemlərə yol aça bilər.
7.Dişlərin möhkəmliyi üçün sadəcə kalsium tərkibli qidalar kifayət etmir. Vitaminli qidalar da qəbul edin.
8. Hər yemək qəbulundan sonra ağzınızı yaxalayın.
Milli.Az  /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1600   Tarix: 23 noyabr 2019
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır

Son illərdə gel-laklı manikürün davamlılığı və rahatlığı səbəbindən geniş yayılsa da, onun müntəzəm istifadəsi qadınların reproduktiv sağlamlığına potensial təsir göstərə bilər. xəbər verir ki, bu barədə məlumatı qadın xəstəliklər

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

turlar.az

gelinlikler gozel gorunmek qaşların formalari veten haqqinda bayatilar qonag otagi dizayni gavali murebbesi ehtiraslı şəkillər kosmetika itburnu terezi qız bürcü rus dilin nece orenek aysel