Doğum tarixi xərçəng riskinə necə təsir edir?

Doğum tarixi xərçəng riskinə necə təsir edir?Gənc nəsil arasında xərçəngə tutulma riski əhəmiyyətli dərəcədə artır.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, Amerika Xərçəng Cəmiyyətinin (ACS) mütəxəssisləri tərəfindən aparılan araşdırmaya görə, 1965-1995-ci illər arasında doğulmuş insanlarda 17-yə qədər müxtəlif növ xərçəngə tutulma riski yüksəkdir.
Tədqiqat 2000-ci ildən 2019-cu ilə qədər on milyonlarla diaqnozu təhlil edərək, gənc nəsillər arasında xərçəng xəstəliyinin artdığını aşkar edib. Millennials və X nəslinin nümayəndələrinə daha çox mədə, nazik bağırsaq, döş, yumurtalıqlar, qaraciyər, anus, bağırsaq, düz bağırsaq, uşaqlıq yolu, öd kisəsi, böyrəklər, mədəaltı vəzi, miyeloma, qeyri-kardiya xərçəngi diaqnozu qoyulub. 
Bununla belə, ümumi artıma baxmayaraq, siqaret və HPV infeksiyası ilə əlaqəli xərçənglər azalır, alimlər tapıblar.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1007   Tarix: 07 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Güclü qrip dalğası gəlir - Təyyar Eyvazovdan XƏBƏRDARLIQ

"Havaların kəskin soyuduğu qış ayları epidemioloji cəhətdən əsasən hava-damcı üsulu ilə ötürülən qrip və digər kəskin respirator virus imfeksiyalarının yayılması üçün əlverişli şərait hesab olunur". . xəbər veri

.

Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur

Paltarların evin içində paltar ipində və ya radiator üzərində qurudulması rütubəti artırır, kif göbələklərinin yaranmasına şərait yaradır və xüsusilə uşaqlar üçün ciddi sağlamlıq riskləri doğurur. xəbər verir ki, Araşdırmalar

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

.

Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb

ərinin qaşınması bir çox xəstəlik və orqanizmdə baş verən pozulmaların ilk əlaməti ola bilər. Bəzi hallarda bu simptom ciddi xəstəliklərin başlanğıcı kimi ortaya çıxır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, səbəbsiz və uzunmüddətl

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

turlar.az

qadin sayti qadın geyimi adlarin menasi qadın hüquqları veten haqqinda bayatilar hikmətli hekayələr dirnaq manikuru kosmetika gözellik webnem tovuzlu pehriz mikayıl abdullayev bayatilar