Doğum tarixi xərçəng riskinə necə təsir edir?

Doğum tarixi xərçəng riskinə necə təsir edir?Gənc nəsil arasında xərçəngə tutulma riski əhəmiyyətli dərəcədə artır.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, Amerika Xərçəng Cəmiyyətinin (ACS) mütəxəssisləri tərəfindən aparılan araşdırmaya görə, 1965-1995-ci illər arasında doğulmuş insanlarda 17-yə qədər müxtəlif növ xərçəngə tutulma riski yüksəkdir.
Tədqiqat 2000-ci ildən 2019-cu ilə qədər on milyonlarla diaqnozu təhlil edərək, gənc nəsillər arasında xərçəng xəstəliyinin artdığını aşkar edib. Millennials və X nəslinin nümayəndələrinə daha çox mədə, nazik bağırsaq, döş, yumurtalıqlar, qaraciyər, anus, bağırsaq, düz bağırsaq, uşaqlıq yolu, öd kisəsi, böyrəklər, mədəaltı vəzi, miyeloma, qeyri-kardiya xərçəngi diaqnozu qoyulub. 
Bununla belə, ümumi artıma baxmayaraq, siqaret və HPV infeksiyası ilə əlaqəli xərçənglər azalır, alimlər tapıblar.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1002   Tarix: 07 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

İsti su ilə çimənlərə pis xəbər

Dəri həkimi duşda düzgün yuyunma qaydasını açıqlayıb. xəbər verir ki, dəri həkimi Nikoll Negbenebor bildirib ki, insanların əksəriyyəti duşda səhv üsullarla yuyunurlar. Onun sözlərinə görə duşda əsas məqam suyun düzgün temperaturudur

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida

Ürəyə ziyan verən qidalar açıqlanıb. xəbər verir ki, Amerikalı ürək cərrahı Jeremy London ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün hansı qidaları və içkiləri azaltmaq lazım olduğunu açıqlayıb. Cərrah qeyd edib ki, dörd əsa

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

.

Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər

Kardioloq bayram günlərində ürək üçün gizli təhlükə barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, kardioloq Bindu Çebrolu bildirib ki, bayramlarda spirtli içki, çox yemək, az yatmaq və su çatışmazlığı ürək ritminin pozulmasın

.

Telefon qablarından istifadəni dayandırın - Mütəxəssis açıqladı

Texnologiya mütəxəssisləri ictimaiyyətə telefon korpuslarından istifadəni dayandırmağı tövsiyə ediblər. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, yeni nəsil smartfonlar artıq davamlı şüşə və metal şassi texnologiyaları il

turlar.az

donlar 2025 gozel gorunmek gelinlikler ziyafət dəbi müsabiqələr mimoza salatinin hazirlanma qaydasi valideyn ovlad munasibetleri kosmetika klitor azərbaycan lakonizm seksi hakista