Dondurmanı bu üsulla yesəniz kökəlməyəcəksiniz

Dondurmanı bu üsulla yesəniz kökəlməyəcəksiniz"Dondurmanın tərkibində lif çox azdır, lakin zülal, yağ və karbohidratlar çoxdur, ona görə də dondurma kökəlməyə səbəb olur. Bunun qarşısını almaq üçün desertə meyvə əlavə etmək və ya dondurmadan əvvəl meyvə yemək lazımdır".
Milli.Az oxu.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə diyetoloq rusiyalı Nuriya Dianova danışıb.
"Dondurmadan əvvəl bir az meyvə yesəniz, desertə lif əlavə olunacaq və daha uzun müddət tox qalacaqsınız. Arıqlama zamanı bunu nəzərə almaq vacibdir. Əgər artıq çəkiniz yoxdursa, hər gün bir dondurma yeyə bilərsiniz. Əgər əlavə çəkiniz varsa, həftədə bir dəfə dondurma yemək kifayət edəcək", - deyə Dianova izah edib.
Dondurma seçərkən qatqısız və cemsiz adi dondurmaya üstünlük vermək lazımdır, beləliklə siz qida rasionunuzdan artıq şəkəri xaric etmiş olarsınız.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 887   Tarix: 07 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır

Son illər adını çox eşitdiyimiz mikrobiota anlayışı bədənimizdə, xüsusilə bağırsaqlarda yaşayan trilyonlarla mikroorqanizmi bildirir. xəbər verir ki, sözügedən mikroorqanizmlər həzm prosesindən immun sisteminə, hormon tarazlığında

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"

"Cəmiyyətdə çox vaxt keyfiyyət və təhlükəsizliklə əlaqələndirilən bu xüsusiyyət əslində vaxt itkisinə, emosional gərginliyə və gündəlik səhvlərin şəxsi faciə kimi qəbul edilməsinə gətirib çıxarır". xəbər verir ki

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Ən sağlam süd növü açıqlandı– İnək südü siyahıda deyil

Son araşdırmalar südlərin qida dəyərini müqayisə edərək ən faydalı növü müəyyən edib. Mütəxəssislərin açıqlamasına görə, ən yüksək qida dəyərinə malik süd keçi südü hesab olunur. xəbər verir ki, qidalanma üzrə mütəxəssislə

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

.

Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq

Alkoqol qəbulundan 12-48 saat sonra yaranan görmənin dumanlanması, göz qarşısında "şimşəklər"in görünməsi və kəskin zəiflik təhlükəli metanol zəhərlənməsinə işarə edir. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanı

turlar.az

gözəllik məhsulları kosmetik vasiteler geyim dəbləri tərbiyə yaglarin faydasi üz maskaları uşaq və təhsil kosmetika vicdan saglam qidalanma xerçeng xeyanet bakire