Dubay şokoladı zərərlidir? - AÇIQLAMA

Dubay şokoladı zərərlidir? - AÇIQLAMADubay şokoladları, öz xüsusi dadı və estetik görünüşü ilə dünyanın bir çox yerində məşhurdur. Bu şokoladlar, zəngin tərkibi və yüksək keyfiyyəti ilə seçilir, lakin onların istehlakı ilə bağlı bəzi ziyanları da var.
Birincisi, Dubay şokoladları adətən yüksək şəkər və yağ tərkibinə malikdir. Bu, onları kalori baxımından zəngin edir və normadan artıq istehlak edildikdə çəki artımına səbəb ola bilər. Şəkərli qidaların həddindən artıq istehlakı, diş sağlamlığına da ziyan vurur və diş çürüməsinə yol aça bilər. İkincisi, bəzi insanlar şokoladlara allergik reaksiya verə bilər. Tərkibindəki kakao, qoz və digər maddələr allergik reaksiyalara səbəb ola bilər ki, bu da bəzi istehlakçılar üçün problem yarada bilər.
Bəs bu şokoladlar nə dərəcə zərərlidir?
Mövzu ilə bağlı Milli.Az-a qida eksperti Ağa Salmanov açıqlama verərək bildirib ki, Dubay şokaladlarının insan organizminə hec bir ziyanı yoxdur. 
"Sadəcə olaraq insanlar balanslaşdırılmış qidalanma tərzinə diqqət etsələr o zaman heç bir problemi yoxdur. Əks təqdirdə ziyanları ortaya çıxa bilər. Suyun özü də cox içiləndə, ət də çox yeyiləndə öz faydasını itirir. Hər bir şey balanslaşdırılmış qədərində olması daha məqsədə uyğundu. Həmin şokoladı soyuducuda düzgün şərtlər altında saxlamaq şərti ile 2-3 gün yemek olar. Bir dəfəyə çox yemək qətiyyən ziyandır. Bəzi xəstəlikləri olan insanlara fastfood,  rəngli qazlı içkiler bu şokoladdan daha ziyanlıdır. Bəs bunları niyə düşünmür insanlar? Sadəcə gündəm olsun deyə məhz bu şokolada toxunurlar".
Ekspert qeyd edib ki, bu şokoladı xəstələr belə həkim məsləhəti ile yesələr heç bir problem olmaz. Həmin insanlar qanda şəkəri artıran məhsullardan uzaq olmalıdırlar, bura təbii meyvələr belə aiddir. Bütün hamısı həkim nəzarəti altında olmalıdır. Amma her şeyə həyacan tebili ilə yanaşmaq düzgün deyil. Səhhəti yerində olan insanlara normasında yeyilse heç bir zereri yoxdur.
Nəticə etibarilə, Dubay şokoladları həm dadlı, həm də vizual cəhətdən cazibədar olsa da, istehlak zamanı diqqətli olmaq vacibdir. Balanslı qidalanma prinsiplərinə riayət edərək, şokoladların zərərlərini minimuma endirmək mümkündür. Şokoladların populyarlığı isə, onların lüks görünüşü və unikal dadı ilə bağlıdır, bu da onları istehlakçılar arasında axtarılan bir məhsul halına gətirir.
Aysel Əkbər
Milli.AZ

Xəbərlər     Baxılıb: 917   Tarix: 05 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

COVİD19-un ən uzunmüddətli yoluxma halı qeydə alındı - 2 il daşıyıcı olub

Amerikalı həkimlər COVID-19-un indiyədək ən uzun sürən yoluxma halını təsdiqləyiblər. xəbər verir ki, məlumata görə, virus İİV-ə yoluxmuş 41 yaşlı xəstənin orqanizmində ölümünə qədər 776 gün qalıb. Bu nadir klinik hadis

.

Saçlarınız tökülürsə, səbəbi içdiyiniz bu iki içki ola bilər - Diqqət

Saçlarınız tökülürsə, bunun səbəbi içdiyiniz iki içki ola bilər. xəbər verir ki, genetik faktorlarla yanaşı, qida qəbulu da keçəlliyə səbəb olur. Mütəxəssislər həddindən artıq şəkərli içkilərin və spirt istehlakının saç sağlamlığın

.

Son 3 ayın ən güclü maqnit qasırğası başladı

Yer kürəsində son 3 ayın ən güclü maqnit qasırğası başlayıb. xəbər verir ki, Rusiya Elmlər Akademiyasının Kosmik Tədqiqatlar İnstitutunun Günəş astronomiyası laboratoriyasından verilən məlumata görə Yer üzündə G3 səviyyəsin

.

Saç tökülməsinin gizli səbəbləri – Gündəlik qidalanmada böyük səhvlər

Saç tökülməsi genetik və hormonal səbəblərlə yanaşı, qidalanma ilə də sıx bağlıdır. xəbər verir ki, mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, bəzi gündəlik istehlak olunan məhsullar saç sağlamlığını zəiflədərək tökülməni sürətləndir

.

Belə bananlar xeyirdən çox zərər verir - Açıqlama

Banan nə qədər çox yetişirsə, onun şəkər miqdarı artır, bağırsaqlar üçün faydalı rezistent nişasta isə azalır. xəbər verir ki, bunu qida eksperti Saurabh Sethi söyləyib. O bildirib ki, lif baxımdan zəngin olan yaşıl, sər

.

Kolbasa yeməyin, bu xəstəlikləri yaradır - Ekspertdən açıqlama

Daimi olaraq kolbasa və digər emal olunmuş ət məhsullarını yemək bir sıra ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər, çünki bu məhsulların tərkibində yüksək miqdarda duz, doymuş yağlar, konservantlar və kanserogen maddələ

.

Palma yağından hazırlanmış saxta pendirlər satılır: Necə ayırd etmək olar? - AÇIQLAMA

Ucuz pendir əsasən bitki yağları ilə hazırlanmış saxta məhsul olur. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın qida eksperti Anna Dyachkova bildirib. "Əgər mağazada ucuz pendir görürüksə deməli o pendir deyil, imitasiya məhsuludur,"

.

Qalıcı dırnaq boyalarının tərkibi və potensial zərərləri nələrdir?

Qadınlar arasında getdikcə populyarlaşan qalıcı dırnaq boyaları estetik görüntüsü və uzunmüddətli qalması ilə üstünlük təşkil etsə də, sağlamlıq baxımından müəyyən risklər daşıyır. Bəs hansı riskləri var?. xəbər verir ki

.

Bu ətirlər hormon sistemini pozur - Açıqlama

Bəzi kimyəvi ətirlər təhlükə saçır. xəbər verir ki, bunu R.T.U. MIREA-nın qeyri-üzvi kimya kafedrasının dosenti Andrey Doroxov söyləyib. Ekspertin sözlərinə görə ftalatlar, xüsusilə dietilftalat (DEP) aromanın daha uzun müddə

turlar.az

sade makiyaj sekilleri geyim necə seçməli yay kolleksiyasi tecavuze ugrayan qadinlar qozlu toyuq salati ədəbi guşə qadın parfumeriya kosmetika birlik haqqinda badambura yemekler uşaq şeirləri novruz hakistalari