Dubay şokoladı zərərlidir? - AÇIQLAMA

Dubay şokoladı zərərlidir? - AÇIQLAMADubay şokoladları, öz xüsusi dadı və estetik görünüşü ilə dünyanın bir çox yerində məşhurdur. Bu şokoladlar, zəngin tərkibi və yüksək keyfiyyəti ilə seçilir, lakin onların istehlakı ilə bağlı bəzi ziyanları da var.
Birincisi, Dubay şokoladları adətən yüksək şəkər və yağ tərkibinə malikdir. Bu, onları kalori baxımından zəngin edir və normadan artıq istehlak edildikdə çəki artımına səbəb ola bilər. Şəkərli qidaların həddindən artıq istehlakı, diş sağlamlığına da ziyan vurur və diş çürüməsinə yol aça bilər. İkincisi, bəzi insanlar şokoladlara allergik reaksiya verə bilər. Tərkibindəki kakao, qoz və digər maddələr allergik reaksiyalara səbəb ola bilər ki, bu da bəzi istehlakçılar üçün problem yarada bilər.
Bəs bu şokoladlar nə dərəcə zərərlidir?
Mövzu ilə bağlı Milli.Az-a qida eksperti Ağa Salmanov açıqlama verərək bildirib ki, Dubay şokaladlarının insan organizminə hec bir ziyanı yoxdur. 
"Sadəcə olaraq insanlar balanslaşdırılmış qidalanma tərzinə diqqət etsələr o zaman heç bir problemi yoxdur. Əks təqdirdə ziyanları ortaya çıxa bilər. Suyun özü də cox içiləndə, ət də çox yeyiləndə öz faydasını itirir. Hər bir şey balanslaşdırılmış qədərində olması daha məqsədə uyğundu. Həmin şokoladı soyuducuda düzgün şərtlər altında saxlamaq şərti ile 2-3 gün yemek olar. Bir dəfəyə çox yemək qətiyyən ziyandır. Bəzi xəstəlikləri olan insanlara fastfood,  rəngli qazlı içkiler bu şokoladdan daha ziyanlıdır. Bəs bunları niyə düşünmür insanlar? Sadəcə gündəm olsun deyə məhz bu şokolada toxunurlar".
Ekspert qeyd edib ki, bu şokoladı xəstələr belə həkim məsləhəti ile yesələr heç bir problem olmaz. Həmin insanlar qanda şəkəri artıran məhsullardan uzaq olmalıdırlar, bura təbii meyvələr belə aiddir. Bütün hamısı həkim nəzarəti altında olmalıdır. Amma her şeyə həyacan tebili ilə yanaşmaq düzgün deyil. Səhhəti yerində olan insanlara normasında yeyilse heç bir zereri yoxdur.
Nəticə etibarilə, Dubay şokoladları həm dadlı, həm də vizual cəhətdən cazibədar olsa da, istehlak zamanı diqqətli olmaq vacibdir. Balanslı qidalanma prinsiplərinə riayət edərək, şokoladların zərərlərini minimuma endirmək mümkündür. Şokoladların populyarlığı isə, onların lüks görünüşü və unikal dadı ilə bağlıdır, bu da onları istehlakçılar arasında axtarılan bir məhsul halına gətirir.
Aysel Əkbər
Milli.AZ

Xəbərlər     Baxılıb: 160   Tarix: 05 noyabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

30 qəpiklik möcüzə: xərçəng hüceyrələrini məhv edir - FOTO

Həkimlər sarımsağın tərkibində olan allisin maddəsinin güclü antimikrob təsirə malik olduğunu və xərçəngin qarşısını almağa kömək edir. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Rossiyskaya qazeta" yazır. Sarımsağı

.

Qan damarlarını təmizləyən 7 məhsul

Arteriya sağlamlığınızın qeydinə qalmaq ürək-damar xəstəliklərinin qarşısının alınmasında və ürəyin normal fəaliyyətinin qorunmasında mühüm addımdır. Arteriyalar oksigenli qanın ürəkdən digər orqanlara çatdırılmasında əsa

.

Ən kalorili meyvə və giləmeyvələr hansıdır?

Meyvə və giləmeyvə əsasən pəhriz məhsulları sayılır, lakin onların arasında kalorisi yüksək olanlar da var. -a istinadən xəbər verir ki, meyvə və giləmeyvələrin kalorili olması əsasən onların tərkibindəki karbohidratlarl

.

Azərbaycanda dönərlə bağlı qərar qəbul olundu

Çiy dönər daşınması zamanı qanunvericiliklə nəzərdə tutulmuş baytarlıq sənədləri ilə müşayiət olunmalıdır. xəbər verir ki, bu, "Dönər emalına və dövriyyəsinə dair sanitariya norma və qaydaları"nın təsdiq edilməs

.

İmmuniteti gücləndirən mürəbbə - qış xəstəliksiz keçəcək

Zoğal tərkibində yüksək C vitamini olan, antioksidanlarla zəngin meyvələrdən biridir. -a istinadla xəbər verir ki, bu meyvədən hazırlanan mürəbbə və cem səhər yeməyi üçün ideal seçim ola bilər. Ekspertlər bildirirlər ki

.

Ömür boyu faydasından dəm vurulan süd həqiqətən xeyirlidirmi?

Süd böyüklər üçün faydalıdırmı?- Ekspertlər danışdı. Süd, körpələrdə sağlam sümük və beyin inkişafına kömək edən kalsium, zülal və vacib vitaminlərlə zəngin olduğu üçün ənənəvi olaraq uşaqlar üçün vacib qida hesab edilir

.

Südü sağılan kimi içmək lazımdır, oksigenlə təmas etsə

İnək südündə zülal və kalsium var, lakin inəyin südünü insan orqanizmi yaxşı mənimsəmir. Əgər süd sağılırsa, o artıq oksigenlə təmasdan dəyişir, zülal turşuyur, bu isə bizin orqanizmimizə heç lazım deyil. -a istinadən tərkibin

.

Xərçəngin 9 erkən əlaməti

Dünyada xəstəlikdən ölüm statistikasına görə xərçəng xüsusi yer tutur. Hər il milyonlarla insan bu xəstəlikdən əziyyət çəkir. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının məlumatlarına görə, xərçəng səbəbindən dünyada hər il 10 milyo

.

Şüyüd toxumunun faydaları

Şüyüd toxumunun sağlamlıq üçün bir çox faydası var. əsas faydaları təqdim edir:. Həzm Sisteminə Yardımçı. Şüyüd toxumu həzmi asanlaşdırır, mədə problemlərini, qaz və köpü azaldır. İştah açıcı xüsusiyyətə malikdir və məd

turlar.az

sonxeber.az kosmetik vasiteler maskalar hamiləlik saç tökülməsi qışa hazırlıq badımcan dil haqqinda atalar sözləri edebi janrlar kosmetika qizlar xeyanet novruz bayramına aid hakışda zəhmət janrlar