Düzgün kişmiş və gavalı qurusunu necə seçmək olar?
Kişmiş və gavalı kimi qidalar yemək orqanizmi zəruri vitamin və mikroelementlərlə doyurur.
Milli.Az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, onlar ilin istənilən vaxtında istehlak edilə bilər.
Ancaq sual yaranır: onların tərkibində faydalı maddələr varmı?Tünd rəngli kişmiş növləriə üstünlük vermək daha yaxşıdır. Hətta yüngül üzümlər də quruduqda qaralır. Açıq rəng saxlamaq üçün istehsalçılar rəng fiksatorları əlavə edirlər.
Məhsulun keyfiyyətinə hələ də şübhə edirsinizsə, kişmişin üzərinə ilıq süd tökün, 10-15 dəqiqə saxlayın, su ilə yuyun və qurudun. Süd məhsuldan zərərli kimyəvi maddələri çıxaracaq. Bir az parlaq, ətli və elastik bir tutarlılığa malik qara gavalılara üstünlük verilməlidir.
Qəhvəyi rəng emal prosesinin pozulmasını göstərir.
Milli.Az









Qan laxtalanması problemi genetik imiş
Mənə fəxri ad lazım deyil' - Nura
Eldar 'boykot' olunmağından danışdı
D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama
Şahzadə Meqan oğurluqda ittiham olunur - FOTO
Qaranlıqda telefona baxanlara xəbərdarlıq - Bu hormonun ifrazı zəifləyir
Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid
89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey
Su qabı alanda altına baxın - 304 və ya 316 rəqəmi yoxdursa
Günay Pərvinin iddialarını yalanladı
Stress kişilərdə xərçəng yaradır
Gəlinimin xınasında öz musiqiçilərim məndən pul aldı' - Nazilədən etiraf
İsrail istehsalı 'Bad Boy' filmi ikinci mövsümünü çəkəcək
Pekkanda xərçəng aşkarlandı