Düzgün kişmiş və gavalı qurusunu necə seçmək olar?
Kişmiş və gavalı kimi qidalar yemək orqanizmi zəruri vitamin və mikroelementlərlə doyurur.
Milli.Az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, onlar ilin istənilən vaxtında istehlak edilə bilər.
Ancaq sual yaranır: onların tərkibində faydalı maddələr varmı?Tünd rəngli kişmiş növləriə üstünlük vermək daha yaxşıdır. Hətta yüngül üzümlər də quruduqda qaralır. Açıq rəng saxlamaq üçün istehsalçılar rəng fiksatorları əlavə edirlər.
Məhsulun keyfiyyətinə hələ də şübhə edirsinizsə, kişmişin üzərinə ilıq süd tökün, 10-15 dəqiqə saxlayın, su ilə yuyun və qurudun. Süd məhsuldan zərərli kimyəvi maddələri çıxaracaq. Bir az parlaq, ətli və elastik bir tutarlılığa malik qara gavalılara üstünlük verilməlidir.
Qəhvəyi rəng emal prosesinin pozulmasını göstərir.
Milli.Az









Hülya Avşar ekranlara qayıdır
Azadlığa çıxan Rəqsanədən ilk AÇIQLAMA - 'Çox sevincliyəm
Durovu bu görüntüyə görə ələ saldılar - FOTO
"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq
Eurovision' iştirakçıları olan əkiz bacılar evdə ölü tapıldı - FOTO
Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin
Qışda qadınlarda istəksizliyin səbəbi açıqlandı
Dişləri gündə 3 dəfə fırçalamaq lazım deyilmiş - Həkimdən xəbərdarlıq
Zamiq bu ifaçını 'vicdansız' adlandırdı
Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq
Deniel Redkliff Dominik Maklaflinə məktub yazıb
Rəqsanə ev dustaqlığına buraxıldı
Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır