Düzgün kişmiş və gavalı qurusunu necə seçmək olar?
Kişmiş və gavalı kimi qidalar yemək orqanizmi zəruri vitamin və mikroelementlərlə doyurur.
Milli.Az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, onlar ilin istənilən vaxtında istehlak edilə bilər.
Ancaq sual yaranır: onların tərkibində faydalı maddələr varmı?Tünd rəngli kişmiş növləriə üstünlük vermək daha yaxşıdır. Hətta yüngül üzümlər də quruduqda qaralır. Açıq rəng saxlamaq üçün istehsalçılar rəng fiksatorları əlavə edirlər.
Məhsulun keyfiyyətinə hələ də şübhə edirsinizsə, kişmişin üzərinə ilıq süd tökün, 10-15 dəqiqə saxlayın, su ilə yuyun və qurudun. Süd məhsuldan zərərli kimyəvi maddələri çıxaracaq. Bir az parlaq, ətli və elastik bir tutarlılığa malik qara gavalılara üstünlük verilməlidir.
Qəhvəyi rəng emal prosesinin pozulmasını göstərir.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Bu 3 içki ömrü uzadır - Sübut edildi
Anasının öldüyünü üç gün qızından gizlətdik' - Yaşar Nurinin qızı
Yatmazdan əvvəl nəyi, nə vaxt yemək lazımdır? - Mütəxəssislərin tövsiyələri
Ülviyyə onu tənqid edənlərə cavab verdi
Əfsanə geri qayıtdı: Bakıda möhtəşəm rok gecəsi - FOTOLAR
Tanınmış aktrisa Bakı-Sumqayıt avtobusunun sürücüsünü '102'yə şikayət edəcək
Məşhur aktrisanın içkisinə narkotik maddə atdılar, xəstəxanalıq oldu
Bunu biləndən sonra hər gün xurma yeyəcəksiniz - Ürəkdən şəkərə hər şeyə təsir edir
Samirə Əfəndi Akif Nağını məhkəməyə verir
Bu qidadan uzaq durun - Bədənə gizli təsirləri VAR