Düzgün kişmiş və gavalı qurusunu necə seçmək olar?
Kişmiş və gavalı kimi qidalar yemək orqanizmi zəruri vitamin və mikroelementlərlə doyurur.
Milli.Az foodinfo.az-a istinadən xəbər verir ki, onlar ilin istənilən vaxtında istehlak edilə bilər.
Ancaq sual yaranır: onların tərkibində faydalı maddələr varmı?Tünd rəngli kişmiş növləriə üstünlük vermək daha yaxşıdır. Hətta yüngül üzümlər də quruduqda qaralır. Açıq rəng saxlamaq üçün istehsalçılar rəng fiksatorları əlavə edirlər.
Məhsulun keyfiyyətinə hələ də şübhə edirsinizsə, kişmişin üzərinə ilıq süd tökün, 10-15 dəqiqə saxlayın, su ilə yuyun və qurudun. Süd məhsuldan zərərli kimyəvi maddələri çıxaracaq. Bir az parlaq, ətli və elastik bir tutarlılığa malik qara gavalılara üstünlük verilməlidir.
Qəhvəyi rəng emal prosesinin pozulmasını göstərir.
Milli.Az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Siz kimsiniz ki, onu qınayırsınız?' - Səmradan Samirəyə dəstək
Kirkorov qızının ad günündə səhnəyə çıxacaq
Özlərini müğənni adlandıran bəzi insanlar efirləri zəbt edib' - Leyla dilə gəldi
Oturaq həyat tərzi yerişi dəyişir - Araşdırma
4 manata keçəllikdən ömürlük qurtuldu - FOTO
Almaniyada 1000 manat olsa da, Azərbaycanda 3000-dir - Kosmetoloq və influencerlər icazəsiz satır
Çox addam ciddiyə almır - Ağır xəstəliklərin əlaməti ola bilər
Kişilərin yataqda ən böyük düşməni açıqlandı
Budun forması sağlamlıq problemlərini göstərirmiş
Fatimə yenidən plastik əməliyyat etdirəcək