Əlcəklər mikrobları uzun müddət saxlayır: Əlinizdə yara, kəsik varsa...

Əlcəklər mikrobları uzun müddət saxlayır: Əlinizdə yara, kəsik varsa...Koronavirus pandemiyası dövründə bir çoxları iş yerlərində, küçədə, ictimai nəqliyyatda rezin əlcəklərdən istifadə edirlər. Mütəxəssislər bunu birmənalı qarşılamırlar.
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, nevroloq, uzman həkim Nailə Ələkbərova bildirib ki, əslində əlcəklər mikrobları daha çox saxlaya bilir: "Koronavirusa yoluxmamaq üçün bir çox iş yerlərində və küçələrdə insanların rezin əlcəklər geyindiyini görürəm. Bu əlcəklər mikrobları daha uzun müddət saxlayır. Əgər əlinizdə yara, kəsik varsa, yəni dəri tamlığı pozulubsa, o zaman əlcək geyinməniz məsləhətdir. Amma bilin ki, əlcəkli əllərinizi üzə, saça toxundurmaq olmaz və icra etdiyiniz işdən sonra çıxarıb atmalısınız. Yəni əlcəkləri tez-tez dəyişməlisiniz. Əlləriniz sağlamdırsa, infeksiyadan qorunmaq üçün ən doğrusu əllərinizi 40-60 saniyə müddətində sabunla yumağınızdır".
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1214   Tarix: 02 may 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

turlar.az

yemek reseptleri kosmetika mehsullari sade makiyaj sekilleri öd daşı hicablı xanımlar yay koftalari tort reseptleri kosmetika pomidor baldıza aid hakışta intim hüzeyir hacibəyov novruz bayramına aid hakışta