Ən çox kanserogen olan ərzaq budur
Xərçəngin səbəblərindən biri qidalanmadırsa, qidalardakı kanserogen maddələrin təsiri rol oynayır. Bu maddələr təkcə yeməklərdə yox, əşya və yuyucu vasitələrdə də olur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, onkoloq İvan Karasev isti hisə vermə məhsullarının real kanserogen mənbəyi olduğunu bildirib.
"Hər gün hisə verilmiş kolbasa, sosis, vetçina və emal edilmiş ət məhsulları yemək orqanizmdə kanserogen maddələri artırır.
Kolbasalar emal edilmiş ət, piy və dadlandırıcıdan başqa bir şey deyil.
Belə qidaları yemək öd, mədə-bağırsaqda poliplər əmələ gətirir, daha sonra bədxassəli şişlərə çevrilir.
Acı, yağlı, qızardılmış qidalara həvəs kolorektal xərçəng riskini artırır.
Uşaqları kolbasa -sosisə alışdırmaq isə onlarda erkən xəstəliklərə yol açır".
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
Xəyanət bir seçimdir və sözlə deyil, əməllə ölçülür' - Minadan iddialı açıqlama
Paltaryuyan maşınlardakı çoxsaylı rejimlər nə üçündür? – Bilmədikləriniz
Kişi qadını incidirsə, demək ki, qadın nəsə edib' - Nadirdən qalmaqallı açıqlama
Aşıq Namiq bu kanalda çalışacaq
Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar
Bizi artıq birlikdə görmürsünüz, çünki...' - Pərviz Türkandan danışdı
Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida
Uşaqlarımın sənədlərini göstərmək utanc idi' - Vəfa
İslamı qəbul edən hindistanlı televiziya ulduzu iddialara cavab verdi
Çində yeni qadağa qüvvəyə mindi
Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr