Ən çox kanserogen olan ərzaq budur
Xərçəngin səbəblərindən biri qidalanmadırsa, qidalardakı kanserogen maddələrin təsiri rol oynayır. Bu maddələr təkcə yeməklərdə yox, əşya və yuyucu vasitələrdə də olur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, onkoloq İvan Karasev isti hisə vermə məhsullarının real kanserogen mənbəyi olduğunu bildirib.
"Hər gün hisə verilmiş kolbasa, sosis, vetçina və emal edilmiş ət məhsulları yemək orqanizmdə kanserogen maddələri artırır.
Kolbasalar emal edilmiş ət, piy və dadlandırıcıdan başqa bir şey deyil.
Belə qidaları yemək öd, mədə-bağırsaqda poliplər əmələ gətirir, daha sonra bədxassəli şişlərə çevrilir.
Acı, yağlı, qızardılmış qidalara həvəs kolorektal xərçəng riskini artırır.
Uşaqları kolbasa -sosisə alışdırmaq isə onlarda erkən xəstəliklərə yol açır".
Milli.Az









Hakışta
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Çox səhvlərim olub, peşmanam' - Şəbnəm
İncə görünmək üçün korset taxanlara xəbərdarlıq
Gənclik iksiri hazırlandı - Ömrü iki dəfə uzadır
Xalq artistinin həyat yoldaşı oğlunu təbrik etdi - FOTO
"Maska dövrü geri qayıda bilər" - 7 mutasiya keçirən epidemiya sürətlə yayılır
Qadınlar və ideal gözəllik standartları
Azərbaycanlıların gündəlik səhər vərdişi xərçəng yaradır