Ən dadlı ət bişirmənin sirrləri

Ən dadlı ət bişirmənin sirrləriBişirilən ətin dadlı olmasının bir çox sirləri var. Bunlara aiddir:
1. Sağlam, körpə, amma yağlı ətdən bişmiş yeməklər daha dadlı olur. Çünki heyvan nə qədər yaşlı olarsa, əti də bir o qədər bərk olur və bişdikdən sonra da çox çeynənir.
2. Yemək bişirərkən ət damarsız və ən azı 2 gün dincəlmiş ət olmalıdır.
3. Yemək bişirərkən günəş altında böyüyən heyvanın ətindən istifadə edin. Gün istisi təsir edən ət daha dadlı olur.
4. Heyvanın bel hisəsindən olan ətlə bişirilən yemək daha olur. Çalışın nə bişirdiyinizdən asılı olmayaraq heyvanın bel hissəsinin ətindən istifadə edin. Heyvanın bel hissəsinə gün dəydiyi üçün həmin hissənin əti ləzzətli olur.
5. Yemək bişirərkən seçəcəyiniz ət nə çox yağlı, nə də çox yağsız olmalıdır.
6. Çalışın bişirəcəyiniz əti mütləq marinadlaşdırın. Marinadlaşdırılmış ət daha ləzzətli olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1390   Tarix: 17 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Azərbaycanlıların gündəlik səhər vərdişi xərçəng yaradır

Bal yeyən xərçəng xəstəliyinə tutula bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu qənaətə gəliblər. Araşdırmalar nəticəsində müəyyənləşdirilib ki, dünyanın ən sağlam qidalarından olan bal belə düzgün formada qəbul edilmədikd

.

Ziyansız kimi görünüb, zəhər saçan içkilər açıqlandı

ABŞ-li kardioloq Dmitri Yaranov illərlə tibbdə çalışdıqdan sonra bir daha heç vaxt dietik qazlı içkilərə toxunmayacağını açıqlayıb. xəbər verir ki, həkim "sıfır şəkər" ifadəsini qablaşdırma üzərindəki "ən böyü

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı

32 yaşlı qadın arıqladıcı qəhvə içdikdən sonra infarkt keçirərək intubasiya edilib. xəbər verir ki, Türkiyə Əczaçıları Dərnəyi sosial mediada "təbii" və "bitki mənşəli" adı altında satılan qəhvələrlə bağl

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Yatmazdan əvvəl bu çayı için - möcüzəvi FAYDALARI

Çobanyastığı (çobanyastığı) çayı uzun illərdir sakitləşdirici və rahatlaşdırıcı təsiri ilə tanınır.  xəbər verir ki, xüsusilə yatmazdan əvvəl içildikdə bir sıra müsbət təsirləri ilə seçilir:. 1. Gərginliyi azaldır. Çobanyastığ

.

İncə görünmək üçün korset taxanlara xəbərdarlıq

Son dövrlər ideal bədən silueti trendi ilə korsetlər, bədən formalaşdıran bodilər və sıxıcı kolqotlar gündəlik geyimə daxil olub. Lakin, onlar sağlamlıq üçün zərərlidir. xəbər verir ki, Perm Politexnik Universitetinin "HimBio"

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

.

Kardioloq Xəbərdar Edir: Soyuq Havada Bu Səhvləri Etməyin

Soyuq, küləkli və dəyişkən hava şəraitində ürək sağlamlığını qorumaq digər mövsümlərlə müqayisədə daha çox diqqət tələb edir. Kardioloq İosif Şubitidze xəbərdarlıq edir ki, belə havalarda ürək xəstələri, təzyiqdən əziyyə

turlar.az

qadin dunyasi donlar 2025 qis geyimləri 2025 buga burcu yoğun bağırsaq xəstəlikləri qirmizi uzun donlar qəbizlik kosmetika intim gozellik hakışda burclər rus dilini öyrənək 2 ci dərs