Ən faydalı məhsullar
Brokolli - tərkibində kalsium, maqnezium, фосфор, B3 vitamini, B5, beta-karoten, bol C vitamini,fol turşusu var. Qaraciyəri stimullaşdırır, şişə qarşı, antioksidləşdirici, bağırsağın təmizlənməsi, əla lif mənbəyi, antibiotik, antivirus (kükürd) kimi xüsusiyyətləri var.
Çuğundur - kalsium, maqnezium, dəmir, fosfor, kalium-permanqanat, C vitamini ilə zəngindir. Bağırsağı əla təmizləyir. Böyrək və sidik yollarındakı daşları əridir. Qanı artırır, qaraciyər və öd kisəsini təmizləyir.
Alma – maqnezium, kalium, fosfor, BC vitamini, beta-karoten tərkiblidir. Büzücü xüsusiyyəti var, həyat tonusunu artırır, həzmi yaxşılaşdırır, bağırsaq mikroflorasının stimullaşdırır, xolesterini aşağı salır, orqanizmi toksinlərdən təmizləyir.
Kələm - tərkibində maqnezium, kalium, fosfor, C vitamini, beta-karoten, fol turşusu, E vitamini, K vitamini, yod var. Çiy halda qəbul edildikdə mədə və nazik bağırsaqdakı toksinlərin təmizlənməsinə kömək edir, həzmi yaxşılaşdırır, immuniteti qaldırır, bədəndəki virus və bakteriyaları məhv edir. Şişə qarşı yaxşı təsir göstərir, antioksidləşdiricidir.
Kartof - kalium, B3 vitamini, fol turşusu, C vitamini ilə zəngindir. Kartof şirəsi bədəni əla təmizləyir, qaraciyər və əzələlər üçün faydalıdır, enerji ilə zəngindir.
Portağal - tərkibində Kalsium, kalium, beta-karoten, fol turşusu, C vitamini var. Bədəni stimullaşdırır, tonlaşdırır, təmizləyir. Daxili antiseptik xüsusiyyəti var, hərəkətliliyi artırır.
Lobya – tərkibi kalsium, maqnezium, fosfor, kalium, fol turşusu, protein ilə boldur. Çoxlu liflərə malikdir, həzm yollarını təmizləyir. Mikrofloranı stimullaşdırır, artıq xolesterini təmizləyir.
Kivi - maqnezium, fosfor, kalium, C vitamini ilə zəngindir, bədəndəki artıq natriumu təmizləyir. Həzm fermentlərinin əla mənbəyidir.
Türk noxudu – tərkibində kalsium, maqnezium, fosfor, kalium, sink, kalium-permanqanat, beta-karoten, çoxlu fol turşusu var, əla zülal mənbəyidir. Böyrəklərin funksiyasını yaxşılaşdırır. Həzm yollarını təmizləyir.
Düyü (qonur) - Kalsium, dəmir, maqnezium, fosfor, kalium, sink, kalium-permanqanat, B3 vitamini, B5 vitamini, B6 vitamini, fol turşusu ilə zəngindir. Əsəbləri sakitləşdirir, depresiyanı azldır. Enerji mənbəyidir. Düyü həlimi sancını azaldır və ishalı yüngülləşdirir.
İspanaq - beta-karoten, fol turşusu, kalium, dəmir, B6 vitamini, C vitamini, kalsium, maqnezium tərkiblidir. Şiş əleyhinə əla təsir göstərir, təzyiqi tənzimləyir, immun sistemini stimullaşdırır. Sümük toxumaları üçün faydalıdır.
Avakado - dəmir, mis, fosfor, kalium, beta-karoten, fol turşusu, B3 vitamini, B5 vitamini, K vitamini, bol E vitamini ilə zəngindir. Turşu-qələvi balansı tənzimləyir. Rahat həzm olunur, qan üçün faydalıdır, anemiyanın qarşısını alır.
Darı (dənli bitki) - maqnezium, kalium, fosfor, B3 vitamini ilə zəngindir, orqanizmdə asanlıqla həll olunandır. Tərkibi liflər ilə zəngindir. Yüksək qələvi, aşağı alergik məhsuldur.
Sidr qozu - maqnezium, kalium, sink, B vitamini qrupu ilə zəngindir, doymamış yağ turşuları, yüksək zülal tərkiblidir. Vegeteryanlar üçün əti əvəz edən yaxşı qida vasitəsidir.









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Acılı, yağlı, yoxsa turş? - Mədə üçün ən zərərli qida
Paltarları niyə radiatorların üstündə qurutmaq olmaz?
"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
Çayı belə içəndə mədə xərçəngi yaradır