Ən yaxşı arıqlama çayları

Ən yaxşı arıqlama çaylarıPu-Erh çayı.
Puer çayı olaraq tanınan bu çay doktor Mehmet Özün arıqlatma çayları içərisində birinci yerdə durur. Puer çayı yağ hüceyrələrini əritmək xüsusiyyətinə malikdir. Bir müddət qəbul etdikdən sonra öz təsirini göstərməyə başlayır.
Quşotu çayı.
Quşotu çayı artıq suyun orqanizmdən xaric olunmasına kömək edir, bədəndə olan şişkinliyi aradan qaldırır. Kalium və maqnezium tərkibli bu çay sidikqovucu təsirə malik olmasına baxmayaraq, halsızlıq əlaməti vermir.
Qara yemişan çayı.
Qara yemişan çayının ən yaxşı xüsusiyyətlərindən biri qanda şəkərin miqdarını normada saxlayaraq, iştah salıcı təsirə malik olmasıdır. Axşam yeməyindən qabaq 1 stəkan qara yemişan çayı içmək axşam yeməyinə olan iştahanızı kəsəcək.
Darçın çayı.
Darçın çayı orqanizmi isitmək qabiliyyətinə malikdir. O, bədəndə olan artıq yağların əriməsində, mədənin sakitləşməsində, müqavimətin artmasında mühüm rol oynayır.
Cəfəri çayı.
Cəfəri çayı böyrəklərin fəaliyyətini artırmaqla orqanizmdə olan atrıq mayeni çıxardır. Diet çayları içərisində yer almağına səbəb bağırsaq fəaliyyətini sürətləndirməklə metobolizmi yaxşılaşdırmaq xüsusiyyətinə malik olmasıdır. Cəfəri çayının faydalı olması tərkibində fol, kalium, kaısium, A və C vitaminlərinin olmasıdır.
Zəncəfil çay.
Zəncəfili isə həm tək, həm də digər yuxarıda adı çəkilən çaylara qatıb istifadə edə bilrsiniz. Ayrıca zəncəfil çayına bir-neçə damcı limon şirəsi əlavə edib, daha dadlı bir tam əldə edərək ariqlaya bilərsiniz.
Bəyaz çay.
Doktor Mehmet Özün arıqlamaq istəyənlərə tövsiyə etdiyi arıqlama çayları içərisində bəyaz çay ilk  yerlərdə durur. Bəyaz çay qida vasitəsilə qəbul edilən yağların əriməsinə yardımçı olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1091   Tarix: 12 iyul 2022
f Paylaş


Kurslar.az kurslar

Oxşar xəbərlər

.

Palma yağından hazırlanmış saxta pendirlər satılır: Necə ayırd etmək olar? - AÇIQLAMA

Ucuz pendir əsasən bitki yağları ilə hazırlanmış saxta məhsul olur. xəbər verir ki, bu barədə Rusiyanın qida eksperti Anna Dyachkova bildirib. "Əgər mağazada ucuz pendir görürüksə deməli o pendir deyil, imitasiya məhsuludur,"

.

"Samaqon" korluğa səbəb ola bilər"

"Evdə hazırlanmış spirt korluq və ölümlə nəticələnə bilər". xəbər verir ki, həkim-qastroenteroloq Vladimir Neronov evdə hazırlanmış spirtli içkilərin, xüsusilə samaqonun metanol səbəbindən ciddi təhlükə yaratdığın

.

Böyrəkləri gücləndirən təbii qida – Hər gün 1 ovuc yeyin

Böyrək sağlamlığını qorumaq həyat keyfiyyətini əhəmiyyətli dərəcədə artırır. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qidalar böyrəkləri gücləndirir və daş əmələ gəlməsinin qarşısını alır. Antioksidant zənginliyi

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Kolbasa yeməyin, bu xəstəlikləri yaradır - Ekspertdən açıqlama

Daimi olaraq kolbasa və digər emal olunmuş ət məhsullarını yemək bir sıra ciddi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər, çünki bu məhsulların tərkibində yüksək miqdarda duz, doymuş yağlar, konservantlar və kanserogen maddələ

.

Uzun ömür eksperti sağlamlıq sirrini açıqladı – Hər gün 3-4 fincan içir

Uzun ömür və sağlam həyat mövzusunda tanınan Prof. Dr. Tim Spector şəxsi sağlamlıq sirrini açıqlayaraq gündəlik vərdişlərini paylaşıb. xəbər verir ki, Spector bildirir ki, hər gün 3-4 fincan qəhvə içir və bunun sağlamlığın

.

Hər gün səhər yeməyində banan yesək, belə olacaq

Günü bananla başlamaq sadə və adi seçim kimi görünə bilər. Amma bu meyvənin müntəzəm olaraq səhərlər yeyilməsi orqanizmə düşündüyümüzdən daha dərindən təsir göstərir. Diyetoloqlar qeyd edirlər ki, banan sürətli karbohidra

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Kolbasa və sosiskalar xərçəng yaradır

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, emal olunmuş ət məhsulları, xüsusilə də kolbasa və sosiskalar müntəzəm şəkildə qəbul edildikdə sağlamlıq üçün ciddi təhlükə yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, bu məhsulları

turlar.az

sac duzumleri kosmetika mehsullari qis geyimləri 2025 dəriyə qulluq yuxu yozmalar ailə məktəbi kosmetika yemek reseptleri qızlıq pərdəsi zehmet ve zinet suni mayalanma qadin saglamlig