Ən yaxşı səhər yeməyi - Xolesterolu aşağı salır

Ən yaxşı səhər yeməyi - Xolesterolu aşağı salırHəftədə ən azı üç gün səhər yeməyi yemək ürəyiniz üçün faydalı ola və xolesterini aşağı sala bilər. 
Milli.Az-ın xarici mediaya istinadla məlumatına görə, mütəxəssislər səhər yeməyini oyandıqdan sonrakı iki saat ərzində yeməyi tövsiyə edir.
Zülalla zəngin səhər yeməyi seçmək gün boyu sabit enerji səviyyənizi qorumağa kömək edir. Səhər yeməyində ən azı 15 qram protein, həmçinin bol lif olmalıdır. Dietoloqlar yulaf əzməsinin üzərinə qatıq tökməyi də məsləhət görürlər.
Çoxlu lif
"Sound Bites Nutrition" şirkətinin qurucusu Lisa Endrius deyir ki, yulaf beta-qlükan adlı xüsusi həll olunan lif növü ilə tanınır və araşdırmalar göstərir ki, xolesterolu əhəmiyyətli dərəcədə azalda bilər.
Qida və Dərman İdarəsi LDL xolesterolunu azaltmaq üçün gündəlik 3 qram beta-qlükan qəbul etməyi tövsiyə edir; bu miqdar təxminən ½ porsiya yulaf və ya ¾ porsiya quru yulaf əzməsinin tərkibində olur.
Bağırsaq sağlamlığı üçün probiyotiklər
Yulaf əzməsinə qatıq tökmək əlavə qida maddələri əldə etməyin asan yoludur.
"Qatıqda xolesterinin səviyyəsini və ürək xəstəliyi riskini azaldan probiotik bakteriyalar var", - Endrius deyir.
Zülal və sağlam yağlar
Yulafla yanaşı, az yağlı qatıq və az yağlı süd hər porsiyada 16 qram protein təmin edir və cəmi 2 qram doymuş yağ ehtiva edir. Pəhriz yağları toxluq üçün vacibdir, ona görə də yeməklərinizə bitki yağları, avokadolar, qoz-fındıq kimi ürək üçün faydalı doymamış yağları əlavə edin. 
Xolesterol səviyyəsini aşağı salmağa başqa nə kömək edir?
- gün ərzində balanslaşdırılmış yemək yeyin;
- əlavə şəkərin miqdarını məhdudlaşdırın;
- aktiv olun.  /Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 863   Tarix: 23 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Orqan qədər vacibdir - Balans pozulanda xəstəliklər ağır yaranır

Son illər adını çox eşitdiyimiz mikrobiota anlayışı bədənimizdə, xüsusilə bağırsaqlarda yaşayan trilyonlarla mikroorqanizmi bildirir. xəbər verir ki, sözügedən mikroorqanizmlər həzm prosesindən immun sisteminə, hormon tarazlığında

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq

"Alkoqolsuz" içkilər də zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim-fizioloq Aleksandr Kalyujin deyib. "Alkoqolsuz içkilər heç də tam "təhlükəsiz" deyil. Onlarda spirt səviyyəsi 0,5%-ə qədər ol

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

"Yastıq üzlükləri unitazdan daha çox bakteriya yığa bilər"

Aparılan tədqiqatlar yuyulmamış yastıq üzlüklərinin cəmi 7 gün ərzində milyonlarla bakteriya koloniyası yığdığını ortaya çıxarıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, yastıq üzlüklərindəki mikroorqanizmlərin say

.

Qaranlıqda telefona baxanlara xəbərdarlıq - Bu hormonun ifrazı zəifləyir

Axşam saatlarında serial izləmək, sosial şəbəkələrdə vaxt keçirmək və videoları skroll etmək yuxunun keyfiyyətinə mənfi təsir göstərir və səhər yorğunluğa səbəb olur. xəbər verir ki, bunu açıqlamasında rusiyalı oftalmoloq Gunv

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Azərbaycanlıların ən sevimli içkisi qaynar qəbul ediləndə xərçəng yaradırmış

Dünyada ən çox içilən içkilərdən biri olan çay səhv formada qəbul edildikdə bağırsaq və qaraciyər sağlamlığına ciddi zərər verə bilər. xəbər verir ki, Harvard təhsilli qastroenteroloq Dr Saurabh Sethi milyonlarla insanı

.

Ucuz olsun deyə texniki silikondan hazırlayırlar, hamı da "bəh-bəh"lə yeyir

Çoxları mətbəxdə istifadə etdiyi silikon şirniyyat bişirmə formalarının təhlükəli ola biləcəyindən xəbərsizdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı kimyaçı Aleksandr Mixalev deyib. "Belə məhsulların rəsmi sertifikasiyası yoxdur

turlar.az

makiyaj instagram toy makiyaji sekilleri hamilelikde qidalanma xinayaxdi ucun bayatilar sobada toyuq qizartmasi bagirsaqlari temizlemek ucun tutun xeyri kosmetika gəncə cekc pornuxa novruz hakista veten rus dili