Ən zərərli şokolad hansıdır?
Mütəxəssis xatırladıb ki, ən zərərli şokolad ağdır, çünki tərkibində şokolad yoxdur.
Milli.Az xəbər verir ki, dietoloq Yelena Solomatina niyə qara şokoladın sağlam məhsul, ağ şokoladın isə zərərli olduğunu izah edib.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, ağ şokoladın tərkibində kakao dənələri olmadığı üçün ağ olur. Amma bunun əvəzinə onun tərkibinə dadı xoşagəlməz olan kakao yağı daxil edilir. Sonuncu vəziyyəti gizlətmək üçün kütləyə çoxlu sayda müxtəlif dadlandırıcılar, şəkər və digər şeylər daxil edilir.
"Siz tək kərə yağı yeməyəcəksiniz, bu dadlı deyil. Ona görə də ağ şokoladın tərkibinə daha çox şəkər, bəzi ləzzət artırıcılar əlavə olunur. Üstəlik, ağ şokoladda daha çox yağ var, bu o deməkdir ki, o, daha yüksək kalorilidir", - dietoloq deyib.
Odur ki, sağlamlığına əhəmiyyət verənlər üçün tünd şokoladı seçmək daha yaxşıdır və kakao nə qədər çox olsa, bir o qədər yaxşıdır. Çünki bu bitki xammalının tərkibində ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını alan çoxlu polifenollar və antioksidantlar var.
"Tünd şokolad polifenollar sayəsində sağlam sayılır. Ağ şokoladın tərkibində polifenol yoxdur", - ekspert vurğulayıb. (publika.az)
Milli.Az / news.milli.az









8 mart – Beynəlxalq Qadınlar günü münasibətilə təbrik
Yuxuda sevdiyin insanı görmək
Kişiləri ehtiraslandıran sözlər
Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT
"Wednesday" serialının üçüncü mövsümünün çəkilşləri fevral ayında başlayacaq
Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL
Maska'nın aktyoru vəfat etdi - FOTO
Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi
Reanimasiyadan çıxan aktyor ilk dəfə açıqlama verdi
Hamiləlik planlayan qadınlar lakdan uzaq dursun - Sonsuzluq yaradır
Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın
Ərbil toy fotolarını sildi
Ürək sağlamlığı üçün ideal şam yeməyi açıqlandı
Təzyiq dərmanının tərkibində təhlükəli maddə aşkarlandı
Çağla prokuror rolunu canlandıracaq