Əsl kolbasa necə seçilir? - Yodla yoxlayın

Əsl kolbasa necə seçilir? - Yodla yoxlayınTəbii və dadlı məhsul seçməyə kömək edəcək əsl sağlam kolbasanın bir neçə fərqli xüsusiyyətləri var.
Hər kəs kolbasa sevir, bu təəccüblü deyil, çünki o, dadlı və qidalı məhsuldur. Yəqin ki, çoxları bilir ki, istehsalçılar aşağı keyfiyyətli məhsullar və hətta saxta məhsullar sata bilərlər. 
Beləliklə, necə səhv etməmək və əsl təbii kolbasa seçmək olar? Kifayət qədər baha olduğu üçün az adam pulu çölə atmaq istəyir. 
Milli.Az saxta kolbasa almamaq üçün kolbasa seçmək üçün hansı meyarlardan istifadə etməli olduğunuzu bildirir.
Səhv etməmək üçün təbii dadlı kolbasa necə seçilməlidir
• Məhsulun tərkibi. Təbii kolbasa həmişə ətdən ibarətdir: donuz əti, mal əti və ya toyuq. İstehsalçılar ona piy, ədviyyat və digər təbii maddələr də əlavə edirlər.
Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə çirkləri, əlavə məhsullar, süni tatlar və konservantlardan ibarət ola bilər.
Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə əlavələr, əlavə məhsullar, süni dadlandırıcılar və konservantlardan ibarət ola bilər.
• Görünüş. Əsl təzə məhsul iştahaaçan görünüşə, çoxqatlı tərkibə və sıx teksturaya malikdir. Təbii kolbasa səthi qüsursuz, hamar olmalıdır.
Rəngi açıq çəhrayı, tünd qırmızı və ya qəhvəyi ola bilər. Bu, məhsulun hazırlandığı ətin bişirilmə texnologiyasından asılıdır.
Təbii, yüksək keyfiyyətli kolbasa kəssəniz, şəffaf, ayrı-ayrı ət və yağ təbəqələrini görə bilərsiniz.
• Qoxu. Təbii kolbasa hazırlandığı ətin və ədviyyatın iyi və dadına malikdir. Çoxlu əlavələri olan məhsulun süni yad qoxusu olacaq.
Əsl kolbasanın ətri uzaqdan hiss oluna bilər, lakin saxta kolbasa belə kəskin qoxuya malik deyil.
• Yod testi. Evdə, satın alınan məhsulun tərkibindəki süni əlavələri yoxlaya bilərsiniz.
Əgər kolbasa parçasına bir az yod vursanız və ləkə göy rəngə çevrilirsə, məhsulda həddindən artıq nişasta var.
Yod ləkəsi qəhvəyi qaldıqda, kolbasa təbii sayılacaq qədər ətə malikdir./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 773   Tarix: 09 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Uşaqlara şokolad verilməlidir?

Şokoladı sevməyən uşaq yəqin ki, çətin tapılar. . Uşaqların bir çoxunda bu məhsulu yemək alışqanlıq halını alıb. Şokoladın uşaqlara müsbət, mənfi təsirləri nələrdir? . Çox şokolad yeməyin ziyanı varmı? . Pediatr Mətanət Əliyev

.

Həftədə neçə dəfə saç yumaq doğrudur?

Saçların yuyulma tezliyi saç tipindən və həyat tərzindən asılı olaraq dəyişir. Ümumilikdə, yağlı saçlar üçün gündəlik və ya hər iki gündə bir yumaq məsləhət görülür, çünki bu saç tipi tez yağlanır. Quru və zədələnmiş saçla

.

Havalar isinir, amma qrip təhlükəsi artır - nə etməli?

avanın istiləşməsinə baxmayaraq, qripə yoluxma hallarının artması müşahidə olunur. Mütəxəssislər bildirirlər ki, sadəcə isti geyinmək bu problemin qarşısını almağa kifayət etmir. Qripdən qorunmaq üçün ilk növbədə düzgün v

.

Gilası yeyəndən sonra atmayın - Saplağı çox faydalıdır

Yayın əsas meyvəsi sayılan gilas olduqca faydalıdır. . Ancaq yeyildikdən sonra atılan gilasın saplağı da faydalıdır. . xəbər verir ki, bu bitki B, C və D vitamini ilə zəngindir:. "Bu məhsuldan arıqlamaq istəyənlərd

.

Növbəti koronavirus pandemiyasına gəlir? - virus AŞKARLANDI

Amerikalı alimlər insan üçün potensial təhlükə yaradan yeni koronavirus aşkarlayıblar. -nın xəbərin görə, bu barədə təhqiqatın nəticələri "Nature Communications" elmi jurnalında dərc edilib. HKU5-CoV-2 adlandırıla

.

Səhər yeməyində "bəh-bəh"lə yeyilən bu tərəvəz acqarına zərərli imiş

İllərdir sağlam qida kimi tanınan və xüsusilə səhər yeməyində bol istifadə edilən çiy pomidorun əslində acqarına yeyildikdə bəzi insanlar üçün təhlükəli olduğu üzə çıxıb. bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə çiy pomido

.

Gözbəbəkləri və yaddaş arasındakı heyrətamiz əlaqə

Tədqiqatçılar bir məlumatı tanıdığımız və ya düzgün xatırladığımız anlarda gözbəbəklərimizin verdiyi reaksiyaları öyrəniblər. Əldə edilən nəticələr göstərir ki, yaddaş düşündüyümüzdən daha mürəkkəb işləyir. -a istinadən xəbə

.

Gənclər arasında ani ölümə səbəb nədir?

Son dövrlər gənclər arasında qəfləti ölümlərin sayı artır. Vəfat edənlər arasında tələbələr üstünlük təşkil edir. . Maraqlıdır, gənclər arasında ölüm hallarının artmasının səbəbi nədir?. Professor, həkim Adil Qeybulla -

.

Uşaqlara verilməməsi tövsiyə olunan qidalar – Valideynlərə mühüm xəbərdarlıq

Uşaqların sağlam inkişafı üçün balanslı və yaşlarına uyğun qidalanma həyati əhəmiyyət daşıyır. xəbər verir ki, mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, uşaqların gündəlik rasionuna bəzi ərzaq məhsullarının daxil edilməsi n

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qaşların formalari qadin dunyasi yemek reseptleri veten haqqinda atalar sözü atalar sozu elm haqqinda ariqlamaq ucun kofe hekayələr sevgi veten seirleri google maskalar vetene aid atalar sozu uzeyir