Əsl kolbasa necə seçilir? - Yodla yoxlayın

Əsl kolbasa necə seçilir? - Yodla yoxlayınTəbii və dadlı məhsul seçməyə kömək edəcək əsl sağlam kolbasanın bir neçə fərqli xüsusiyyətləri var.
Hər kəs kolbasa sevir, bu təəccüblü deyil, çünki o, dadlı və qidalı məhsuldur. Yəqin ki, çoxları bilir ki, istehsalçılar aşağı keyfiyyətli məhsullar və hətta saxta məhsullar sata bilərlər. 
Beləliklə, necə səhv etməmək və əsl təbii kolbasa seçmək olar? Kifayət qədər baha olduğu üçün az adam pulu çölə atmaq istəyir. 
Milli.Az saxta kolbasa almamaq üçün kolbasa seçmək üçün hansı meyarlardan istifadə etməli olduğunuzu bildirir.
Səhv etməmək üçün təbii dadlı kolbasa necə seçilməlidir
• Məhsulun tərkibi. Təbii kolbasa həmişə ətdən ibarətdir: donuz əti, mal əti və ya toyuq. İstehsalçılar ona piy, ədviyyat və digər təbii maddələr də əlavə edirlər.
Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə çirkləri, əlavə məhsullar, süni tatlar və konservantlardan ibarət ola bilər.
Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə əlavələr, əlavə məhsullar, süni dadlandırıcılar və konservantlardan ibarət ola bilər.
• Görünüş. Əsl təzə məhsul iştahaaçan görünüşə, çoxqatlı tərkibə və sıx teksturaya malikdir. Təbii kolbasa səthi qüsursuz, hamar olmalıdır.
Rəngi açıq çəhrayı, tünd qırmızı və ya qəhvəyi ola bilər. Bu, məhsulun hazırlandığı ətin bişirilmə texnologiyasından asılıdır.
Təbii, yüksək keyfiyyətli kolbasa kəssəniz, şəffaf, ayrı-ayrı ət və yağ təbəqələrini görə bilərsiniz.
• Qoxu. Təbii kolbasa hazırlandığı ətin və ədviyyatın iyi və dadına malikdir. Çoxlu əlavələri olan məhsulun süni yad qoxusu olacaq.
Əsl kolbasanın ətri uzaqdan hiss oluna bilər, lakin saxta kolbasa belə kəskin qoxuya malik deyil.
• Yod testi. Evdə, satın alınan məhsulun tərkibindəki süni əlavələri yoxlaya bilərsiniz.
Əgər kolbasa parçasına bir az yod vursanız və ləkə göy rəngə çevrilirsə, məhsulda həddindən artıq nişasta var.
Yod ləkəsi qəhvəyi qaldıqda, kolbasa təbii sayılacaq qədər ətə malikdir./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 667   Tarix: 09 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu qan qrupundan olan insanlar çox yaşayırlar

İnsan ömrü və sağlamlığı ilə bağlı aparılan araşdırmalar nəticəsində 0 qan qrupunun daha uzun ömür və sağlam həyat üçün üstünlük təmin etdiyi müəyyənləşib. xəbər verir ki, araşdırmalara görə 0 qan qrupuna malik şəxsləri

.

Cazibədar görünmək istəyən xanımlar oxusun

İndi payız tam gücü ilə başladı, yalnız üzünüz deyil, bədənin də dərisi soyuq hava, quruyan hava və dəyişən temperaturların təsirini hiss edir. Dəri daha sürətlə quruyub çatlamağa meylli ola bilər, xüsusən ayaqlar, qolla

.

2 stəkan içmək xərçəng riskini 41 faiz artırır

Ölkəmizdə xüsusilə sevə-sevə istehlak edilən çay və qəhvə düzgün nisbətdə istehlak edildikdə kifayət qədər faydalıdır. e- -a istinadən xəbər verir ki, ABŞ-də aparılan bir araşdırma, gündə iki və ya daha çox fincan qəhvə içməyi

.

Kişi və qadın beyinləri fərqli imiş - Sübut olundu

Kembric Universiteti tərəfindən aparılan yeni araşdırma kişi və qadın beyinləri arasındakı fərqləri elmi şəkildə ortaya qoyur. Tədqiqatın nəticələrinə görə kişi və qadın beyinləri doğuşdan fərqli şəkildə qurulur. xəbər veri

.

Soyuqdəymədən qoruyan 5 möcüzəvi təbii üsul

Son dövrlərdə soyuqdəymə və qrip hallarının artması sağlamlıq mütəxəssislərinin diqqət mərkəzindədir. Xüsusilə qış aylarında, soyuq havanın təsiri və insanların qapalı məkanlarda daha çox vaxt keçirməsi səbəbindən virusla

.

Zeytun yağını burada saxlamayın: milyonların etdiyi səhv

Dünyada milyonlarla insan zeytun yağını saxlayarkən ümumi səhvə yol verir ki, bu da onun xarab olmasına və dadının pisləşməsinə səbəb olur. zeytun yağının acı olmaması üçün onu düzgün saxlamağın yollarını təqdim edir:. Araşdırmay

.

"Bu yağın Azərbaycana idxalı qadağan olunmalıdır"

"Azərbaycana bu yağın idxalı qadağan edilməlidir". bildirir ki,  bunu Qaynarinfo-ya açıqlamasında iqtisadçı ekspert Akif Nəsirli 10 ayda Azərbaycana 50 min tona yaxın palma yağının idxalından danışarkən deyib. 

.

Yeni virus COVID-dən daha təhlükəlidir?

Çində yayılan metapnevmovirus insanlarda təşvişə səbəb olmağa davam edir. -a istinadən xəbər verir ki, əsas simptomları öskürək, hərarət, burun tutulması və yorğunluq olan virusa yoluxma halları bir sıra ölkələrdə artıb

.

Hansı içki dişləri daha çox ləkələyir - Kola, kofe, çay yoxsa qırmızı şərab?

Diş sağlamlığı gündəlik içki vərdişlərimizdən birbaşa təsirlənə bilər. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, çox sevərək içdiyimiz bəzi içkilər dişlərimizdə ləkələrə və zamanla daimi rəng dəyişikliklərinə səbəb ola bilər

turlar.az

sonxeber.az sade makiyaj sekilleri toy gecesi donlar 2025 veten haqqinda insa byanka qadın müdafiəsi dil haqqında aforizmlər cantalar oglan evi məsəllər xeyanet sac modelleri