Əsl kolbasa necə seçilir? - Yodla yoxlayın

Əsl kolbasa necə seçilir? - Yodla yoxlayınTəbii və dadlı məhsul seçməyə kömək edəcək əsl sağlam kolbasanın bir neçə fərqli xüsusiyyətləri var.
Hər kəs kolbasa sevir, bu təəccüblü deyil, çünki o, dadlı və qidalı məhsuldur. Yəqin ki, çoxları bilir ki, istehsalçılar aşağı keyfiyyətli məhsullar və hətta saxta məhsullar sata bilərlər. 
Beləliklə, necə səhv etməmək və əsl təbii kolbasa seçmək olar? Kifayət qədər baha olduğu üçün az adam pulu çölə atmaq istəyir. 
Milli.Az saxta kolbasa almamaq üçün kolbasa seçmək üçün hansı meyarlardan istifadə etməli olduğunuzu bildirir.
Səhv etməmək üçün təbii dadlı kolbasa necə seçilməlidir
• Məhsulun tərkibi. Təbii kolbasa həmişə ətdən ibarətdir: donuz əti, mal əti və ya toyuq. İstehsalçılar ona piy, ədviyyat və digər təbii maddələr də əlavə edirlər.
Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə çirkləri, əlavə məhsullar, süni tatlar və konservantlardan ibarət ola bilər.
Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə əlavələr, əlavə məhsullar, süni dadlandırıcılar və konservantlardan ibarət ola bilər.
• Görünüş. Əsl təzə məhsul iştahaaçan görünüşə, çoxqatlı tərkibə və sıx teksturaya malikdir. Təbii kolbasa səthi qüsursuz, hamar olmalıdır.
Rəngi açıq çəhrayı, tünd qırmızı və ya qəhvəyi ola bilər. Bu, məhsulun hazırlandığı ətin bişirilmə texnologiyasından asılıdır.
Təbii, yüksək keyfiyyətli kolbasa kəssəniz, şəffaf, ayrı-ayrı ət və yağ təbəqələrini görə bilərsiniz.
• Qoxu. Təbii kolbasa hazırlandığı ətin və ədviyyatın iyi və dadına malikdir. Çoxlu əlavələri olan məhsulun süni yad qoxusu olacaq.
Əsl kolbasanın ətri uzaqdan hiss oluna bilər, lakin saxta kolbasa belə kəskin qoxuya malik deyil.
• Yod testi. Evdə, satın alınan məhsulun tərkibindəki süni əlavələri yoxlaya bilərsiniz.
Əgər kolbasa parçasına bir az yod vursanız və ləkə göy rəngə çevrilirsə, məhsulda həddindən artıq nişasta var.
Yod ləkəsi qəhvəyi qaldıqda, kolbasa təbii sayılacaq qədər ətə malikdir./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 901   Tarix: 09 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz

Elm adamları üz nahiyəsinə dolğu etdirən şəxsləri ciddi fəsadlar barədə xəbərdar edib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, dolğu maddəsinin damarları tutması nəticəsində toxuma itkisi, hətta korluq kimi ağır nəticələr ortaya çıx

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Hamiləlik testinin səhv göstərdiyi saatlar açıqlandı

Hamiləlik testinin hansı vaxtda edilməsi nəticənin dəqiqliyinə təsir edir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı ginekoloq Yuliya Lobaçeva deyib. O bildirib ki, testin axşam edilməsi yalnış nəticə ehtimalını artıra bilər. "Mayalanmada

.

Orqanlara bənzəyən qidalar

Təbiətdə elə qidalar var ki, həm forması ilə müəyyən orqanı xatırladır həm də həmin orqan üçün faydalı təsirə malikdir. xəbər verir ki, bu oxşarlıq təsadüfi sayıla bilər amma bir çox araşdırmalar bu uyğunluğun sağlamlığ

.

32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı

32 yaşlı qadın arıqladıcı qəhvə içdikdən sonra infarkt keçirərək intubasiya edilib. xəbər verir ki, Türkiyə Əczaçıları Dərnəyi sosial mediada "təbii" və "bitki mənşəli" adı altında satılan qəhvələrlə bağl

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

turlar.az

geyim və ayaqqabılar geyim seçimi yemek reseptleri kökəlmə sirləri etiraflar psixologiya üzə qulluq kosmetika baliq rus dili 2ci ders webnem tovuzlu tanisliq salam