Əsl kolbasa necə seçilir? - Yodla yoxlayın

Əsl kolbasa necə seçilir? - Yodla yoxlayınTəbii və dadlı məhsul seçməyə kömək edəcək əsl sağlam kolbasanın bir neçə fərqli xüsusiyyətləri var.
Hər kəs kolbasa sevir, bu təəccüblü deyil, çünki o, dadlı və qidalı məhsuldur. Yəqin ki, çoxları bilir ki, istehsalçılar aşağı keyfiyyətli məhsullar və hətta saxta məhsullar sata bilərlər. 
Beləliklə, necə səhv etməmək və əsl təbii kolbasa seçmək olar? Kifayət qədər baha olduğu üçün az adam pulu çölə atmaq istəyir. 
Milli.Az saxta kolbasa almamaq üçün kolbasa seçmək üçün hansı meyarlardan istifadə etməli olduğunuzu bildirir.
Səhv etməmək üçün təbii dadlı kolbasa necə seçilməlidir
• Məhsulun tərkibi. Təbii kolbasa həmişə ətdən ibarətdir: donuz əti, mal əti və ya toyuq. İstehsalçılar ona piy, ədviyyat və digər təbii maddələr də əlavə edirlər.
Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə çirkləri, əlavə məhsullar, süni tatlar və konservantlardan ibarət ola bilər.
Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə əlavələr, əlavə məhsullar, süni dadlandırıcılar və konservantlardan ibarət ola bilər.
• Görünüş. Əsl təzə məhsul iştahaaçan görünüşə, çoxqatlı tərkibə və sıx teksturaya malikdir. Təbii kolbasa səthi qüsursuz, hamar olmalıdır.
Rəngi açıq çəhrayı, tünd qırmızı və ya qəhvəyi ola bilər. Bu, məhsulun hazırlandığı ətin bişirilmə texnologiyasından asılıdır.
Təbii, yüksək keyfiyyətli kolbasa kəssəniz, şəffaf, ayrı-ayrı ət və yağ təbəqələrini görə bilərsiniz.
• Qoxu. Təbii kolbasa hazırlandığı ətin və ədviyyatın iyi və dadına malikdir. Çoxlu əlavələri olan məhsulun süni yad qoxusu olacaq.
Əsl kolbasanın ətri uzaqdan hiss oluna bilər, lakin saxta kolbasa belə kəskin qoxuya malik deyil.
• Yod testi. Evdə, satın alınan məhsulun tərkibindəki süni əlavələri yoxlaya bilərsiniz.
Əgər kolbasa parçasına bir az yod vursanız və ləkə göy rəngə çevrilirsə, məhsulda həddindən artıq nişasta var.
Yod ləkəsi qəhvəyi qaldıqda, kolbasa təbii sayılacaq qədər ətə malikdir./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 907   Tarix: 09 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dünyanın ən sağlam qidası şüyüd imiş... - SİYAHI

Minlərlə qida məhsulunun qlobal analizindən sonra mütəxəssislər dünyanın ən sağlam qidası kimi şüyüdü seçiblər. xəbər verir ki, vitamin, mineral və güclü antioksidant tərkibi ilə şüyüd bir çox meyvə və tərəvəzləri gerid

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Yaşlı hüceyrələri yenidən cavanlaşdırmaq mümkün olacaq

Alimlər hüceyrələrin enerji mərkəzləri olan mitoxondriləri yeniləməyin yeni üsulunu tapıblar. "Nanoflower" adlı texnologiya sayəsində sağlam kök hüceyrələrin istehsal etdiyi əlavə enerjinin, zədələnmiş və yaşlanmı

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Səhərlər qətiyyən yemək olmaz, ancaq bütün restoranların menyusunda var

Bəzi ənənəvi səhər yeməyi məhsulu əslində səhər saatlarında orqanizmə zərər verə bilər. xəbər verir ki, bunu türkiyəli həkim Halit Furkan deyib. O bildirib ki, səhər yeməyi bədən üçün ən kritik vaxt hesab olunur. "B

.

Sağlam arıqlamanın yolları: Effektiv və davamlı üsullar

Arıqlamaq təkcə çəki itirmək deyil, həm də daha sağlam həyat tərzi qazanmaq deməkdir. Davamlı nəticələr almaq üçün məqsəd yalnız sürətli arıqlamaq yox, bədənin ehtiyaclarına uyğun balanslı plan qurmaq olmalıdır. xəbər veri

.

Ata olmaq üçün riskli yaş açıqlandı - Tək qadınlarda deyilmiş

Son illərdə doğum nisbətləri əsasən qadınların yaşı ilə əlaqələndirilsə də, mütəxəssislər kişilərdə də ata olmaq üçün "riskli yaş" anlayışının olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, Üroloq Prof. Dr. Murat Zorun sözlərin

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

turlar.az

reseptler geyim və ayaqqabılar qaşların formalari ev dekorasiyası fitnes klubu gozalti qaralar ucun maskalar sarımsaq kosmetika novruz bayramına aid hakışda məsəllər xlor lekesi novruza aid hakisda nagillar