Əsl kolbasa necə seçilir? - Yodla yoxlayın

Əsl kolbasa necə seçilir? - Yodla yoxlayınTəbii və dadlı məhsul seçməyə kömək edəcək əsl sağlam kolbasanın bir neçə fərqli xüsusiyyətləri var.
Hər kəs kolbasa sevir, bu təəccüblü deyil, çünki o, dadlı və qidalı məhsuldur. Yəqin ki, çoxları bilir ki, istehsalçılar aşağı keyfiyyətli məhsullar və hətta saxta məhsullar sata bilərlər. 
Beləliklə, necə səhv etməmək və əsl təbii kolbasa seçmək olar? Kifayət qədər baha olduğu üçün az adam pulu çölə atmaq istəyir. 
Milli.Az saxta kolbasa almamaq üçün kolbasa seçmək üçün hansı meyarlardan istifadə etməli olduğunuzu bildirir.
Səhv etməmək üçün təbii dadlı kolbasa necə seçilməlidir
• Məhsulun tərkibi. Təbii kolbasa həmişə ətdən ibarətdir: donuz əti, mal əti və ya toyuq. İstehsalçılar ona piy, ədviyyat və digər təbii maddələr də əlavə edirlər.
Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə çirkləri, əlavə məhsullar, süni tatlar və konservantlardan ibarət ola bilər.
Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə əlavələr, əlavə məhsullar, süni dadlandırıcılar və konservantlardan ibarət ola bilər.
• Görünüş. Əsl təzə məhsul iştahaaçan görünüşə, çoxqatlı tərkibə və sıx teksturaya malikdir. Təbii kolbasa səthi qüsursuz, hamar olmalıdır.
Rəngi açıq çəhrayı, tünd qırmızı və ya qəhvəyi ola bilər. Bu, məhsulun hazırlandığı ətin bişirilmə texnologiyasından asılıdır.
Təbii, yüksək keyfiyyətli kolbasa kəssəniz, şəffaf, ayrı-ayrı ət və yağ təbəqələrini görə bilərsiniz.
• Qoxu. Təbii kolbasa hazırlandığı ətin və ədviyyatın iyi və dadına malikdir. Çoxlu əlavələri olan məhsulun süni yad qoxusu olacaq.
Əsl kolbasanın ətri uzaqdan hiss oluna bilər, lakin saxta kolbasa belə kəskin qoxuya malik deyil.
• Yod testi. Evdə, satın alınan məhsulun tərkibindəki süni əlavələri yoxlaya bilərsiniz.
Əgər kolbasa parçasına bir az yod vursanız və ləkə göy rəngə çevrilirsə, məhsulda həddindən artıq nişasta var.
Yod ləkəsi qəhvəyi qaldıqda, kolbasa təbii sayılacaq qədər ətə malikdir./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 531   Tarix: 09 yanvar 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yaddaşı daha yaxşı gücləndirən üsullar - ARAŞDIRMA

ABŞ-ın Kornell Universitetindən olan tədqiqatçılar tərəfindən aparılan yeni bir araşdırma göz bəbəklərinin ölçüsünün beynin necə işlədiyini göstərən mühüm amil olduğunu ortaya qoyur. Tədqiqatın nəticələri yaddaşın təkmilləşdirilməs

.

Mədəaltı vəzi xərçənginin xəbərdaredici işarəti açıqlandı: Bu dəyişiklik 86 faiz insanda görülür

Mədəaltı vəzi xərçəngi adətən gecikmiş mərhələlərdə əlamət verir və bu səbəbdən təhlükəli hesab olunur. Lakin bəzi erkən simptomlar xəstəliyin vaxtında aşkarlanmasına kömək edə bilər. E- xəbər verir ki, həkimlər bu xərçən

.

Qırmızı kartofun təsiri - Bunları bilmədən almayın

Qırmızı kartof qabığı qırmızı olan, nişastası az, vitamin və minerallarla zəngin bir kartof növüdür. Adi kartofdan fərqli olaraq, daha az kalorilidir və lif baxımından daha zəngindir. Qabığı ilə yeyildikdə daha çox qida dəyər

.

Sirkəli su ilə duş qəbul etməyin inanılmaz faydası - Karatay tövsiyəsi

Sirkəli su ilə duş qəbul etmək stressi azaltmaq və bədən rahatlığını artırmaq üçün təsirli bir üsuldur. e- -a istinadən xəbər verir ki, Prof. Dr. Canan Karatay sirkəli suyun bədənə spa effekti verdiyini və bunun streslə mübarizəd

.

Soğanı belə yeyin - 1001 dərdə dəva imiş

Soğan qədimdən bəri həm müalicəvi xüsusiyyətləri, həm də qida dəyəri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Xüsusilə qış aylarında soğandan istifadə immuniteti gücləndirmək, soyuqdəymə və qripin qarşısını almaq üçün əhəmiyyətlidir

.

Bu çayları içməyin - Orqanizmə zəhər saçır

Dünya miqyasında geniş yayılmış içkilər sırasında əsas yeri tutan çay hər zaman faydalı deyil. xəbər verir ki, xüsusilə paket çaylar orqnizm üçün zərərlidir. Barselona Avtonom Universitetində çayxorları məyus edəcək araşdırm

.

Nə quzu, nə də toyuq! Qədimlər bunu yedilər və

Qaz əti qədim dövrlərdə geniş yayılmış bir qida mənbəyi idi və sağlamlıq baxımından çox faydalıdır. e- -a istinadən xəbər verir ki, günümüzdə isə daha az tanınır və istifadə edilir. Halbuki qaz əti zülal, dəmir, B vitamin

.

Şəkərsiz adı ilə aldığımız məhsullar zəhər saçırmış

Son illərdə insanların şəkər istehlakını azaltmaq üçün daha çox süni dadvericilərə yönəlməsi halları artıb. Lakin, bu dadvericilər sağlamlığa ciddi zərər vurur. xəbər verir ki, tədqiqatlar süni dadvericilərin qanda şəkər

.

Yumurtanın ağını sarıdan necə tez ayırmaq olar?

Bəzi yeməkləri, xüsusilə desertləri bişirmək yumurtanın sarısını ağıdan ayırmaq qabiliyyətini tələb edir. Bəziləri bu cür reseptlərə məhəl qoymur, amma elə bir vaxt gələcək ki, sizə lazım ola bilər. yumurtada ağı sarıda

turlar.az

sonxeber.az maskalar gözəllik məhsulları həkim məsləhəti müxtəlif orucluqda cinsi əlaqə qara qaragat elm haqqinda atalar sözləri bürclər paxlava insan novruz hakisdalari nagillar