Evdar xanımdan faydalı məsləhətlər
1. Əgər təsadüfən əliniz "Moment" yapışqanı ilə batırmışınızsa, onu ancaq marqarinin köməyi ilə təmizləmək olar. Bunun üçün yapışqan bulaşmış hissəyə marqarin sürtün və bir neçə dəqiqə gözləyin.
2. Əgər mənzilinizdən xoş ətir gəlməsini istəyirsinizsə limon qabıqlarını suda bir neçə dəqiqə qaynadın.
3. Mətbəx dəsmallarını təmiz yumaq üçün onları axşamdan çürümüş süddə saxlayın.
4. Su kranın ərplə örtülmüş hissəsini isti sirkə ilə təmizləyin.
5. Südün daşmaması üçün onu qaynatdığınız qazanın daxili divarlarına yağ və ya piy sürtün.
6. Tərəvəzi bişirərkən onları ancaq qaynamış suya töküb bişirin.
7. Çuğunduru yaxşı bişsin deyə əvvəlcə 20 dəqiqə suda qaynadın, sonra suyu süzün və soyuq havada saxlayın.
8. Təzə kartofun qabığının yaxşı soyulması üçün onu təmizləməzdən əvvəl soyuq duzlu suda saxlamaq lazımdır.
9. Kartofu qızardarkən ona bişənə yaxın duz vurun.
10. Lobya və noxud tez bişsin deyə onları axşamdan soyuq suda saxlayın.
11. Kartof bişəndə dağılmasın deyə, onu bir neçə damcı sirkə əlavə olunmuş duzlu suda bişirin.
12. Çuğundurun bişən zaman rənginin dəyişməməsi üçün onu şəkər və alma sirkəsi qatılmış suda bişirin.
13. Tərəvəzləri düzgün bişirək:
a) qazanın qapağı tünd rəngdə olmalı və qazanın üstündə kip oturmalıdır.
b) bişmiş tərəvəzi cəld bulyondan çıxartmaq lazımdır.
c) Tərəvəzi qaynadarkən suya bir qədər limon şirəsi əlavə etmək lazımdır.
14. Çörəyi çox saxlamaq üçün onun yanına 1 dilim kartof, alma və ya bir az duz qoymaq lazımdır.
15. Balı necə seçək:
a) barmağı balın içərisinə salıb fırlatmaq lazımdır, əgər bal fırlanırsa deməli əsl baldır.
b) Barmağı bala batırın,əgər bir qədər sonra barmaqlar bir birinə yapışmırsa, deməli bala şəkər qatılıb.
c) Bal damcısı barmaqdan axmamalıdır.