Evdar xanımlara 10 məsləhət
1. Duz qabının dibinə bir neçə düyü dənəsi qoyun, yaxud da bir qat suçəkən kağız qoyun. Belə etsəniz duz nəm çəkib bərkiməz.
2. Əti asanlıqla doğramaq istəyirsinizsə onu əvvəlcə bir neçə dəqiqəliyə soyuducunun buz kamerasında saxlayın.
3. Südü qaynadarkən qazanın ağzına azca yağ sürtün. Belə etsəniz süd daşıb yerə tökülməz.
4. Kartof tez bişsin deyə onu qaynatdığınız suya 1 xörək qaşığı kərə yağı atın.
5. Kartofu qızartmazdan əvvəl, doğrayıb yuduqdan sonra dəsmal arasında qurulayın. Beləliklə də quru, kövrək qızarmış kartof əldə etmiş olacaqsınız.
6. Südün tez qaynamasını istəyirsinizsə onu qaynatdığınız qazana şəkər atmaq məsləhətdir.
7. Qaynatdığınız toyuğu bişən kimi sudan çıxarıb duzlayaraq başqa qazana qoyun. Sonra üstünü dəsmalla, yaxud da qapaqla örtərək bir müddət bu vəziyyətdə saxlayın. Belə etsəniz toyuq çox ləzzətli olacaq.
8. Kartofu suda qaynadarkən əvvəlcədən bir neçə yerdən deşsəniz əzilməz.
9. Ət quru olmasın deyə onu doğrayıb iri parça şəklində qaynar suya salaraq qaynara düşməsi hiss olunmadan vam odun üzərində bişirin.
10. Maya qatılmış xəmir yumşaq olub şişsin deyə yoğurarkən ona suda bişib soyudulmuş və xırdagözlü sürtkəcdən keçirilmiş kartof (1kq una 2-3 kartof) qatmaq məsləhətdir.
f Paylaş