Evdə bişmiş şirniyyatlar adamı tez qocaldır - Həkim

Evdə bişmiş şirniyyatlar adamı tez qocaldır - Həkimİnsanı qocaldan qidalardan biri də evdə hazırlanan və faydalı olduğunu düşündüyümüz un məmulatları, şirniyyatlar, bişmələrdir.
Milli.Az bakupost.az-a istinadla xəbər verir ki, insan orqanizmi pik inkişaf həddinə 28 yaşda çatır, 30 yaşdan artıq qocalma prosesləri tədricən başlayır.
Terapevt Yelena Tixomorova bildirib ki, kollagen sintezinin azalması ilə dəri və praktiki olaraq bütün orqanların ketfiyyəti düşür.
"Zamanla qocalmanı bir qədər ləngitmək üçün bir sıra qidalardan uzaq durmaq lazımdır.
Bəzən insanlar elə düşünür ki, marketdən hazır şirniyyat, un məmulatı almayıb, evdə bişirsəm, o daha az zərərlidir.
Amma istər ev, istər alınma, şəkər və un sadə karbohidratlardır. Onlar qocalmanı artırır. Buna səbəb orqanizmdə "şəkər yüksəlmələrinin" olmasıdır.
Qanda şəkər qəfil qalxanda, birləşdirici toxumanın dağılması sürətlənir. Ona görə müntəzəm olaraq mürəbbə, konfet, şirniyyat, şirin yoqurt, hətta şirin içkilər qəbul edən insan qocalma prosesini daha da sürətləndirmiş olur. Eləcə də qocalmanın tepmini artıran bədənin daim ödemli, şişkin halda olmasıdır, buna da duz və duzlu qidalar, çox duz qatılmış yeməklər səbəb olur".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1138   Tarix: 12 avqust 2022
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Sonsuzluq yaradır - Bakıda addımbaşı hər yerdə var: Bəzi evlərdə də istifadə olunur

Artıq Bakıda addımbaşı kofe satılan yer var. Hansı ki, "takeaway" tipli bu məkanlarda satılan çay və kofelər plastik və karton stəkanlarda satılır. Bu tipli qablar bütün marketlərdə də ucuz qiymətə satılır. Eləc

.

Hərəkətsizlik xərçəng riskini artırırmı?

Son illər aparılan elmi araşdırmalar göstərir ki, fiziki aktivliyin azlığı bir sıra ciddi xəstəliklərin, o cümlədən xərçəngin yaranma riskini artıra bilər. Mütəxəssislərin fikrincə, hərəkətsiz həyat tərzi orqanizmdə maddələ

.

Bu simptomlar sizdə varsa virusa yoluxmusunuz - Həkimə gedin

Havaların soyuması ilə birlikdə qripə yoluxma hallarında ciddi artım müşahidə olunur. xəbər verir ki,yoluxucu xəstəliklər üzrə türkiyəli mütəxəssis professor Dr. Duran Tok H3N2-nin A qrupu qrip virusu olduğunu və bəzi hallard

.

Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr

Miqren tutması bir çox insanın gündəlik fəaliyyətini ciddi şəkildə məhdudlaşdırır. Mütəxəssislər bildirir ki, miqren başlayan gün düzgün davranış ağrının şiddətini azaltmağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərin

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Belə toyuqları almayın - Rəngindən bilinir

Toyuq ətindəki rənglər həm ət yağlılığı, həm də təzəlik səviyyəsi barədə ipucu verir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə ağımtıl və açıq çəhrayı ənglər adətən yağlılıq və birləşdirici toxumaların paylanmasın

.

Bişmiş kələmə süd əlavə edin - Aşpazlar belə edir

Peşəkar aşpazların kələm bişirərkən tez-tez müraciət etdiyi bir üsul diqqət çəkib. xəbər verir ki, məlum olub ki, bişmiş kələmə süd əlavə edilməsinin həm dad, həm də sağlamlıq baxımından mühüm səbəbləri var. Mütəxəssisləri

.

Nazirlikdən əhaliyə çağırış - Uşaqlar risk altındadır, böyüklər isə

"Qrip infeksiyası ilə mübarizədə ən təsirli vasitə spesifik peyvəndin istifadə olunmasıdır. Peyvəndin tərkibində canlı virus olmadığından peyvənd olunmuş şəxs qriplə xəstələnə bilməz". xəbər verir ki, bunu canl

.

Niyə gündə üç dəfə yemək vacibdir? - Diyetoloqdan xəbərdarlıq

Gündə üç dəfə qidalanmadan imtina orqanizmdə maddələr mübadiləsinin pozulmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, diyetoloq və qastroenteroloq Viktoriya bildirib ki, qida qəbulları arasındakı fasilə yuxu vaxtı istisna olmaqla

turlar.az

geyim şəkilləri yay geyimləri 2025 makiyaj instagram xına bəzəkləri dünya mətbəxi silikon sinə aşıq kosmetika buga burcu uzeyir cinsi elaqe big.az hakışda