Fitoterapevt sağlam KÖKƏLMƏNİN YOLLARINI açıqlayıb

Fitoterapevt sağlam KÖKƏLMƏNİN YOLLARINI açıqlayıbSağlam kökəlmək istəyənlər çəki artımına mane olan səbəbi araşdırmalı və nədən şübhələnməli olduqlarını bilməlidirlər. Kökəlməyə mane olan ilkin səbəblərdən biri qurd xəstəlikləridir.
Həkim-fitoterapevt Fizuli Hüseynov bağırsaq parazitlərini bədəndən xaric etmək üçün qarışım təqdim edib:
- Dağtərxunu çiçəyi - 50 qram
- Boymadərən otu - 50 qram
- Qızılçətir otu - 50 qram
- Səna yarpağı - 50 qram
"Bu tərkib, demək olar ki, bütün qurdları tökür. Bu bitkiləri bir-birinə qarışdırın, 2 xörək qaşığı qarışığı 3 stəkan qaynar suya tökün və çaynikdə dəmləyin, süzün və termosa tökün. Böyüklər gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 stəkan, uşaqlar yarım stəkan olmaqla, yeməkdən əvvəl içə bilər. Dəmləmə çox acı olduqda ona bal qatmaq olar".
Fitoterapevt bildirib ki, kökəlməməyin ikinci səbəbi zob xəstəliyidir. Bu zaman nə qədər yemək yeyilsə də, yenə də adam arıqlayır. Sizdə hansı zobun olduğunu və qanda yodun miqdarını bilmək lazımdır. Əgər yod azdırsa, aşağıdakı qarışımdan istifadə edə bilərsiniz:
Bunları bir-birinə qarışdırıb, qarışımdan 3 çay qaşığı 3 stəkan qaynar suda dəmləyib, süzün, sonra termosa tökün, gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 stəkan için.
- Qaytarma otu- 50 qr
- Öksəotu - 50 qr
- Qoz arakəsməsi - 50 qr
- Əgər yod çoxdursa, aşağıdakı qarışımı yoxlayın.
- Öksəotu - 50 qr
- Sofora qönçələri - 50 qr
- Damotu - 50 qr
- Zəncəfil kökü - 50 qram
Bu qarışım da birinci qarışım kimi içilir. İçdikdən sonra əsəblərə fikir vermək lazımdır.
Həm yodun artıqlığı zaman, həm də yodun azlığı zaman ud hindi bikisinin köklərindən istifadə edə bilərsiniz, köklər toz halına salınır, gündə 3 dəfə yeməkdən 1 saat əvvəl 1 çay qaşığı ağıza atılır, üstdən 1 stəkan su içilir.
İnsan uzun müddət az miqdarda qida qəbul etdikdə mədəsinin həcmi kiçilir. Bunun qarşısını almaq üçün iştahagətirici çayların içilməsi lazımdır.
- Yovşan - 100 qram;
- İtburnu meyvəsi - 100 qram;
- Qızılçətir - 50 qram.
Bitkilər bir-birinə qarışdırılır, qarışıqdan gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 çay qaşığı 1 stəkan suda dəmlənib içilir. Təxminən 15-20 gündən sonra mədənin tutumu artır və iştaha normallaşır. Əgər acı olsa, balla şirinləşdirib gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl için.
Bəs nələri yemək lazımdır?
Xəmir yeməkləri, yeməyin üstündən ləbləbi, şirin meyvələr, məsələn, üzüm, əncir, ərik, kişmiş yemək lazımdır. Açıq havada yavaş-yavaş gəzmək faydalıdır. Yemək həmişə eyni vaxtda yeyilməlidir, çünki yemək vaxtı çatanda mədə şirə ifraz edir, bu da iştaha ilə yeməyə səbəb olur. Yeməyi kollektiv olaraq yeyin, süfrə başında camaat olmasında bərəkət vardır. Quzu yox, qoyun ətinə üstünlük verin, kərə yağı işlədin.
Kökəlmək üçün məcun:
- Qovrulmuş un - 0.5 kq
- Kərə yağı - 0.5 kq
- Bal - 1 kq
- Qoz - 100 qr
- Ərəb xurması - 200 qr (əzilmiş)
- Balqabaq (qaynadılmış və əzilmiş) - 200 qr
- Zövqə görə zəncəfil, darçın, mixək qarışdıra bilərsiniz.
Əvvəlcə yağ əridilir, un əlavə edilib qarışdırılır, sonra ocaqdan götürülüb, bal və digər ərzaqlar əlavə edilib qarışdırılır. Məcundan gündə 3 dəfə yeməkdən əvvəl 1 xörək qaşığı yeyilir.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1013   Tarix: 21 sentyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Az yatanların beyni zəifləyir

Günlük həyatın yorucu ritmi, texnologiyanın həddindən artıq istifadəsi və davamlı stress yuxu nizamını pozaraq zehni sağlamlığa təsir edir. xəbər verir ki, bunu türkiyəli mütəxəssis Dr Elif Arslan söyləyib. O bildirib ki

.

İki vitaminin istifadəsində diqqət - Ekspertlər xəbərdarlıq edir

Vitamin və qida əlavələri bazarı sürətlə böyüsə də, mütəxəssislər bəzi sintetik vitaminlərin sağlamlığa ciddi zərər verə biləcəyi barədə xəbərdarlıq edir. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, xüsusilə A və E vitaminlərini

.

Bu makaron resepti ilə 100 yaşına qədər yaşayırlar

Dünyanın ən uzunömürlü cəmiyyətlərindən ilhamlanaraq hazırlanan xüsusi makaron resepti sosial mediada böyük marağa səbəb olub. Adətən yüksək karbohidrat tərkibli olduğu üçün mütəxəssislər tərəfindən çox tövsiyə olunmaya

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

İnfarktın siqnallarıdır - Həkimə gedin

Ürək-damar xəstəlikləri dünyada ən çox görülən ölüm səbəblərindən biridir. xəbər verir ki, Kardiologiya Mütəxəssisi Dos. Prof.Dr.Mehmet Fatih Karakaş infarktların çox vaxt gözlənilmədən baş verdiyini qeyd edərək, sinə ağrısı

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Qışda mütləq kərə yağı yeyin - Səbəb

Payız aylarında yaranan vitamin çatışmazlığının qarşısını almaq üçün bəzi qidaların gündəlik rasionda yer alması vacibdir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı alim Dmitri Kulikov deyib. Onun sözlərinə görə kərə yağı A, E, D v

.

Dünyanın ən zərərli 10 qidası - Yeməyən yoxdur

Dünyada ən zərərli qidaların siyahısı açıqlanıb. xəbər verir ki, qida ekspertləri gündəlik həyatda geniş istifadə olunan bəzi məhsulların sağlamlığa ciddi mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirir. Araşdırmalar nəticəsind

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

turlar.az

adlarin menasi maskalar geyim dəbləri qlazok yumurta prezervativ gavali murebbesi balıq yağı kosmetika novruz bayramına aid hakışta qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə şəhid qogal oyunlar