Gecələr bunları yeməyin, yoxsa

Gecələr bunları yeməyin, yoxsaGecələr tərəvəz yeməməlisiniz. Beləki, qaz əmələ gətirən tərəvəzlər (paxlalılar) mədədə şişkinlik və ağrıya səbəb olur, həmçinin nişasta ilə zəngin tərəvəzlər (kartof, şirin kartof, qarğıdalı) qlükoza səviyyəsini artırır və çəki artır.
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən bildirir ki, bu barədə "Paracelsus" Tibb Mərkəzinin qastroenteroloqu Dmitri Fedulov məlumat verib.
Siz həmçinin üzüm, banan və ya şirin armud yeməməlisiniz, çünki onların tərkibində çoxlu miqdarda şəkər var. Süd qəbulu bədən tərəfindən zəif həzm olunur, şişkinlik, ağrı və kramplara səbəb olur. Onu fermentləşdirilmiş süd içkiləri ilə əvəz etmək daha yaxşıdır: kefir, fermentləşdirilmiş bişmiş süd və ya yağ tərkibi 2,5% -ə qədər olan qatıq.
"Axşam saatlarında iştahınız oyananda yuxarıda qeyd olunanlar istisna olmaqla, zülallı qidalar, tərəvəzlər, meyvələr məhdud miqdarda yeyə bilərsiniz", - o qeyd edib.
Həkim həzm sisteminin, eləcə də bədənin qalan hissəsinin istirahət etməsi üçün yatmazdan 2-3 saat əvvəl son yeməyi qəbul etməyi məsləhət görür.
Həmçinin gecələr pendir məhsulları, ədviyyatlı, duzlu, şirin yeməklər yeməməlisiniz. Kalorisi yüksəkdir, həzm etmək çətinləşir.
Milli.Az 

Xəbərlər     Baxılıb: 1098   Tarix: 01 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

Azərbaycanda minlərlə insan istifadə edir: İnfarkt riskini 53 faiz artırır

Alimlər elektron siqaret istifadəsinin ürək-damar sağlamlığı üçün ciddi risklər yaratdığını müəyyən ediblər. Aparılan elmi araşdırmalara görə, elektron siqaret istifadə edən şəxslərin infarkt keçirmə ehtimalı istifadə etməyənlərl

.

Ürək hüceyrə terapiyasını daha təhlükəsiz edən YENİ ÜSUL

Amerikalı alimlər ürək hüceyrə terapiyasının təhlükəsizliyini artıran yeni yanaşma təqdim ediblər. xəbər verir ki, araşdırma "Science" jurnalında dərc olunub. Harvard Universitetinin tədqiqatçıları aşkar ediblə

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Bu qarışımı içsəniz, qışda heç xəstələnməyəcəksiniz

Qış aylarında H3N2 qripi, Covid-19, RSV və rinovirus kimi infeksiyaların yayılması sürətlənib. Mütəxəssislər xəstəlik zamanı düzgün qidalanmanın immunitetin qorunmasında mühüm rol oynadığını bildirirlər.  xəbər verir ki

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

turlar.az

toy gecesi toy makiyaji sekilleri geyim seçimi otaq dizaynları hakisda elme aid atalar sozleri süfrə mədəniyyəti kosmetika vətənə aid veten haqqinda atalar sozleri novruza aid hakistalar namiq qaraçuxurlu seksual