sebet.az onlayn maqazin

Gənc qalmaq üçün yeməkləri necə bişirməli?

Gənc qalmaq üçün yeməkləri necə bişirməli?Sağlam həyat tərzi mövzusunda kitab müəllifləri yaşlanmanı ləngidən yeməklərin düzgün hazırlanma qaydası ilə bağlı məsləhətlər verib.
"Gəncliyi qidalanmanın hesabına uzatmaq olarmı?", "Aclıq zərərlidirmi?", "Fermentləri dosta çevirmək olar?" kimi bu və digər suallara "Radikal sağlam həyat tərzi" bloqunun müəllifləri Sergey və Milena İlyina cavab verib.
Milli.Az xəbər verir ki, blogerlər "Gənclik boşqabı. Yemək, yaşamaq, sevmək və cavan qalmaq" kitabında oxucuları digər mövzularla yanaşı, çiy məhsulların yeyilməsi, aclıq barədə əfsanələri aradan qaldırıb, qida etiketlərini düzgün oxumağın, dadlı, sağlam desertlər və xəmir xörəklərin bişirilmə qaydaları haqqında vacib məlumatlarla tanış edib. Müəlliflər əmindir ki, 40 yaşdan sonra da gənc qalmaq mümkündür.
Kitabdakı bir neçə maraqlı faktları təqdim edirik:
1. Demək olar ki, bütün paxlalı bitkilər, kartof, ət məhsulları, balıq, dəniz məhsullarını bişirmədən yemək mümkün deyil, amma bu andan etibarən ən incə bişirmə üsullarından istifadə etməyi təklif edirəm. Onları aşağı temperaturda buxarda bişirin.
Kartof və düyünü süfrəyə soyuq halda vermək yaxşıdır. Bu vəziyyətdə nişasta dayanıqlı olur - həzm etmək çətindir, lakin bağırsaq mikroflorası üçün əla qidadır, təbii probiotikdir.
Sobada və ya buxarda bişirilmiş ət yeməkləri və balıq təhlükəsiz hesab olunur. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının mikrodalğalı sobalarla bağlı mənfi rəyi yoxdur. Lakin həmin sobalarda yeməyi plastik qabda qızdırmaq mümkün deyil.
2. Qarşısını ala biləcəyi yerlərə termo emalı tətbiq etməmək daha yaxşıdır. Termo emalı qida zülallarını amin turşularını fermentlərə qarşı davamlı olmaları üçün bağlayır. Belə zülallar insanlar üçün yararsız hala düşdüyü üçün əslində zəhərli olduğu ortaya çıxıb.
3. Bişmiş yeməkləri bir neçə dəfə qızdırmamağa çalışın.
4. Məhsulların ən yaxşı şəkildə sovrulması üçün onları üyütmək, islatmaq daha yaxşıdır.
5. Dərin yağda, açıq atəşdə, yalnız bir tavada müxtəlif növ yeməklər bişirmək kanserogenlərin meydana gəlməsinə səbəb olur (akrolein, karbohidrogen, nitrozamin, benzpiren) və məhsullar təkrar isitməyə məruz qalırsa, onların tərkibindəki faydalı elementlər sağlamlıq üçün ən təhlükəli tanınan trans yağ turşularına çevrilir.
Gözəlliyi qorumaq və uzunömürlü olmaq üçün başqa nə etmək lazımdır?
Şirniyyat istəyini təbii məhsullardan hazırladığınız yüngül desertlə öldürməyə çalışın.
Tərkibi: 1/2 fincan təbii fıstıq yağı pastası
1/4 stəkan əridilmiş kokos yağı
1/4 stəkan kakao tozu
4-5 xurma qabığı soyulur və tumu çıxarılır.
Bütün inqredientləri qarışana qədər blenderdən keçirin. Sonra silikon qəliblərə töküb soyuducuya qoyun. Zövqə görə bir neçə fıstıq əlavə edə bilərsiniz. (publika.az)
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 618   Tarix: 01 avqust 2020
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR

İmmuniteti qaldırmağın 5 təbii yolu - QIZIL RESEPTLƏR

İmmuniteti artıran bu reseptlərdə yalnız təbii ərzaqlardan istifadə olunub. Ona görə çəkinmədən bütün ailə üzvləriniz üçün hazırlayıb, qışı güclü immunitetlə qarşılaya bilərsiniz. -a istinadən illərin sınağından keçmiş reseptlər

Yeyərək xoşbəxt olun - Bu qidalar əhvalınızı qaldıracaq

Hansı qidaların hər hansı bir antidepressantdan daha yaxşı olduğunu qismən hər kəs bilir. -a istinadən bu dəfə sizə təəccüblü gələ biləcək bəzi əhval-ruhiyyəni tez bir zamanda qaldıran qidaların siyahısını təqdim edir:. Qoz-fındıq

Koronavirusdan sağalmış şəxslərdə eşitmə problemləri aşkarlanıb

Böyük Britaniyanın Mançester Universitetinin alimləri koronavirusa yoluxub sağalmış şəxslərdə eşitmə ilə bağlı problemlər aşkar edib.  Trend-ə istinadən bildirir ki, mütəxəssislər 121 xəstə üzərində müşahidə aparıb. Onlarda

Səhər yeməyini mütləq yeyin - FAYDALARI

Mütəxəssislər səhər yeməyinin insan sağlamlığı üçün vacib olduğunu vurğulayırlar. Bəs səhər yeməyinin sağlamlığa faydaları hansılardır?. bildirir ki, səhər yeməyi gün ərzində insan orqanizminin enerji balansını qoruyur, əhval-ruhiyyəni

40 günə arıqlamaq istəyənlər üçün unikal üsul - Hər gün...

Son zamanların ən çox müzakirə edilən arıqlama metodlarından biri sarımsaq udmaqdır. Müzakirələr isə sarımsağı udmağın? yoxsa çeynəyərək yeməyin daha faydalı olması ətrafında gedir. xəbər verir ki, xolestrol, damar tıxanıqlığ

Koronavirusun qulaqlara təhlükəli təsiri

Tədqiqatçılar koronavirusun qulaqda problem yarada biləcəyini deyirlər. "Daily Mail" xəbər verir ki, Böyük Britaniyada Mançester Universitetinin mütəxəssisləri bir neçə həftədən sonra xəstələrin təxminən 13 faizind

Xərçəngə qarşı təsir göstərən BİTKİ: Hər yerdə bitmir və...

Xərçəng xəstəliyinə qarşı təsir göstərən müxtəlif bitkilər var. xəbər verir ki, həmin bitkilərdən biri də orxideya gülüdür. Bu gülün soğanaqlarında güclü xərçəng əleyhinə effektli olan maddələr aşkar edilib. Araşdırmalar

Yuxudan niyə "kal" oyanırıq? - Professor əsas SƏBƏBLƏRİ AÇDI

Gecəni nikbin əhval-ruhiyyədə başa vursanız da, səhər oyandıqdan sonra süstlük, hər şeyə, hər kəsə qarşı aqressiya və yorğunluq hiss edirsiniz? Bu, çoxlarına tanış vəziyyətdir. səhərlər yaranan süstlüyün səbəbləri ilə tanı

Sink immuniteti gücləndirən ən vacib elementdir - Necə artırmalı?

Virus, bakteriya, göbələklərlə mübarizə üçün insana güclü immunitetdən başqa heç bir şey lazım deyil. Çoxları deyir sarımsaq, zəncəfil, C vitamini, D vitamini. Bunlar haqqında çox danışılıb. Amma bu sadalananlar sink elementini




sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


vizalar.az
viza desteyi


biletler.az
avia biletler


turlar.az

sonxeber.az sonxeberler.az geyim və ayaqqabılar toy gecesi sade makiyaj sekilleri öd daşı dil haqqinda atalar sozleri necə tez arıqlayım 2020 yaz kolleksiyasi kosmetika toyuq salati ağ paltardan mürəkkəb ləkəsinin təmizlənməsi