Gilas saplarını əsla atmayın
Sağlamlığımız üçün vitamin, bədənimiz üçün gözəllik qaynağı olan gilas haqqında bunları bilirdinizmi :
Yay aylarında ən çox yeyilən meyvələr arasında yer tutan gilasın faydaları saymaqla bitmir.
Meyvəsini yediyiniz gilas saplarını qurudub ondan sağlıqlı çaylar hazırlaya bilərsiniz. 40-50 ədəd gilas sapını 3 stekan su ilə qarışdırıb 10 dq-ə qaynadın. Hazırlayacağınız çay həm böyrəklərin yaxşı işləməsinə, həm də zərərli maddələrin vücudumuzdan ifrazına kömək edir. Bununla yanaşı gilas sapı maddələr mübadiləsinə sürrətləndirir.
Maddələr mübadiləsini sürətləndirdiyi üçün vücudumuzdakı qum və daş kimi böyrək problemlərinin də qabağına keçir. Bağırsaq florasını nizamlayır, qəbzliyi aradan qaldırır.
Sinirləri gücləndirir, sinir sistemini sakitləşdirir.
Qanı təmizləyir. Kolestrolu və qan şəkərini aşağı salır.
Həm ağrı kəsicidir, həm də temperatur salır.
Üzdəki sızanaqların qarşısını alır. Dərinin parlaq görünməsinə və nəm tarazlığının sağlanmasına kömək edir.
Xəstəliklərə qarşı müqaviməti artırır.
Gilas çiçəyini qaynadıb içmək öskürəyə və qripə faydalıdır.
Gilas suyu dəridəki qırışların qarşısını almaqda effektlidir. Çəhrayı gilası əzərək zədələnmiş dərinizə maska edə bilərsiniz.
Gilas sapından hazırlanmış çay maddələr mübadiləsini sürətləndirərək siz həm də sağlıqlı şəkildə tez kilolarınızdan azad ola bilərsiniz.
f Paylaş